View Single Post
  #1  
Old Friday, October 31, 2014
Raja Bahar's Avatar
Raja Bahar Raja Bahar is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Larkana
Posts: 481
Thanks: 5
Thanked 284 Times in 178 Posts
Raja Bahar will become famous soon enough
Post


1. The earliest surviving work in English Literature is
Ans: Caedmon's Hymn
2. The epic poem Beowulf consists
Ans: 3182 alliterative lines
3. Which epic poem from old English Literature has been declared the national epic poem of England?
Ans: Beowulf Epic Poem
4. The epic poem Beowulf is written in
Ans: Scandinavian Script
5. Who wrote the epic poem Beowulf?
Ans: Anonymous
6. The Old English "Martyrology" is a Merican collection of
Ans: Hagiographies
7. Eynsham was a prolific 10th-century writer of
Ans: Hagiographies and Homilies
8. The earliest English poet whose name is known is;
Ans: Caedmon
9. King Alfred's reign ended in
Ans: 9th century
10. In the battle of Maldon in 991, The Anglo-Saxons failed to prevent
Ans: Vikings' Invasion

11. "The Wanderer" is an old English poem that consists
Ans: 115 Lines of alliterative verse
12. A poem that mourns a loss, or has the more general meaning of a simply sorrowful piece of writing is called;
Ans: Elegy
13. The English Literature is generally seen as beginning with the;
Ans: Epic Poem Beowulf
14. Normans conquered the England in
Ans: 1066
15. Which language became the standard language of courts, parliament and polite society during the reign of Normans?
Ans: Law French
16. Who translated the Bible in the Middle English Period?
Ans: Wycliffe
17. Which pre-Reformation movement rejected many of the distinctive teachings of the Roman Catholic Church?
Ans: The Lollard Movement
18. The term "Lollard" refers to whom?
Ans: The followers of John Wycliffe
19. A prominent theologian who was dismissed from the University of Oxfard in 1381 for criticism of the Church was;
Ans: John Wycliffe
20. Middle English Period lasts up till the;
Ans: 1470
__________________
Those who wait they get. (Own Creation)

Last edited by Amna; Friday, October 31, 2014 at 07:10 PM. Reason: Merged/Chain Posts
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Raja Bahar For This Useful Post:
saniam (Saturday, May 02, 2015)