CSS Forums

CSS Forums (http://www.cssforum.com.pk/)
-   MCB Limited (http://www.cssforum.com.pk/banking-finance/banking-jobs/mcb-limited/)
-   -   MCB TBO test 2011 (http://www.cssforum.com.pk/banking-finance/banking-jobs/mcb-limited/49603-mcb-tbo-test-2011-a.html)

MuhammadAhmerSheikh Saturday, June 25, 2011 12:14 PM

[QUOTE=sibgakhan;322929]
-Which one of the numbers does not belong in the following series?
1 - 2 - 5 - 10 - 13 - 26 - 29 - 48
1 5 26 29 48

Answer:
1 x 2 = 2
2 + 3 = 5
5 x 2 = 10
10 + 3 = 13
13 x 2 = 26
26 + 3 = 29
29 x 2 = 58 (and not 48, so 48 does not belong to series)


-Mary, who is sixteen years old, is four times as old as her brother. How old will Mary be when she is twice as old as her brother?

Answer:
when mary is sixteen his brother is 4 since she is 4 time older than him so 16/4 is the age of brother...now's the tricky part - at what age will she be twice the age of his brother...
:::AGE COMPARISION:::
16(mary)-4(Brother)
17(mary)-5(Brother)
18-6
19-7
20-8
21-9
22-10
23-11
24-12(here's the answer) at the the age of 24 marry will be twice the age of his brother....


-One word in this list doesn't belong to the same group: Receiver, Reviver, Racecar, Radar.

ANSWER:
Well since Reciver , Radar, and Reviver belong to telecommunication than that just leave the Racecar which belong to trasportation...

-Iím a male. If Albertís son is my sonís father, what is the relationship between Albert and I?

ANSWER:
SUPPOSE I AM albert's son and his son's son is my son, than I am albert's son and albert is my father.

-A UFO was detected on the Radar flying 7400 miles in 3 min, what is the estimated speed per hour?

ANSWER:
Distance = velocity x time
Velocity = distance / time
velocity = 7400 / 3 (miles/sec)
velocity = 7400 / 0.05 (3 sec is converted into a larger figure hours by dividing it by 60)
velocity = 148,000 Miles/Hour


-In a race from point X to point Y and back, Jack averages 30 miles per hour to point Y and 10 miles per hour back to point X. Sandy averages 20 miles per hour in both directions. If Jack and Sandy begin the race at the same time, who will finish first?

ANSWER
Suppose the distance from X to Y is 60 miles than total distance will be 120 miles.
based on distance formula mentioned above Jack will cover the distance X to Y in 2 hours and 6 hours when coming back..so total distance will be 8(hours) for jack...now comes sandy ...he's a fast lad he is moving with 20m/h so he will complete 120 miles in 6(hours) making him the Winner!..KaChing...




-Sue is both the 50th best and the 50th worst student at her school. How many students attend her school?

ANSWER:
when Sue is said to be 50th best than she holds the position 50th and there are 49 student that are also best. simultaneously she is 50 worst student that means she is 50th worst and there are 49 worst student with here.....
that means 1-49 are best and SUE is 50 then 51-99 are worst that makes total of 49 best + 49 worst + 1 sue = 99 students...

-If all Zips are Zoodles, and all Zoodles are Zonkers, then all Zips are definitely Zonkers.
The above sentence is logically:
1. True
2. False

ANSWER:
all zips are zoodles : all pathan are Pakistani
all Zoodles are Zonkers : all pakistani are Asians...
then Zips are Zonkers : All pathan are Asian

TRUE:
since all pathan in the world are pakistani and all pakistanis are living in asia so all pathan are definitely living in asia....hahaha.(can't think of a better way)

-Two girls caught 25 frogs. Lisa caught 4 times as many as Jen did. How many frogs did Jen catch?

ANSWER:
total frogs = 25
lisa caught = 5 Jen's frog
Jen's Frog = ?

as per given data lisa caught most of the frog i.e 25 x 4/5 = 20
where as jen caught less frogs i.e 25 x 1/5 = 5 (for further detail go back to school)

-A boy is 4 years old and his sister is three times as old as he is. When the boy is 12 years old, how old will his sister be?

ANSWER:
when boy is 4 his sister is 3(4) = 12
when boy is 12 i.e after 8 years boy is = 12 years old
then after 8 years his sister will be = 12 + 8 = 20 years old.

-The day before the day before yesterday is three days after Saturday. What day is it today?[/QUOTE]

ANSWER:
today-yesterday-day before yesterday(Origin)<3 days after saturday...(Sund, monday, tues)

that means orgin is wed;;;;
that makes day before yesterday (wed)
that makes yesterday (Thu)
and makes today as (FRI)....

roshni28 Saturday, June 25, 2011 01:54 PM

[QUOTE=smartboy9211;323910]Which of the following is not a government INstrument

1. T-Bill
2. FIB
3. PIB
4. TFC
5. DSG[/QUOTE]

tfc

MuhammadAhmerSheikh Saturday, June 25, 2011 02:04 PM

I think DSG is not a government instrument...

Emaan29 Saturday, June 25, 2011 02:31 PM

[QUOTE=touqeer2010;323920]sorry in last post i answered 60 days .. but it will be 120 days ... m i rite ??[/QUOTE]
my ans is also 120 days.

[B]Tips to solve that type of Question:[/B]
if 'P1' persons can do 'W1' work in 'D1' days and 'P2' persons can do 'W2' work in 'D2' Days , then [B]general formula:[/B]
P1D1W2=P2D2W1

P1= 10, W1=60 , D1=120
P2=5, W2=30, D2=x ?

then, P1.D1.W2=P2.D2.W1
(10)(120)(30)=(5)(x)(60)
x= (10)(120)(30) / (5)(60)
x= 120 days

smartboy9211 Saturday, June 25, 2011 04:54 PM

bro do you know TFC stands for??

Warda Riaz Saturday, June 25, 2011 04:58 PM

[QUOTE=smartboy9211;324029]bro do you know TFC stands for??[/QUOTE]

Term Finance Certificates

Arsl Saturday, June 25, 2011 09:19 PM

[QUOTE=Warda Riaz;322656]Ten years ago Akram was thrice as old as Aslam was, but [B][I][U]10 years hence[/U][/I][/B], he will be only twice as old as he. What is the Akram present age?
Plz define highlited text as well?[/QUOTE]


Akram= x, Aslam= x/3

10 years
akram= x+10, Aslam=x/3+10
According to question akram is twice
x+10=2(x/3+10)
x=30

he is (30+10) 40 years old now.



:pipe

loveshakeh Saturday, June 25, 2011 11:29 PM

hey guys i have covered the following so far

English
1) Selected Syn and ant from Dogars book for bankers

General Knowledge Current Affair
1) Pakistan India peace talks
2) Info about MCB
3) Central bank functions and chairmen name
4) Ministers names like commerce , power energy , defence
5) Economic indicators ( GDP , INFLATION , UNEMPLOYEMENT )
6) Pakistan gawadar project
7) Foreign ministers and secreatary names of india and pakistan
8) abbotabad operation
9) electricity power crisis
10) some dates from islamiyat section
11) Pns
12) Computer mcqs like application software system software os , ram rom , output devices input devices , networking topologies
13) discount rate for sbp

Maths IQ

1) Proportion
2) Ratios
3) Percentage
4) Speed distance time



[COLOR="Orange"]Best Of Luck And Wish Me A Luck[/COLOR]

Amor Vincit Omnia Sunday, June 26, 2011 01:38 PM

which caliph had the longest duration???

Noman Ali Sunday, June 26, 2011 01:43 PM

Answers
 
Hazrat Usman e Ghani Radi Allah ho ta'ala unham 12 yeara from 744 to 756 ad


06:01 PM (GMT +5)

vBulletin, Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.