View Single Post
  #1  
Old Wednesday, September 22, 2010
umair sandhu's Avatar
umair sandhu umair sandhu is offline
Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Lahore
Posts: 85
Thanks: 78
Thanked 60 Times in 47 Posts
umair sandhu is on a distinguished road
Question Past Papers of TBOs in MCB

G.K Section of TBO's test held in January 2010


1. Who is the writer of the Novel “Aag ka Daria”?
Ans. Quratul ain Haider

2. Area Wise big Province of Pakistan and Smallest area Province?
Ans. Balochistan, Khyber PK

3. Largest Cash Crop of Pakistan?
Ans. Rice

4. Saab-2000 manufacture with support of which country?
Ans. Sweden.

5. Kirtik?
Ans. An area in Iraq

6. Charles Dickens Book name?
Ans. “Hard Times”

7. Who is Mike Mullen?
Ans. US Joint chief of Army Staff

8. Russian Parliament name.
Ans. Duma.

9. President has Amenity by which article of constitution?
Ans. Act 48

10. NRO decision on December 17, 2009 reopened from which date?
Ans. October 5, 2007.

11. NFC stands for?
Ans. National Finance Commission (NFC)

12. Attorney Journal of Pakistan ?
Ans. Anwar ul Haq

13. Benazir Bhutto Assassination date?
Ans. December 27, 2009

14. Chairman Senate?
Ans. Farooq H.Naik

15. Bangladesh currency?
Ans. Taka

16. Halry Clinton took which ministry under Barak Obama regime?
Ans. US Secretary of State

17. US 30000 Troops would reach Afghanistan in which half?
Ans. First half 2010.

18. Noble Prize winner 2009?
Ans. Barak Obama

19. UN Official Language?
Ans. English/French

20.QuaideAzam Birth day Anniversary in 2009?
Ans. 133

21. James Cameron is not the director of which film?
Ans. True lives

22.Volly ball Match total players?
Ans. 6 players

23. Inflation increases?
Ans. When cost of production decreases

24. Second OIC conference held in which city?
Ans. Lahore.

25. What is Snow line?
Ans. Snow line is the point above which snow and ice cover the ground throughout the year

26. Egypt has not border with country (Sudan, Libya, and SaudiArabia, Israel)?
Ans. Saudi Arabia

27. NFC vertical distribution proportion of federation and Province?
Ans. 56.66

28. Swine flu H1N1 virus what to do?
Ans. Three things to do mention in dettol Add.

29. Kot Diji is located on which river bank?
Ans. River Indus.

30. Who announce monetary policy in Pakistan?
Ans. Governor State Bank of Pakistan (SBP).
Reply With Quote
The Following 3 Users Say Thank You to umair sandhu For This Useful Post:
Artemis (Thursday, September 23, 2010), rishzzz (Wednesday, September 22, 2010), sajjad khan joiya (Wednesday, September 22, 2010)