CSS Forums

CSS Forums (http://www.cssforum.com.pk/)
-   MCB Limited (http://www.cssforum.com.pk/banking-finance/banking-jobs/mcb-limited/)
-   -   MCB TBO test 2011 (http://www.cssforum.com.pk/banking-finance/banking-jobs/mcb-limited/49603-mcb-tbo-test-2011-a.html)

Amor Vincit Omnia Friday, June 24, 2011 11:59 PM

confusion
 
A fish has a head 9" long. The tail is equal to the size of the head plus one-half the size of the body. The body is the size of the head plus the tail."
How long is the fish?
27" - 54" - 63" - 72" - 81"


H=9, T=9+b/2, B=H+T+B/2 or B=9+9+b/2 0r b=36
Fish length= H+t+b or 9+(9+18)+36=72



how b comes 36??

Amor Vincit Omnia Saturday, June 25, 2011 12:34 AM

how to solve it with method...

Ten people can paint 60 houses in 120 days, so five people can paint 30 houses in:

touqeer2010 Saturday, June 25, 2011 12:36 AM

[quote=amor vincit omnia;323823]if the area of rectangle increased by 69%, the length of the arm of rectangle should increase by ??...[/quote]


30%

touqeer2010 Saturday, June 25, 2011 12:43 AM

[QUOTE=Amor Vincit Omnia;323826]A fish has a head 9" long. The tail is equal to the size of the head plus one-half the size of the body. The body is the size of the head plus the tail."
How long is the fish?
27" - 54" - 63" - 72" - 81"


H=9, T=9+b/2, B=H+T+B/2 or B=9+9+b/2 0r b=36
Fish length= H+t+b or 9+(9+18)+36=72



how b comes 36??[/QUOTE]

b= 9+9+b/2
b = (18+18+b)/2 (L.C.M)
2b=36+b
b=36
[QUOTE=Amor Vincit Omnia;323823]If the area of rectangle increased by 69%, the length of the arm of rectangle should increase by ??...[/QUOTE]

30%
[QUOTE=Amor Vincit Omnia;323836]how to solve it with method...

Ten people can paint 60 houses in 120 days, so five people can paint 30 houses in:[/QUOTE]

60 days

Amor Vincit Omnia Saturday, June 25, 2011 12:56 AM

[QUOTE=touqeer2010;323837]30%[/QUOTE]

plz solve it.. i m not getting it..

touqeer2010 Saturday, June 25, 2011 01:47 AM

[QUOTE=Amor Vincit Omnia;323844]plz solve it.. i m not getting it..[/QUOTE]

put arbitrary values of "H" and "W" and find out answer...

assume h and w are 10 ( it will be easy to calculate )
Area = 10 x10 .. which is 100

increase in 69% means 169

old: 100=10 x 10 -> New: 169 = 13 x 13

arms 30% increased ..

smartboy9211 Saturday, June 25, 2011 10:41 AM

Which of the following is not a government INstrument

1. T-Bill
2. FIB
3. PIB
4. TFC
5. DSG

MuhammadAhmerSheikh Saturday, June 25, 2011 11:08 AM

[QUOTE=Amor Vincit Omnia;323826]A fish has a head 9" long. The tail is equal to the size of the head plus one-half the size of the body. The body is the size of the head plus the tail."
How long is the fish?
27" - 54" - 63" - 72" - 81"


H=9, T=9+b/2, B=H+T+B/2 or B=9+9+b/2 0r b=36
Fish length= H+t+b or 9+(9+18)+36=72



how b comes 36??[/QUOTE]


H = 9 ...............Eq(1)
T = H + B/2........Eq(2)
B = H + T...........Eq(3)

putting value of B from eq(3) to eq(2)
T = H + [(H + T)/2]
T = (2H + H + T)/2
2T = 3H + T
T = 3H...............Eq(4)

putting value of H from Eq(1)
T = 3*9 = 27
putting this value of T and H from Eq(1) in Eq(3)
B = 9 + 27 = 36

Size of Fish = B + H + T = 27 + 36 + 9 = 72 answer

10/10

MuhammadAhmerSheikh Saturday, June 25, 2011 11:21 AM

[QUOTE=greensea;323328]Iím a male. If Albertís son is my sonís father, what is the relationship between Albert and i?
Ans; albert is my father

bcz albert'son is my son's father means i

-The day before the day before yesterday is three days after Saturday. What day is it today?

the ans is monday[/QUOTE]

Albert is my father and I am his son
since albert's SON (I) is my sons father(I) therefore I am albert's son...

touqeer2010 Saturday, June 25, 2011 11:23 AM

[QUOTE=Amor Vincit Omnia;323836]how to solve it with method...

Ten people can paint 60 houses in 120 days, so five people can paint 30 houses in:[/QUOTE]

sorry in last post i answered 60 days .. but it will be 120 days ... m i rite ??


06:16 PM (GMT +5)

vBulletin, Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.