View Single Post
  #4  
Old Wednesday, November 05, 2014
Raja Bahar's Avatar
Raja Bahar Raja Bahar is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Larkana
Posts: 481
Thanks: 5
Thanked 284 Times in 178 Posts
Raja Bahar will become famous soon enough
Default

31. The term Renaissance in English Literature means
Ans: Re-birth
32. The English Renaissance was actually the;
Ans: Cultural and Artistic Movement
33. John Florio was an excellent;
Ans: Linguist and Lexicographer
34. Sonnet was introduced into English Literature from
Ans: Italian Literature
35. The Faerie Queene, an epic poem was written by
Ans: Edmund Spencer
36. The defense of the poetry is the work of
Ans: Sir Philip Sidney
37. What is significant about "Gorboduc" the first verse drama in English Literature?
Ans: Blank Verse was used in it for the first time ever
38. Reign of the Elizabeth-I started in
Ans: 1558
39. Reign of the James-I started in
Ans: 1603
40. Thomas Wyatt is one of the earliest English poet of
Ans: Renaissance Age

41. Who is known as the poets' poet in English Literature?
Ans: Edmund Spencer
42. Sonnet is a
Ans: 14-lines poem
43. What is called the first eight lines of Sonnet?
Ans: Octave
44. What is called the last six lines of Sonnet?
Ans: Sestet
45. What is the rhyming scheme of Octave in sonnet?
Ans: a-b-b-a-a-b-b-a
46. What is the rhyming scheme of sestet in sonnet?
Ans: : c-d-e-c-d-e or c-d-c-c-d-c.
47.William Shakespeare, Ben Jonson, and Christopher Marlowe were
Ans:Elizabethan age playwrights.
48. Dr. Faustus is the very famous play, written by
Ans: Christopher Marlowe
49. The Alchemist, comedy was written by
Ans: Ben Johnson
50. The 'Table Alphabeticall' is believed to be first ever dictionary in English language was written in 1604 by;
Ans; Robert Cawdrey
__________________
Those who wait they get. (Own Creation)

Last edited by Amna; Wednesday, November 05, 2014 at 07:04 PM. Reason: merged/chain posts
Reply With Quote