Saturday, September 21, 2019
11:59 AM (GMT +5)

Go Back   CSS Forums > CSS Compulsory Subjects > Current Affairs

Reply Share Thread: Submit Thread to Facebook Facebook     Submit Thread to Twitter Twitter     Submit Thread to Google+ Google+    
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old Sunday, August 24, 2014
sono punam's Avatar
Junior Member
 
Join Date: Aug 2014
Location: skp
Posts: 13
Thanks: 4
Thanked 44 Times in 8 Posts
sono punam is on a distinguished road
Arrow latest MCQs on C.A and General knowledge

dear fellows,for ur convinience i hv merged these mcqs on a single page..don`t forget commenting about it,
Current Affairs Quiz
Current Affairs Multiple Choice Questions (MCQs) Page-2. The following latest current affairs MCQs are from general topics like: Current International Issues, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the questions.
Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 ... 20 | 21 ... 30
11. Which from the following countries has no armed forces?
A. Niger
B. Nigeria
C. Iceland
D. Latvia

12. Who is Secretary General of NATO?
A. Lord Ismay
B. Anders Fogh Rasmussen
C. Willy Claes
D. Hillary Clinton

13. 2016 Olympics will held in ________.
A. London
B. Rio de Janeiro
C. Doha
D. Beijing

14. 2022 FIFA world cup will held in _________.
A. Qatar
B. Russia
C. UK
D. not decided yet

15. European Union has __________ member states.
A. 27
B. 28
C. 39
D. 30

16. The Euro currency is used by __________ countries.
A. 17
B. 18
C. 19
D. 20

17. "Kashmir" is a disputed area between __________.
A. India and Sri Lanka
B. India and Bangladesh
C. India and Pakistan
D. Bangladesh and Pakistan

18. "Northern Cyprus" is a disputed area between __________.
A. Cyprus and Czech Republic
B. Cyprus and United Kingdom
C. Cyprus and Greece
D. Cyprus and Turkey

19. The secretary general of OIC is _________.
A. Ahmed Saleem
B. Syed Ali Mousavi
C. Prince Salman
D. Ekmeleddin Ihsanoglu

20. The official languages of NATO are ___________.
A. English and French
B. English and German
C. English and Spanish
D. English, French and German
ANSWERS: CURRENT AFFAIRS QUIZ

11. C
12. B
13. B
14. A
15. B Croatia has become the 28th member of the EU on 1 July 2013.
16. B Lativa has become the 18th member of the Eurozone on 1 January 2014.
17. C
18. D
19. D
20. A
<< Current Affairs Quiz (01-10)


• CURRENT AFFAIRS
o General Knowledge
o Current Affairs
o Everyday Science
o Biology
o Chemistry
o Computer Science
o English
o History (World History)
o History of United States
o Mathematics
o Physics
Current Affairs Quizzes
Current Affairs Multiple Choice Questions (MCQs) Page-3. The following latest current affairs MCQs are from general topics like: Current International Issues, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the questions.
Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 ... 20 | 21 ... 30
21. The Taj Mahal in India, was built by Mughal emperor __________.
A. Aurangzaib
B. Shah Jahan
C. Akbar
D. Humayun

22. The Sino-Indian War between China and India was occurred in __________.
A. 1956
B. 1959
C. 1962
D. 1965

23. The 2013 Summer Universiade was held in ________.
A. Moscow
B. Kazan
C. Astana
D. Beijing

24. In London Olympics 2012, the most medals were won by _________.
A. America
B. Russia
C. China
D. United Kingdom

25. The River Thames is located in __________.
A. England
B. Scotland
C. Ireland
D. Finland

26. In London Olympics 2012, the gold medal, in Men's Field Hockey was won by __________.
A. Germany
B. Holland
C. Australia
D. India

27. The Most populous city in the world is __________.
A. Beijing
B. Buenos Aires
C. Shanghai
D. Tokyo

28. US special representative for Afghanistan and Pakistan is __________ .
A. Seth Jones
B. John Kerry
C. Richard Holbrooke
D. James Dobbins

29. The secretary general of OIC is _________.
A. Ahmed Saleem
B. Syed Ali Mousavi
C. Prince Salman
D. Ekmeleddin Ihsanoglu

30. The head of state of the United Kingdom is _________ .
A. Queen Elizabeth I
B. Queen Elizabeth II
C. Queen Elizabeth III
D. Queen Elizabeth IV

ANSWERS: CURRENT AFFAIRS QUIZZES

21. B
22. C
23. B
24. A
25. A
26. A
27. C
28. D
29. D
30. B
<< Current Affairs Quiz (11-20)
>> Current Affairs Quiz (31-40)
•
o
General Knowledge
o Current Affairs
o Everyday Science
o Biology
o Chemistry
o Computer Science
o English
o History (World History)
o History of United States
o Mathematics
o Physics
World Affairs MCQs
Current Affairs Multiple Choice Questions (MCQs) Page-4. The following latest current affairs MCQs are from general topics like: Current International Issues, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the questions.
Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 ... 20 | 21 ... 30
31. US special representative for Afghanistan and Pakistan is __________ .
A. James Dobbins
B. John Kerry
C. Joe Biden
D. John Mccain

32. India has constructed Baglihar Dam on _________ River.
A. Sindh
B. Ravi
C. Chenab
D. Sutluj

33. The first Muslim Nobel Laureate was _________ .
A. Anwar Sadat
B. Dr. Abdul Salam
C. Dr. Muhammad Younus
D. Yasir Arafat

34. Qantas is an airline of __________ .
A. Australia
B. Sudan
C. Malaysia
D. France

35. AFP is a news agency of __________ .
A. Switzerland
B. France
C. Germany
D. Sweden

36. The oldest news agency in the world is _________ .
A. AFP
B. WAFA
C. BBC
D. CNN

37. The headquarter of Transparency International is located in _________.
A. New York
B. Washigton
C. Paris
D. Berlin

38. NATO is a/an __________ alliance.
A. military
B. economic
C. regional
D. cultural

39. The Suez Canal is in __________ .
A. Nigeria
B. Libya
C. Egypt
D. Palistine

40. The Suez Canal connects the __________ .
A. Red Sea and the Arabian Sea
B. Red Sea and the North Sea
C. Mediterranean Sea and the Arabian Sea
D. Mediterranean Sea and the Red Sea
ANSWERS: WORLD AFFAIRS MCQs

31. A
32. C
33. A
34. A
35. B
36. A
37. D
38. A
39. C
40. D
<< World Affairs MCQs (21-30)
>> World Affairs MCQs (41-50)
World Affairs Quiz
Current Affairs Multiple Choice Questions (MCQs) Page-5. The following latest current affairs MCQs are from general topics like: Current International Issues, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the questions.
Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 ... 20 | 21 ... 30
41. World's oldest operational space launch facility is located in ________.
A. America
B. Russia
C. Kazakhstan
D. India

42. The first human who traveled into space was _________ .
A. Neil Armstrong
B. Yuri Gagarin
C. Sergei Korolev
D. John Glenn

43. In which country It is mandatory for all male citizens aged 18–27 to serve 1 year in Armed Forces?
A. America
B. Canada
C. Russia
D. Israel

44. Which country is the world's top supplier of weapons?
A. America
B. Russia
C. Israel
D. Germany

45. Which from the following countries is NOT the member of BRIC?
A. America
B. Russia
C. China
D. India

46. The President of India is __________ .
A. Sonia Gandhi
B. Dr. Abdul Kalam
C. Chidambaram
D. Pranab Mukherjee

47. The headquarter of Human Rights Watch is located in __________ .
A. Washington
B. New York
C. Berlin
D. Brussels

48. North Atlantic Treaty, that formed NATO, was signed in __________ .
A. 1949
B. 1955
C. 1961
D. 1967

49. World War II began by German invasion on __________ .
A. Russia
B. France
C. United Kingdom
D. Poland

50. __________ has the world's largest natural gas reserves.
A. Saudi Arabia
B. Iran
C. Russia
D. Canada
ANSWERS: WORLD AFFAIRS QUIZ

41. C
42. B
43. C
44. B
45. A
46. D
47. B
48. A
49. D
50. C
<< Current Affairs Quiz (31-40)
>> Current Affairs Quiz (51-60)
COPYRIGHT @ SOCIETY OF HIGHER EDUCATION & INDU


• CURRENT AFFAIRS
o General Knowledge
o Current Affairs
o Everyday Science
o Biology
o Chemistry
o Computer Science
o English
o History (World History)
o History of United States
o Mathematics
o Physics
World Affairs Quizzes
Current Affairs Multiple Choice Questions (MCQs) Page-6. The following latest current affairs MCQs are from general topics like: Current International Issues, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the questions.
Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 ... 20 | 21 ... 30
51. Secretary General UNO Ban-Ki-Mon belongs to __________.
A. South Korea.
B. North Korea
C. Japan
D. China

52. Currently, there are __________ member states of the United Nations.
A. 190
B. 193
C. 196
D. 197

53. Currently, __________ countries hold the status of Observer States in the United Nations.
A. 2
B. 3
C. 4
D. 5

54. There are __________ members of SAARC.
A. 5
B. 6
C. 7
D. 8

55. Secretary General SAARC Ahmed Salem belongs to __________.
A. Pakistan
B. India
C. Maldives
D. Bhutan

56. Which from the following countries does NOT yeild veto-power?
A. United States
B. United Kingdom
C. Canada
D. France

57. Which from the following countries is NOT a non-permanent member of Security Council.
A. Rwanda
B. Luxembourg
C. Argentina
D. Sweden

58. Al-Jazeera TV Channel belongs to ___________.
A. Qatar
B. Kuwait
C. Egypt
D. Bahrain

59. The newest member of the Eurozone is _______.
A. Lativa
B. Croatia
C. Bulgaria
D. Cyprus

60. The Iran–Pakistan gas pipeline is also called __________.
A. friendship pipeline
B. future pipeline
C. peace pipeline
D. unity pipeline
ANSWERS: WORLD AFFAIRS QUIZZES

51. A
52. B
53. A
54. D
55. C
56. C
57. D
58. A
59. A
60. C
<< World Affairs Quizzes (41 - 50)
>> World Affairs Quizzes (61 - 70)
MCQs of Current Affairs
Current Affairs Multiple Choice Questions (MCQs) Page-7. The following latest current affairs MCQs are from general topics like: Current International Issues, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the questions.
Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 ... 20 | 21 ... 30
61. On 5 November 2013 __________ launched its first rocket to Mars.
A. China
B. Israel
C. Iran
D. India

62. On 1 December 2013 China launched its first __________ rover mission.
A. Moon
B. Mars
C. Jupiter
D. Earth

63. On 28 January 2013 __________ sent monkey into space.
A. China
B. Israel
C. Iran
D. India

64. Taksim Square is in ___________ .
A. Cairo
B. Istanbol
C. Tripoli
D. Damascus

65. Taliban opened their political office in ___________ .
A. Riyad
B. Dubai
C. Doha
D. Musqat

66. The Chelyabinsk Meteor hits __________ on 15 February 2013.
A. America
B. Canada
C. Mexico
D. Russia

67. ___________ bought Nokia Mobile business.
A. Microsoft
B. Google
C. Yahoo
D. AOL

68. ___________ bought Motorola Mobile business.
A. Microsoft
B. Google
C. Yahoo
D. AOL

69. Man Booker International Prize 2013 was won by __________ .
A. Alice Munro
B. Margaret Thatcher
C. Lydia Davis
D. Malala Yousafzai

70. Due to ammonia leak from a cold storage unit in __________ 15 people were killed.
A. Shanghai
B. Moscow
C. Tokyo
D. Toronto
ANSWERS: MCQS OF CURRENT AFFAIRS

61. D
62. A
63. C
64. B
65. C
66. D
67. A
68. B
69. C
70. A
<< MCQs of Current Affairs (51 - 60)
>> MCQs of Current Affairs (71 - 80)
•
o
General Knowledge
o Current Affairs
o Everyday Science
o Biology
o Chemistry
o Computer Science
o English
o History (World History)
o History of United States
o Mathematics
o Physics
Sports Quiz
Current Affairs Multiple Choice Questions (MCQs) Page-8. The following latest current affairs MCQs are from general topics like: Current International Issues, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the questions.
Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 ... 20 | 21 ... 30
71. The fastest person of the world is __________ .
A. Kim Collins
B. Usain Bolt
C. Dwain Chambers
D. Justin Gatlin

72. The oldest tennis tournament in the world is __________ .
A. Wimbledon
B. French Open
C. Australian Open
D. US Open

73. The 2013 Wimbledon Championships Singles (Men) title was won by __________ .
A. Roger Federer
B. Rafael Nadal
C. Novak Djokovic
D. Andy Murray

74. The 2013 Wimbledon Championships Singles (Women) title was won by __________ .
A. Serena Williams
B. Marion Bartoli
C. Maria Sharapova
D. Ana Ivanovic

75. The fastest century record in ODI of Shahid Afridi was broken by __________ .
A. Sachin Tendulkar
B. Chris Gayle
C. AB de Villiers
D. Corey Anderson

76. The 2010 FIFA World Cup was won by ___________ .
A. Brazil
B. Germany
C. Spain
D. Argentina

77. The 2014 FIFA World Cup will be hosted by __________ .
A. Brazil
B. Russia
C. Qatar
D. France

78. The 2018 FIFA World Cup will be hosted by __________ .
A. Brazil
B. Russia
C. Qatar
D. France

79. The 2022 FIFA World Cup will be hosted by __________ .
A. Brazil
B. Russia
C. Qatar
D. France

80. The World Snooker Championship 2013 was won by __________ .
A. Steve Davis
B. Mark Williams
C. Stephen Hendry
D. Ronnie O'Sullivan

ANSWERS: SPORTS QUIZ

71. B
72. A
73. D
74. B
75. D
76. C
77. A
78. B
79. C
80. D
<< MCQs of Current Affairs (61 - 70)
>> MCQs of Current Affairs (81 - 90)
•
o
General Knowledge
o Current Affairs
o Everyday Science
o Biology
o Chemistry
o Computer Science
o English
o History (World History)
o History of United States
o Mathematics
o Physics
Current Affairs MCQs
Current Affairs Multiple Choice Questions (MCQs) Page-9. The following latest current affairs MCQs are from general topics like: Current International Issues, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the questions.
Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 ... 20 | 21 ... 30
81. The lowest temperature ever recorded on the Earth is __________ .
A. -83.2 °C
B. -86.2 °C
C. -89.2 °C
D. -92.2 °C

82. The lowest temperature was recorded in __________ .
A. Antarctica
B. Russia
C. Canada
D. Germany

83. The highest temperatures ever recorded on the Earth is ________.
A. 56.7 °C
B. 57.7 °C
C. 58.7 °C
D. 59.7 °C

84. The highest temperature was recorded in __________ .
A. Los Angeles
B. California
C. Tripoli
D. Doha

85. Who is Angela Merkel?
A. Prime Minister of Germany
B. Chancellor of Germany
C. Prime Minister of France
D. Chancellor of France

86. Who is Franηois Hollande?
A. President of Germany
B. Prime Minister of Germany
C. President of France
D. Prime Minister of France

87. The current director of the Central Intelligence Agency (CIA) is __________ .
A. James Clapper
B. Thomas Donilon
C. Denis McDonough
D. John Brennan

88. On 27 February 2013 Iraq's state airline, after 20 years, begins flights to __________ .
A. America
B. Israel
C. Iran
D. Kuwait

89. The Nobel Prize for Peace 2013 was awarded to ___________ .
A. Barak Obama
B. Malala Yousafzai
C. Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW)
D. United Nations Security Council

90. The Nobel Prize for Literature 2013 was awarded to ___________ .
A. Margaret Thatcher
B. Alice Munro
C. Sir David Frost
D. Peter O'Toole

ANSWERS: CURRENT AFFAIRS MCQs

81. C
82. A
83. A
84. B
85. B
86. C
87. D
88. D
89. C
90. B
<< Current Affairs MCQs (71 - 80)
>> Current Affairs MCQs (91 - 100)
•
o
General Knowledge
o Current Affairs
o Everyday Science
o Biology
o Chemistry
o Computer Science
o English
o History (World History)
o History of United States
o Mathematics
o Physics
MCQs of Current Affairs
Current Affairs Multiple Choice Questions (MCQs) Page-10. The following latest current affairs MCQs are from general topics like: Current International Issues, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the questions.
Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 ... 20 | 21 ... 30
91. The Nobel Prize in Physics 2013 was awarded to ___________ .
A. Martin Karplus & Michael Levitt
B. Francois Englert & Peter W. Higgs
C. Thomas C. Sudhof & James E. Rothman
D. Lars Peter Hansen & Robert J. Shiller

92. Kate Middleton, Duchess of Cambridge, is the wife of __________ .
A. Prince Harry
B. Prince Charles
C. Prince William
D. Prince George

93. The Sinai Peninsula is in __________ .
A. Egypt
B. Libya
C. Jordan
D. Syria

94. According to Forbes Magazine the most powerful man on the Earth is ________.
A. Barack Obama
B. Vladimir Putin
C. Xi Jinping
D. Abdullah bin Abdul Aziz al Saud

95. Angela Merkel was elected as Chancellor of Germany for the __________ time.
A. first
B. second
C. third
D. fourth

96. The Prime Minister of Pakistan is __________ .
A. Shahbaz Sharif
B. Nawaz Sharif
C. Asif Zardari
D. Ishaq Dar

97. The President of Iran is __________ .
A. Mahmoud Ahmadinejad
B. Hassan Rouhani
C. Mohammad Javad Zarif
D. Ali Khamenei

98. The No.1 Tennis Player is __________ .
A. Serena Williams
B. Maria Sharapova
C. Victoria Azarenka
D. Venus Williams

99. The Defence Secretary of United States is __________ .
A. John Kerry
B. Hillary Clinton
C. Chuck Hagel
D. John McCain

100. The Currency of Lativa is __________ .
A. Dollar
B. Euro
C. Lev
D. Lek

ANSWERS: MCQs OF CURRENT AFFAIRS

91. B
92. C
93. A
94. B
95. C
96. B
97. B
98. A
99. C
100. B
•
o
General Knowledge
o Current Affairs
o Everyday Science
o Biology
o Chemistry
o Computer Science
o English
o History (World History)
o History of United States
o Mathematics
o Physics
Latest Current Affairs MCQs
Current Affairs Multiple Choice Questions (MCQs) Page-11. The following latest current affairs MCQs are from general topics like: Current International Issues, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the questions.
Pages: 1 | 2 ... 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 ... 20 | 30
101. Which among the following countries has published the world's first Modern Slavery Bill, recently
A. USA
B. Britain
C. Russia
D. Switzerland

102. Recently, "Felipe VI" has been sworn in as the new king of
A. France
B. England
C. Spain
D. Germany

103. Who among the following has won the FIDE World Rapid Chess championship title, recently
A. Magnus Carlesen
B. Vishwanthan Anand
C. Teimor Radjabov
D. Fabiabi Caruana

104. Who among the following has been chosen as the next United Nations High Commissioner for Human Rights by the U.N General Assembly
A. Prince Zeid al Hussein
B. Samuel Johnson
C. San Antonio Spurs
D. Martin Kaymer

105. Thomas Mueller, who scored the first hat-trick of the 2014 FIFA World Cup, represents which country
A. France
B. Italy
C. Germany
D. England

106. In which among the following countries Asia's first solar-wind power system has been inaugurated recently
A. Bhutan
B. China
C. India
D. Nepal

107. King Juan Carlos, who recently decided to abdicate, has been monarch of
A. Belgium
B. Denmark
C. Luxembourg
D. Spain

108. Which among the following institutes have gained the top slot in the inaugural "QS University Rankings: BRICS 2014"
A. IIT Delhi
B. Beijing Institute of Technology
C. Moscow State University
D. Tsinghua University of China

109. The winner of 20th Senior National Women's Football Championships is
A. Mizoram
B. Manipur
C. Sikkim
D. Odisha

110. Recently, India has become the permanent signatory of the Washington Accord. This accord is an international accreditation agreement for which among the following types of educational degrees
A. Arts and Humanities
B. Medical Science
C. Engineering
D. Social Sciences
ANSWERS: LATEST CURRENT AFFAIRS MCQS

101. B
102. C
103. A
104. A
105. C
106. D
107. D
108. D
109. B
110. C
•
o
General Knowledge
o Current Affairs
o Everyday Science
o Biology
o Chemistry
o Computer Science
o English
o History (World History)
o History of United States
o Mathematics
o Physics
Latest Current Affairs MCQs
Current Affairs Multiple Choice Questions (MCQs) Page-11. The following latest current affairs MCQs are from general topics like: Current International Issues, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the questions.
Pages: 1 | 2 ... 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 ... 20 | 30
101. Which among the following countries has published the world's first Modern Slavery Bill, recently
A. USA
B. Britain
C. Russia
D. Switzerland

102. Recently, "Felipe VI" has been sworn in as the new king of
A. France
B. England
C. Spain
D. Germany

103. Who among the following has won the FIDE World Rapid Chess championship title, recently
A. Magnus Carlesen
B. Vishwanthan Anand
C. Teimor Radjabov
D. Fabiabi Caruana

104. Who among the following has been chosen as the next United Nations High Commissioner for Human Rights by the U.N General Assembly
A. Prince Zeid al Hussein
B. Samuel Johnson
C. San Antonio Spurs
D. Martin Kaymer

105. Thomas Mueller, who scored the first hat-trick of the 2014 FIFA World Cup, represents which country
A. France
B. Italy
C. Germany
D. England

106. In which among the following countries Asia's first solar-wind power system has been inaugurated recently
A. Bhutan
B. China
C. India
D. Nepal

107. King Juan Carlos, who recently decided to abdicate, has been monarch of
A. Belgium
B. Denmark
C. Luxembourg
D. Spain

108. Which among the following institutes have gained the top slot in the inaugural "QS University Rankings: BRICS 2014"
A. IIT Delhi
B. Beijing Institute of Technology
C. Moscow State University
D. Tsinghua University of China

109. The winner of 20th Senior National Women's Football Championships is
A. Mizoram
B. Manipur
C. Sikkim
D. Odisha

110. Recently, India has become the permanent signatory of the Washington Accord. This accord is an international accreditation agreement for which among the following types of educational degrees
A. Arts and Humanities
B. Medical Science
C. Engineering
D. Social Sciences
ANSWERS: LATEST CURRENT AFFAIRS MCQS

101. B
102. C
103. A
104. A
105. C
106. D
107. D
108. D
109. B
110. C
•
o
General Knowledge
o Current Affairs
o Everyday Science
o Biology
o Chemistry
o Computer Science
o English
o History (World History)
o History of United States
o Mathematics
o Physics
Latest Current Affairs MCQs
Current Affairs Multiple Choice Questions (MCQs) Page-11. The following latest current affairs MCQs are from general topics like: Current International Issues, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the questions.
Pages: 1 | 2 ... 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 ... 20 | 30
101. Which among the following countries has published the world's first Modern Slavery Bill, recently
A. USA
B. Britain
C. Russia
D. Switzerland

102. Recently, "Felipe VI" has been sworn in as the new king of
A. France
B. England
C. Spain
D. Germany

103. Who among the following has won the FIDE World Rapid Chess championship title, recently
A. Magnus Carlesen
B. Vishwanthan Anand
C. Teimor Radjabov
D. Fabiabi Caruana

104. Who among the following has been chosen as the next United Nations High Commissioner for Human Rights by the U.N General Assembly
A. Prince Zeid al Hussein
B. Samuel Johnson
C. San Antonio Spurs
D. Martin Kaymer

105. Thomas Mueller, who scored the first hat-trick of the 2014 FIFA World Cup, represents which country
A. France
B. Italy
C. Germany
D. England

106. In which among the following countries Asia's first solar-wind power system has been inaugurated recently
A. Bhutan
B. China
C. India
D. Nepal

107. King Juan Carlos, who recently decided to abdicate, has been monarch of
A. Belgium
B. Denmark
C. Luxembourg
D. Spain

108. Which among the following institutes have gained the top slot in the inaugural "QS University Rankings: BRICS 2014"
A. IIT Delhi
B. Beijing Institute of Technology
C. Moscow State University
D. Tsinghua University of China

109. The winner of 20th Senior National Women's Football Championships is
A. Mizoram
B. Manipur
C. Sikkim
D. Odisha

110. Recently, India has become the permanent signatory of the Washington Accord. This accord is an international accreditation agreement for which among the following types of educational degrees
A. Arts and Humanities
B. Medical Science
C. Engineering
D. Social Sciences
ANSWERS: LATEST CURRENT AFFAIRS MCQS

101. B
102. C
103. A
104. A
105. C
106. D
107. D
108. D
109. B
110. C
•
o
General Knowledge
o Current Affairs
o Everyday Science
o Biology
o Chemistry
o Computer Science
o English
o History (World History)
o History of United States
o Mathematics
o Physics
Latest Current Affairs MCQs
Current Affairs Multiple Choice Questions (MCQs) Page-11. The following latest current affairs MCQs are from general topics like: Current International Issues, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the questions.
Pages: 1 | 2 ... 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 ... 20 | 30
101. Which among the following countries has published the world's first Modern Slavery Bill, recently
A. USA
B. Britain
C. Russia
D. Switzerland

102. Recently, "Felipe VI" has been sworn in as the new king of
A. France
B. England
C. Spain
D. Germany

103. Who among the following has won the FIDE World Rapid Chess championship title, recently
A. Magnus Carlesen
B. Vishwanthan Anand
C. Teimor Radjabov
D. Fabiabi Caruana

104. Who among the following has been chosen as the next United Nations High Commissioner for Human Rights by the U.N General Assembly
A. Prince Zeid al Hussein
B. Samuel Johnson
C. San Antonio Spurs
D. Martin Kaymer

105. Thomas Mueller, who scored the first hat-trick of the 2014 FIFA World Cup, represents which country
A. France
B. Italy
C. Germany
D. England

106. In which among the following countries Asia's first solar-wind power system has been inaugurated recently
A. Bhutan
B. China
C. India
D. Nepal

107. King Juan Carlos, who recently decided to abdicate, has been monarch of
A. Belgium
B. Denmark
C. Luxembourg
D. Spain

108. Which among the following institutes have gained the top slot in the inaugural "QS University Rankings: BRICS 2014"
A. IIT Delhi
B. Beijing Institute of Technology
C. Moscow State University
D. Tsinghua University of China

109. The winner of 20th Senior National Women's Football Championships is
A. Mizoram
B. Manipur
C. Sikkim
D. Odisha

110. Recently, India has become the permanent signatory of the Washington Accord. This accord is an international accreditation agreement for which among the following types of educational degrees
A. Arts and Humanities
B. Medical Science
C. Engineering
D. Social Sciences
ANSWERS: LATEST CURRENT AFFAIRS MCQS

101. B
102. C
103. A
104. A
105. C
106. D
107. D
108. D
109. B
110. C
•
o
General Knowledge
o Current Affairs
o Everyday Science
o Biology
o Chemistry
o Computer Science
o English
o History (World History)
o History of United States
o Mathematics
o Physics
Latest Current Affairs QUIZ
Current Affairs Multiple Choice Questions (MCQs) Page-12. The following latest current affairs MCQs are from general topics like: Current International Issues, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the questions.
Pages: 1 | 2 ... 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 ... 20 | 30
111. Who on 20 April 2014 won the Monte Carlo Masters Tennis
A. Roger Federer
B. Stanislas Wawrinka
C. Bob Bryan
D. Ivan Dodi

112. Scientist of which University on 17 April 2014 designed the world's first floating nuclear plants
A. Massachusetts Institute of Technology (MIT)
B. Purdue University
C. Wisconsin University
D. University of Washington

113. Name the new book of Hillary Clinton that was due to released on 10 June 2014
A. Living History
B. It Takes a Village
C. Hard Choices
D. A Terrible Beauty

114. What is the name of new Earth-size planet found in the habitable zone on 17 April 2014
A. KI-238
B. KEPLER-186f
C. KOI-238
D. CHANDRA-186f

115. In April 2014, India became a net exporter of steel after how many years
A. 5 years
B. 3 years
C. 7 years
D. 6 years

116. Who won the Whangarei Rally of the FIA Asia Pacific Rally Championship held in New Zealand recently
A. Jan Kopecky, Czech Republic
B. Glenn Macneall, Australia
C. Mark Pedder, Australia
D. Gaurav Gill, India

117. Who won the OUE Singapore Badminton Open 2014 held in the third week of April 2014
A. Simon Santoso, Indonesia
B. Deepika Pallikal, India
C. Saina Nehwal, India
D. Lee Chong Wei, Malaysia

118. According to the US Department of Homeland Security report released on 16 April 2014, temporary workers of which community accounted for the largest number of non-immigrants residing in the US in 2012
A. Chinese
B. Mexican
C. African
D. Indian

119. Scientists of which University created the first 3D model of the malaria parasite genome in April 2014
A. Harvard University
B. Indian Institute of Science
C. University of California
D. University of Washington

120. What is Bluefin 21 which was deployed on 14 April 2014 to find the remains of the missing Malaysian airplane MH370 in the Indian Ocean
A. A submarine
B. A robot submarine
C. An undersea buoy
D. A robot
ANSWERS: LATEST CURRENT AFFAIRS QUIZ

111. B
112. A
113. C
114. B
115. D
116. D
117. A
118. D
119. C
120. B
•
o
General Knowledge
o Current Affairs
o Everyday Science
o Biology
o Chemistry
o Computer Science
o English
o History (World History)
o History of United States
o Mathematics
o Physics
Latest Current Affairs Quizzes
Current Affairs Multiple Choice Questions (MCQs) Page-13. The following latest current affairs MCQs are from general topics like: Current International Issues, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the questions.
Pages: 1 | 2 ... 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 ... 20 | 30
121. Who has been appointed as the new Union Finance Secretary on 15 April 2014
A. Ashok Singhal
B. Arvind Mayaram
C. R P Watal
D. Ravi Mathur

122. Which Indian agency has set up Sports Integrity Unit on 15 April 2014 to investigate cases related to fraud in sports
A. Central Vigilance Commission
B. Criminal Investigation Department
C. Central Bureau of Investigation
D. Union Ministry of Sports

123. Piramal Enterprises Ltd decided on 17 April 2014 to acquire 20 percent stake in which Indian company
A. Vodafone India
B. Shriram Capital
C. Sundaram Finance
D. Sun Pharma

124. What is the name of a new software app was developed to help the illiterate farmers
A. Sandesh Pathak
B. Messenger Reader
C. Sandesh Vahak
D. Padho Kishan

125. The European Parliament on 15 April 2014 approved the Banking Union reforms. In this context consider the following statements. (I). To establish a new oversight system known as the Single Supervisory Mechanism (SSM) under the European Central Bank (ECB).(II). A fund of 55 billion euros (76 billion dollars) will be set up to cover the cost of closures. Which is/are correct
A. I only
B. II only
C. Both I and II
D. Neither I nor II

126. The world on 18 April 2014 celebrated the World Heritage Day to celebrate the International Day for Monuments and Sites. What is the theme for the year 2014
A. World Heritage Convention
B. World Heritage and Sustainable Development
C. Heritage of Commemoration
D. None of the above

127. Name the person, who has been appointed as the 22nd Navy Chief of India
A. Shekhar Sinha
B. Sunil Lamba
C. Satish Soni
D. Robin K Dhowan

128. Google on 14 April 2014 bought a firm that is a maker of high-altitude solar-powered drones to bring internet access to the remotest parts of the world and also to solve problems related to it. Name the firm acquired by Google
A. Solar Drone Company Ascenta
B. Titan Aerospace
C. DeepMind Technologies
D. None of the above

129. Name the author of the book Crusader or Conspirator? Coalgate and other Truths
A. PC Parekh
B. Sanjaya Baru
C. RK Yadav
D. Nikhil Chandwani

130. Name the woman who has been recently appointed as the Next Chief Justice of Delhi High Court
A. Justice Gita Mittal
B. Justice Badar Durrez Ahmed
C. Justice Reva Khetrapal
D. Justice Gorla Rohini
ANSWERS: LATEST CURRENT AFFAIRS QUIZZES

121. B
122. C
123. B
124. A
125. C
126. C
127. D
128. B
129. A
130. D


• CURRENT AFFAIRS
o General Knowledge
o Current Affairs
o Everyday Science
o Biology
o Chemistry
o Computer Science
o English
o History (World History)
o History of United States
o Mathematics
o Physics
Latest MCQs of Current Affairs
Current Affairs Multiple Choice Questions (MCQs) Page-14. The following latest current affairs MCQs are from general topics like: Current International Issues, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the questions.
Pages: 1 | 2 ... 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 ... 20 | 30
131. Supreme Court of India on 17 April 2014 said that the national auditor, the Comptroller and Auditor General (CAG) is empowered to audit the revenues of
A. Private Telecom Companies
B. Private Electricity Companies
C. Private Manufacturing Companies
D. All the Private Companies

132. Iran is currently in negotiations with the so called P5+1 group over its nuclear programme. Which among the following country is denoted here as +1
A. UK
B. Germany
C. China
D. Australia

133. Recently, Tennis player Maria Sharapova has claimed her second French Open title in 2014. Maria Sharapova is from
A. United States
B. Russia
C. France
D. Romania

134. A pacific island country has recently sued nine nuclear weapon states (including India in the International Court of Justice) over failure to disarm. Identify the country from the given options
A. The Federated States of Micronesia
B. Philippines
C. Marshall Islands
D. Kiribati

135. World's largest polluter country has recently decided that for the first time it will impose an absolute limit on its carbon emissions. This country is
A. England
B. India
C. Japan
D. China

136. Recently, Japanese firm Softbank has unveiled a robot which can read human emotions. The robot has been named as
A. Humanoid
B. Peeper
C. Mindset
D. Beetle

137. Recently, United States has unveiled a clean energy policy to cut carbon emission from existing power plants by 30 per cent by the year
A. 2030
B. 2020
C. 2040
D. 2050

138. Who among the following has won the Ceat International Cricketer of the year award for 2013-14
A. M S Dhoni
B. Shakib Al Hasan
C. Virat Kohli
D. Glenn Maxwell

139. Irish author Elimear McBride won the 2014 Bailey's women's prize for fiction for her novel
A. Americanah
B. The Goldfinch
C. A Girl is a Half-Formed Thing
D. Burial Rites

140. Indian Railways launched a portal on 15 April 2014 with an aim to improve energy efficiency in Indian Railways, which will facilitate railways in saving energy up to 15 percent by the year 2020. Name the portal
A. AIMS
B. RAILAIMED
C. IRCTCSAVER
D. RAILSAVER
ANSWERS: LATEST MCQS OF CURRENT AFFAIRS

131. A
132. B
133. B
134. C
135. D
136. B
137. A
138. C
139. C
140. D

Pages: 1 | 2 ... 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 ... 20 | 30
141. Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) on 14 April 2014 released theTrends in world military expenditure, 2013. According to this the world military expenditure in real terms has declined since 2012 by
A. 1.9 percent
B. 2.9 percent
C. 2.5 percent
D. 3.0 percent

142. India born poet Vijay Seshadri on 14 April 2014 won the prestigious 2014 Pulitzer Prize in the poetry category for his collection of poems published in 2013. Name the collection of the poems for which he was awarded
A. The Goldfinch
B. Toms River: A Story of Science and Salvation
C. The Internal Enemy: Slavery and War in Virgini
D. 3 Sections

143. Supreme Court of India in its landmark judgment of 15 April 2014 recognised transgender as the third category of sex. In its judgement the Apex Court claimed transgenders as socially and economically backward. The decision came while hearing PIL (Public Interest Litigation) in which case
A. Shatrughan Chauhan & Anr Vs Union of India & Ors
B. National Legal Services Authority (NALSA) Vs Union of India & Ors
C. Champakam Dorairajan Vs State of Madras
D. S.R. Bommai Vs Union of India

144. Who won the Women's Champion Fiberlass Texas Open squash tournament held at Houston, United States on 14 April 2014
A. Charlotte Fish
B. Jan Koukal
C. Nour El Sherbini
D. Svante Sandell

145. Along which coast of India a 45-day long ban on fishing was imposed from the midnight on 14 April 2014
A. East Coast
B. West coast
C. Along the coast of A & N Islands
D. Both (a) & (b)

146. A state Government has refused to repatriate all the Bru refugees lodged in six Tripura relief camps within three months. Name the state that has refused to repatriate the Bru Refugees within 3 months
A. Assam
B. Sikkim
C. Manipur
D. Mizoram

147. Name the report released by the International Monetary Fund (IMF) which has highlighted that Arab countries will have to come up with bold economic policy reforms for economic stability and job creation
A. Towards New Horizons-Arab Economic Transformation amid Political Transitions
B. Arab Economic Transformation amid Political Transitions - the new Horizons
C. New Horizons-Arab Economic Transformation amid Political Transitions
D. None of the above

148. Who won the Millennium Technology Prize 2014 given in the second week of April 2014
A. Physicist Saul Perlmutter
B. Chemist Roger S Goody
C. Physicist Stuart Parkin
D. None of the above

149. Name the renowned cinematographer and Dada Saheb Phalke awardee, who died on 7 April 2014 at his residence in Shankarapuram
A. B. N. Sircar
B. V K Murthy
C. Pankaj Mullick
D. Raichand Boral

150. Which country won the T20 Women Cricket World Cup 2014
A. England
B. Australia
C. New Zealand
D. South Africa
ANSWERS: LATEST WORLD AFFAIRS MCQS

141. A
142. D
143. B
144. C
145. A
146. D
147. A
148. C
149. B
150. B
COPYRIGHT @ SOCIETY OF HIGHER EDUCATION & INDUSTRIAL RESEARCH
CONTACT | FACEBOOK | TWITTER | FEEDBACK | SITEMAP
ation & Industrial Research
CURRENT Latest World Affairs Quiz
Current Affairs Multiple Choice Questions (MCQs) Page-16. The following latest current affairs MCQs are from general topics like: Current International Issues, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the questions.
Pages: 1 | 2 ... 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 ... 20 | 30
151. Recently Iran and Pakistan conducted a Joint Military Exercise to promote the military cooperation between Tehran and Islamabad. Where was the exercise held
A. Tehran
B. Lahore
C. Strait of Hormuz
D. Aligoodarz

152. Who won the Singapore Open 2014 of badminton on 13 April 2014
A. Lee Chong Wei, Malaysia
B. Saina Nehwal, India
C. P V Sidhu, India
D. Simon Santoso, Indonesia

153. Which Indian industrialist on 10 April 2014 was appointed as a member of the Board of Boao Forum for Asia (BFA)
A. Mukesh Ambani
B. N Narayan Murthy
C. Ratan Tata
D. Gautam Adani

154. Who has been re-elected as the Prime Minister of Hungary on 8 April 2014 for a consecutive second term
A. Attila Mesterhazy
B. Viktor Orban
C. Gordon Bajnai
D. Peter Medgyessy

155. Ernesto Gainza on 7 April 2014 set a new Guinness record for skydiving using the world's smallest parachute. He belongs to which country
A. UAE
B. UK
C. USA
D. Saudi Arabia

156. What is the name of the battery unveiled by an Israeli startup on 8 April 2014 that charges a smartphone in less than 30 seconds
A. MamoDot
B. SpeedoDot
C. Nanodots
D. Bulletdots

157. Name the first Indian cricketer, who has featured on the cover page of the Wisden Cricketers' Almanack published in London
A. Sunil Gavaskar
B. Kapil Dev
C. Virat Kohli
D. Sachin Tendulkar

158. World Bank on 9 April 2014 projected that the economic growth rate of India for the fiscal year 2014-2015 will be
A. 5.5%
B. 5.7%
C. 6.1%
D. 6.6%

159. The lawmakers of Spain on 8 April 2014 voted to reject the request by the authorities of a region to hold a referendum on independence on 9 November 2014. Name the region whose authorities have sent the referendum proposal
A. Cantabria
B. La Rioja
C. Navarre
D. Catalonia

160. Name the city which on 7 April 2014 received its first passenger train
A. Dispur, the capital of Assam
B. Itanagar the capital of Arunachal Pradesh
C. Aizawl, the capital of Mizoram
D. Agartala, the capital of Tripura
ANSWERS: LATEST WORLD AFFAIRS QUIZ

151. C
152. D
153. C
154. B
155. A
156. C
157. D
158. A
159. D
160. B
•
o
General Knowledge
o Current Affairs
o Everyday Science
o Biology
o Chemistry
o Computer Science
o English
o History (World History)
o History of United States
o Mathematics
o Physics
Latest World Affairs Quizzes
Current Affairs Multiple Choice Questions (MCQs) Page-17. The following latest current affairs MCQs are from general topics like: Current International Issues, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the questions.
Pages: 1 | 2 ... 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 ... 20 | 30
161. Name the novel of Indian American novelist, Jhumpa Lahiri's that has been shortlisted for the 2014 Baileys Women's Prize for Fiction on 8 April 2014
A. Americanah
B. The Undertaking
C. Burial Rites
D. Lowland

162. Iwao Hakamada, the Japanese boxer was recently awarded with an honorary championship belt by World Boxing Council (WBC). Hakamada was freed from death row on 27 March 2014 after how many years in prison following a murder conviction
A. 28
B. 36
C. 48
D. 52

163. Name the team that won the 4th Hockey India Junior Men National Championship 2014 (Division A) by defeating Odisha 6-2 in the finals at Chennai, Tamil Nadu
A. Punjab
B. Jharkhand
C. West Bengal
D. Haryana

164. Who was recently crowned as the fbb Femina Miss India 2014
A. Navneer Kaur Dhillion
B. Koyal Rana
C. Jhataleka Malhotra
D. Gail Nicole Da'Silva

165. India was defeated by Sri Lanka in the ICC Twenty World Cup 2014 final match at Shere Bangla stadium of Mirpur, Dhaka. Who captained the Sri Lankan side in the final
A. Lasith Malinga
B. Mahela Jayawardena
C. Kumar Sangakkara
D. Lahiru Thirimanne

166. Sri Lanka on 6 April 2014 won the ICC Twenty World Cup 2014 title after defeating India by six wickets in the final match at Shere Bangla stadium of Mirpur, Dhaka. Who was adjudged as the Man of the series of the tournament
A. Lasith Malinga
B. Virant Kohli
C. Kumar Sangakkara
D. MS Dhoni

167. Who won the Bahrain Grand Prix on 7 April 2014
A. Nico Rosberg
B. Vettel
C. Lewis Hamilton
D. Nico Hulkenberg

168. Ebola detected recently in Guinea of African Continent is caused by
A. Anopheles mosquito
B. Fungi
C. Bacteria
D. Virus

169. Who discovered the non-insulin drug candidate for diabetic patients in the second week of April 2014
A. William Bayliss
B. Murray Gell-Mann
C. Arnab De
D. Paul Dirac

170. Name the footballer who was named as the Professional Footballers’ Association Player of the Year at an award ceremony on 28 April 2014 in London
A. Luis Suarez of Liverpool
B. Cristiano Ronaldo of Manchester United
C. Eden Hazard of Chelsea
D. None of these
ANSWERS: LATEST WORLD AFFAIRS QUIZZES

161. D
162. C
163. A
164. B
165. A
166. B
167. C
168. D
169. C
170. A
•
o
General Knowledge
o Current Affairs
o Everyday Science
o Biology
o Chemistry
o Computer Science
o English
o History (World History)
o History of United States
o Mathematics
o Physics
Latest MCQs of World Affairs
Current Affairs Multiple Choice Questions (MCQs) Page-18. The following latest current affairs MCQs are from general topics like: Current International Issues, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the questions.
Pages: 1 | 2 ... 10 | 11 ... 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 ... 29 | 30
171. Name the recipient of the 2014 Canada India Foundation Chachalani Global Indian Award
A. Deepak
B. Ratan Tata
C. NR Narayana Murthy
D. Sam Pitroda

172. Supreme Court of India on 29 April 2014 rule designated an authority person to record statement of rape victims within 24 hours instead of police officials. Name the authority
A. Judicial Magistrate
B. Judge of a High Court
C. Collector of the District
D. None of the above

173. National Basketball Association (NBA) on 1 May 2014 banned Los Angeles Clippers owner for life and fined him 2.5 million dollars over an alleged racist remark on African-American spectators in the stand. Name the owner
A. Michael Jordon
B. Donald Sterling
C. Bruce Levenson
D. Michael Gearon

174. Name the Indian-American whose name was confirmed by US Senate as the federal judge in Illinois
A. Vijay Gandhi
B. Ami Bera
C. Vijay K Nambiar
D. Manish Shah

175. Name the city that on 1 May 2014 agreed to allow construction of a place of worship in form of a full-fledged Gurudwara in the city
A. Johannesburg
B. Cape Town
C. Accra
D. Kisumu

176. Which film got the highest awards in different categories in the IIFA Awards 2014
A. Chennai Express
B. Bhaag Milkha Bhaag
C. Shaadi ke Sideeffects
D. Aashiqui 2

177. The US Green Building Council released the list of LEED outside United States, what is the rank of India
A. Rank 1
B. Rank 5
C. Rank 3
D. Rank 7

178. Who is the President and CEO of the Nokia
A. Satya Nadella
B. Rakesh Agrawal
C. S. D. Shibulal
D. Rajeev Suri

179. Who won the Asian Continental Chess Championship 2014
A. Rustam Kasimdzhanov of Uzbekistan
B. Adhiban of India
C. Yu Yangyi of China
D. Abhijeet Gupta of India

180. Sania and Cara Black of Zimbabwe together how many titles they won along with WTA Portugal Open 2014
A. 3 titles
B. 5 titles
C. 1 title
D. 4 titles
ANSWERS: LATEST MCQS OF WORLD AFFAIRS

171. C
172. A
173. B
174. D
175. A
176. B
177. C
178. D
179. B
180. A
•
o
General Knowledge
o Current Affairs
o Everyday Science
o Biology
o Chemistry
o Computer Science
o English
o History (World History)
o History of United States
o Mathematics
o Physics
Current Affairs MCQs
Current Affairs Multiple Choice Questions (MCQs) Page-19. The following latest current affairs MCQs are from general topics like: Current International Issues, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the questions.
Pages: 1 | 2 ... 10 | 11 ... 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 ... 29 | 30
181. Who won the women's doubles title at the WTA Portugal Open 2014 held in Portugal on 3 May 2014
A. Eva Hrdinova of Cezech and Valeria Solovyeva of Russia
B. Sania Mirza of India and Cara Black of Zimbabwe
C. Vera Dushevina of Russia and Arantxa Parra Santonja of Spain
D. Hao-Ching Chan of Chinese Taipei and Liezel Huber of US

182. Name the Indian veteran trap shooter who on 2 May 2014 jumped to the third spot in the world rankings. He achieved the rank after winning gold at the ISSF World Cup in Tucson, USA, in March 2014
A. Rajyavardhan Singh Rathore
B. Abhinav Bindra
C. Heena Sindhu
D. Manavjit Singh Sandhu

183. President of India on 2 May 2014 conferred Gallantry Awards on 55 personnel for their distinguished service and bravery at Rashtrapati Bhavan in New Delhi. Who of the following is not the recipient of Kriti Chakras
A. Balwinder Singh
B. Bhrigu Nandan Choudhary
C. Lohit Sonowal
D. Bhupal Singh Chhantel Magar

184. Archaeologists have discovered a granary with walls of mud-bricks during just-concluded excavation at a Harappan civilisation site. The excavation work was done from January to April 2014. Name the place where the granary was discovered
A. Dholavira
B. Lothal
C. Rakhigarhi
D. Ganweriwala

185. Name the African country that will use India-made Electronic Voting Machines (EVMs) in the countries Presidential Election, scheduled in November 2014
A. Namibia
B. Mauritius
C. Burundi
D. Nigeria

186. Name the person who stepped down from his role as UN's Messenger of Peace amid the reports of his engagement with a human Rights lawyer
A. Tom Hanks
B. George Clooney
C. Will Smith
D. Bradley Cooper

187. Name the sports authority that on 29 April 2014 announced an increase of 10.8 percent in the total prize amount for the year
A. International Cricket Association
B. World Archery Federation
C. Wimbledon
D. Federation International de Football Association

188. Name the Indian who on 28 April 2014 won the prestigious Goldman Environmental Prize for the year 2014 that is commonly called as the Green Nobel
A. Helen Holden
B. Ramesh Agrawal
C. Rudi Putra
D. Suren Gazaryan

189. Name the company that on 26 April 2014 completed the acquisition of Nokia's mobile handset business
A. SAP based in Germany
B. Adobe Systems based in the US
C. Oracle based in the US
D. Microsoft based in the US

190. Name the former American middleweight boxer, who died on 20 April 2014 following a battle with prostate cancer
A. Tommy Morrison
B. Rubin Hurricane Carter
C. Ultimate Warrior
D. Earl Weaver
ANSWERS: CURRENT AFFAIRS MCQS

181. B
182. D
183. A
184. C
185. A
186. B
187. C
188. B
189. D
190. B
•
o
General Knowledge
o Current Affairs
o Everyday Science
o Biology
o Chemistry
o Computer Science
o English
o History (World History)
o History of United States
o Mathematics
o Physics
Current Affairs MCQs
Current Affairs Multiple Choice Questions (MCQs) Page-20. The following latest current affairs MCQs are from general topics like: Current International Issues, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the questions.
Pages: 1 | 2 ... 10 | 11 ... 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 ... 29 | 30
191. Name the publisher that will publish a book Hard Choices of Hillary Rodham Clinton
A. Bloomsbury Publishing
B. Simon & Shuster
C. Harper Collins P
D. Penguin Random House

192. The Supreme Court of India has directed that woman employee of the central government can get an uninterrupted leave for ________ years for childcare and it includes needs like examination and sickness
A. One
B. Two
C. Three
D. Four

193. Hero MotoCorp on 21 April 2014 announced that it has entered Bangladesh in two wheeler segment through a joint venture of 55:45 with a Bangladesh firm. Name it
A. Tagaz
B. Aftab Automobiles
C. Nitol Niloy
D. Walton Hi-Tech Industries

194. The Chariman of Rajya Sabha, Hamid Ansari in April 2014 administered oath to four members as Rajya Sabha member on four vacant seats of Odisha in his Chamber in Parliament House. One of the four members who took the oath of the Upper House of the Parliament is also a Chairman of IPL, name him
A. AU Singh Deo
B. Kalpataru Das
C. Sarojini Hembram
D. Ranjib Biswal

195. Kashmir Chamber of Commerce and Industry (KCCI) on 23 April 2014 asked private telecom company to immediately withdraw its controversial advertisement on Pashmina Shawls. Name the company who has been asked
A. Idea Cellular
B. Vodafone
C. Reliance
D. Airtel

196. The All India Football Federation (AIFF) on 22 April 2014 launched the AIFF Academy Certification to set a standard of youth development in the country, through certification model. Which of the following is not a part of the Criteria of certification under which the academies will be assessed and certified
A. Coaching staff and qualifications
B. Facilities
C. Training schedule, training sessions
D. None of the above

197. What is the theme of the 2014 International Mother Earth Day
A. Green Cities
B. Stand-Up For Mother Earth
C. Interactive Dialogue on Harmony with Nature
D. None of the above

198. Gabriel Garcia Marquez died on 17 April 2014 in Mexico. In which field he received nobel price in 1982
A. Economy
B. Chemistry
C. Literature
D. Physics

199. Who won inaugural Richmond Open 2014 of Squash
A. Rachael Grinham
B. Susan Devoy
C. Tania Bailey
D. Joshna Chinappa

200. Recently, European Parliament on 15 April 2014 approved the Banking Union reforms. The banking reforms will provide a set of rules to supervise the eurozone banks and deal with any future failures. What was the name given to the set of the rules
A. Single Resolution Mechanism (SRM)
B. Single Supervisory Mechanism (SSM)
C. Mechanism for the banking norms
D. European banking standards
ANSWERS: CURRENT AFFAIRS MCQS

191. B
192. B
193. C
194. D
195. A
196. D
197. A
198. C
199. D
200. A
•
o
General Knowledge
o Current Affairs
o Everyday Science
o Biology
o Chemistry
o Computer Science
o English
o History (World History)
o History of United States
o Mathematics
o Physics
Current Affairs MCQs
Current Affairs Multiple Choice Questions (MCQs) Page-21. The following latest current affairs MCQs are from general topics like: Current International Issues, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the questions.
Pages: 1 | 2 ... 10 | 11 ... 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 ... 29 | 30
201. Asian Bowling Federation 2014 was held on 19 April 2014. Who won the women's title
A. Kritsanakorn Sangaroon
B. Benchawan
C. Tanaprang Sathean
D. Angkana Netrviseth

202. BMW Malaysian Open 2014 held at Kuala Lumpur, Malaysia on 20 April 2014. Who won the tittle
A. Magda Linette of Poland
B. Zhang Shuai of China
C. Dominika Cibulkova of Slovakia
D. Donna Vekic of Croatia

203. World Malaria Day 2014 was celebrated on which day
A. 25 March 2014
B. 25 April 2014
C. 20 April 2014
D. 20 March 2014

204. Who was appointed as India's first Ambassador to the separate Indian Mission to Association of Southeast Asian Nations (ASEAN) & East Asia Summit
A. Angkana Netrviseth
B. Navneeth kumar
C. Suresh Kumar Reddy
D. Susan Devoy

205. Who won the Asian Continental Chess Championship 2014
A. Rustam Kasimdzhanov of Uzbekistan
B. Adhiban of India
C. Yu Yangyi of China
D. Abhijeet Gupta of India

206. A professor of Indian origin was named as one of the ten Solar Champions of Change on 19 April 2014 for solar deployment across America by the White House. What is the name of the professor
A. Navneeth kumar
B. Sathya Nadella
C. Rajendra Singh
D. None of the Above

207. A company of US has developed a life-sized Atlas Anthropomorphic robot called Atlas as a part of a challenge to create a robot that could go at the places, which are dangerous to humans. Name the company that has developed the robot
A. Boston Dynamics
B. iRobot designs
C. Robot Operating System
D. Adept MobileRobots

208. The biennial conference of the 21-member Western Pacific Naval Symposium from 21 April to 25 April was held in which country
A. Vietnam
B. Singapore
C. Papua New Guinea
D. China

209. Name the first US male athlete to win the Boston Marathon in three decades (since 1983)
A. Wilson Chebet
B. Frankline Chepkwony
C. Rita Jeptoo
D. Meb Keflezighi

210. Name the team that replaced India from the top position in the rankings of ICC Twenty20 rankings released on 8 April 2014
A. England
B. South Africa
C. Sri Lanka
D. Australia
ANSWERS: CURRENT AFFAIRS MCQS

201. A
202. D
203. B
204. C
205. B
206. C
207. A
208. D
209. D
210. C


• CURRENT AFFAIRS
o General Knowledge
o Current Affairs
o Everyday Science
o Biology
o Chemistry
o Computer Science
o English
o History (World History)
o History of United States
o Mathematics
o Physics
Current Affairs MCQs
Current Affairs Multiple Choice Questions (MCQs) Page-22. The following latest current affairs MCQs are from general topics like: Current International Issues, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the questions.
Pages: 1 | 2 ... 10 | 11 ... 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 ... 29 | 30
211. According to the latest available data as of June 2014, what was India's economic growth in 2013-14
A. 4%
B. 4.7%
C. 5.3%
D. 5.7%

212. Who among the following is the current (June 2014) Prime Minister of Bhutan
A. Jigme Thinley
B. Kinzang Dorji
C. Yeshey Zimba
D. Tshering Tobgay

213. Recently, which country has announced it would start an anti-terrorism partnership fund, which will be used to help train other countries to take on rising extremism
A. USA
B. Russia
C. France
D. Canada

214. What is the name of NASA's Spectrograph launched recently to study birthplace of stars
A. IUE
B. CHESS
C. WiSE
D. NuSTAR

215. The 23rd World Economic Forum on East Asia was recently concluded in
A. Thailand
B. Philippines
C. Vietnam
D. Indonesia

216. Recently, which two countries have settled a maritime border dispute after 20 years of negotiations
A. China and Japan
B. China and Vietnam
C. Philippines and Indonesia
D. Vietnam and Indonesia

217. Which among the following project has been awarded the 2014 United Nations Public Service award, recently
A. Mobile Seva project
B. Kisan Card scheme
C. PDS scheme
D. C-DAC

218. Which among the following countries has won the AFC Women's Asian Football Cup 2014
A. Vietnam
B. India
C. Australia
D. Japan

219. As per the latest data which country has replaced Mauritius as the top source of foreign direct investment into India
A. Japan
B. Saudi Arabia
C. Singapore
D. China

220. Which among the following countries has won the 2014-Uber Cup tournament
A. China
B. Pakistan
C. Japan
D. India
ANSWERS: CURRENT AFFAIRS MCQS

211. B
212. D
213. A
214. B
215. B
216. C
217. A
218. D
219. C
220. A
•
o
General Knowledge
o Current Affairs
o Everyday Science
o Biology
o Chemistry
o Computer Science
o English
o History (World History)
o History of United States
o Mathematics
o Physics
Current Affairs MCQs
Current Affairs Multiple Choice Questions (MCQs) Page-23. The following latest current affairs MCQs are from general topics like: Current International Issues, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the questions.
Pages: 1 ... 11 ... 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30
221. Madhav Mantri, who passed away recently, was India's oldest
A. Hockey Player
B. Football Player
C. Cricketer
D. Tennis Player

222. Which among the following countries is hosting the 2014 Men's Hockey World Cup tournament
A. Pakistan
B. Netherland
C. Germany
D. Australia

223. Which among the following countries has won the South Asian Basketball Association Championship-2014
A. Bangladesh
B. Maldives
C. Sri Lanka
D. India

224. Recently, which among the following countries has released postage stamps to commemorate the 100 years of India Cinema
A. Brazil
B. South Africa
C. England
D. France

225. Recently, the World-Anti Doping Agency (WADA) has banned inhalation of which gases after deciding it could be used to enhance athletics performance
A. Xenon
B. Neon
C. Krypton
D. Helium

226. Which city will host the 2015 European Games the inaugural edition of the European Games
A. Paris
B. Zurich
C. Danube
D. Baku

227. Recently, the first multilateral talk on Lethal Autonomous Weapons (LARs) or Killer robots was held at
A. Zurich
B. Geneva
C. Moscow
D. New York

228. What is the name of world's first electric aircraft which has successfully completed its maiden voyage, recently
A. Flying Fan
B. E-Fan
C. Spark
D. E-Ray

229. Which among the following countries has topped the list of World Mothers Index-2014
A. Australia
B. Sweden
C. Finland
D. Britain

230. Who among the following has been named World Snooker Player of the Year
A. Ronnie O'Sullivan
B. James Wattana
C. Steve Davis
D. Mark Selby
ANSWERS: CURRENT AFFAIRS MCQS

221. C
222. B
223. D
224. A
225. A
226. D
227. B
228. B
229. C
230. A
•
o
General Knowledge
o Current Affairs
o Everyday Science
o Biology
o Chemistry
o Computer Science
o English
o History (World History)
o History of United States
o Mathematics
o Physics
Current Affairs MCQs
Current Affairs Multiple Choice Questions (MCQs) Page-24. The following latest current affairs MCQs are from general topics like: Current International Issues, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the questions.
Pages: 1 ... 11 ... 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30
231. Who among the following has won the Spanish Grand Prix-2014
A. Romain Grosjean
B. Nico Roseberg
C. Lewis Hamilton
D. Ssebastian Vettel

232. Recently, World Health Organisation has declared which disease as a public health emergency of international concern
A. Tuberculosis
B. Polio
C. Malaria
D. Encephalitis

233. Which among the following parties has won the national election of South Africa held recently
A. African National Congress
B. Democratic Alliance
C. The Economic Freedom Fighter
D. Democratic Social Party

234. Recently, United Nations has voted to establish a Medal for exceptional courage in the name of an unarmed UN peacemaker from Senegal
A. Eugene-Richard Gasana
B. Prince Zeid al Hussein
C. Henry Dussent
D. Mbaye Diagne

235. Recently, which among the following countries has imposed ban on import of chilli pepper from India
A. Saudi Arabia
B. Iran
C. South Africa
D. Chile

236. Who among the following has won men's single Mandrid Master title-2014
A. Kei Nishikori
B. Roger Federer
C. Rafael Nadal
D. Andrew Murray

237. Recently, Tata Trust and which of the following banks signed a pact to work together for poverty alleviation and rural development
A. State Bank of India
B. Canara Bank
C. HDFC Bank
D.

238. The new protocol "Declaration on Automatic Exchange of Information in Tax Matters" on tax data exchanges has been signed recently in
A. Geneva
B. Paris
C. Zurich
D. Moscow

239. Which among the following countries will chair ASEAN for 2014 for the first time
A. Myanmar
B. Philippines
C. Brunei
D. Cambodia

240. Among the European Union Countries, the largest investment currently comes to India from
A. France
B. Germany
C. Italy
D. UK
ANSWERS: CURRENT AFFAIRS MCQS

231. C
232. B
233. A
234. D
235. A
236. C
237. A
238. B
239. A
240. D
Current Affairs MCQs
Current Affairs Multiple Choice Questions (MCQs) Page-25. The following latest current affairs MCQs are from general topics like: Current International Issues, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the questions.
Pages: 1 ... 11 ... 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30
241. What is the name of India's own card payment network that has been dedicated to the nation, recently
A. MoneyCard
B. RuPay
C. IndPay
D. RupeeCard

242. As per the new study conducted by the World Health Organisation (WHO), which Indian city is considered to be most polluted in the world
A. Raipur
B. Bhopal
C. Delhi
D. Gwalior

243. In which of the following countries world's highest tunnel for high-speed train has been opened recently
A. China
B. Russia
C. Japan
D. Singapore

244. As per the latest study, which Jupiter's moon is believed to have club sandwich ocean capable of supporting life
A. Europa
B. Ganymede
C. Callisto
D. Adrastea

245. The Government of India is presently negotiating a bilateral Board Based Trade and Investment Agreement (BTIA) with
A. MERCOSUR
B. ASEAN
C. SAARC
D. European Union

246. Recently, World Health Organisation (WHO) has imposed international travel restriction on which of the following countries over polio fear
A. Pakistan, Syria and Afghanistan
B. Pakistan, Syria and Cameroon
C. Pakistan, Syria and Nigeria
D. None of these

247. According to latest World Bank report which of the following are the world's most expensive economies
A. Switzerland and Norway
B. Sweden and Norway
C. Denmark and Norway
D. Switzerland and Netherland

248. Recently, which among the following has become the world's first Island to secure a constant supply of electricity by combining wind and water power
A. Victoria Island
B. Honshu
C. Sumatra
D. El Hierro

249. Recently, scientists have created a world's first "solar" jet fuel under the project named "Solar-Jet" fuel by using
A. Water and Hydrogen
B. Water and Oxygen
C. Water and Carbon dioxide
D. Water and Nitrogen

250. What is the India's ranking in the latest Freedom of the Press Index - 2014
A. 56
B. 63
C. 89
D. 78
ANSWERS: CURRENT AFFAIRS MCQS

241. B
242. C
243. A
244. B
245. D
246. B
247. A
248. D
249. C
250. D
•
o
General Knowledge
o Current Affairs
o Everyday Science
o Biology
o Chemistry
o Computer Science
o English
o History (World History)
o History of United States
o Mathematics
o Physics
Current Affairs MCQs
Current Affairs Multiple Choice Questions (MCQs) Page-26. The following latest current affairs MCQs are from general topics like: Current International Issues, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the questions.
Pages: 1 ... 11 ... 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30
251. Former Indian Air Force Chief N K Browne has been appointed as India's next ambassador to
A. Pakistan
B. Netherland
C. Australia
D. Norway

252. According to World Bank report, India has replaced which among the following countries to become third largest economy based on purchasing power parity (PPP)
A. Japan
B. China
C. Russia
D. Singapore

253. The 2014 winner of prestigious Goldman Environmental Prize is
A. Ramesh Agarwal
B. Srinivas Acharya
C. Raman Choudhary
D. Sunil Nayak

254. The "Operation Clandestine Fox" which is in news recently, is a code name refers to
A. Searching of missing Malaysian Flight in Indian Ocean
B. Russian military exercise along Ukraine border
C. A campaign to hack the Microsoft's internet explorer
D. An operation by Indian force to check Bangladeshi migrants

255. Recently, which one of the following international groupings has temporarily banned the import of Alphonso Mango and four vegetables from India on poor quality issue
A. SACU
B. European Union
C. MERCOSUR
D. OPEC

256. Who among the following has been named as professional Footballers Association player of the year 2013
A. Eden Hazard
B. Luis Suarez
C. Steven Gerrand
D. Daniel Sturridge

257. Recently, which of the following firm has acquired Nokia handset business in India
A. Google
B. Facebook
C. Microsoft
D. Motorola

258. Recently, NTT Docomo has announced its decision to exit its mobile phone joint venture with the Tata Group by selling its entire stake in the country. Docomo is a telecom company from which country
A. China
B. Singapore
C. South Africa
D. Japan

259. The world's first museum dedicated to the pro-democracy protests in Beijing Tiananmen Square has opened in
A. Shanghai
B. Hong Kong
C. Bangkok
D. New Delhi

260. The theme of "World Malaria Day-2014" is
A. Invest in Future. Defeat Malaria
B. Create Awareness, Curb Malaria
C. No Mosquitoes No Malaria
D. Say Good Bye to Malaria
ANSWERS: CURRENT AFFAIRS MCQS

251. D
252. A
253. A
254. C
255. B
256. B
257. C
258. D
259. B
260. A
•
o
General Knowledge
o Current Affairs
o Everyday Science
o Biology
o Chemistry
o Computer Science
o English
o History (World History)
o History of United States
o Mathematics
o Physics
Current Affairs MCQs
Current Affairs Multiple Choice Questions (MCQs) Page-27. The following latest current affairs MCQs are from general topics like: Current International Issues, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the questions.
Pages: 1 ... 11 ... 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30
261. Recently, which South Asian country as signed a 10 year pact that would allow US military in that nation
A. Thailand
B. Afghanistan
C. Philippines
D. Japan

262. Which among the following state has been ranked top in creation of new jobs in the manufacturing sector as per the National Sample Survey latest data
A. Gujrat
B. West Bengal
C. Karnataka
D. Maharashtra

263. Recently, which of the following countries has decided to deploy drones to monitor and stop the poaching of elephants and rhinos in all its national parks and reserves
A. Kenya
B. South Africa
C. Nigeria
D. Uganda

264. Who among the following has been adjudged as outstanding "Asian Men's Player of the Year 2013" by Asian Squash Federation
A. Ramit Tandon
B. Mahesh Mangaonkar
C. Harinderpal Sandhu
D. Saurav Ghosal

265. A new economic term GIRO is being reporting in newspapers recently, what does GIRO stands for
A. Government Internal Resource Order
B. Government Internet Related Order
C. Government Internal Revenue Order
D. Government Internal Record Order

266. Recently, which among the following leading confectionary manufacturer has been renamed as Mondelez India Foods Limited
A. Cadbury
B. Nestle
C. Nilagiris
D. Mother Dairy

267. Who among the following has won World Women's Senior Snooker Championship-2014
A. Umadevi Nagaraj
B. Chitra Magimairaj
C. Shoba Krishnan
D. Vidya Pillai

268. According to the Global Information Technology Report 2014, which country was placed first in terms of leveraging information and communication technologies (ICT)
A. Finland
B. Brazil
C. Sweden
D. Singapore

269. Recently, Viktor Orban has been re-elected as Prime Minister of which country
A. Spain
B. Holland
C. Philippines
D. Hungary

270. Which among the following is the NASA's moon probe, which recently crashed into the lunar surface thus ending its operation
A. LCDEE
B. LADEE
C. LDCEE
D. LEDCC
ANSWERS: CURRENT AFFAIRS MCQS

261. C
262. B
263. A
264. D
265. C
266. A
267. B
268. A
269. D
270. B
COPYRIGHT @ SOCIETY OF HIGHER EDUCATION & INDUSTRIAL RESE
•
o
General Knowledge
o Current Affairs
o Everyday Science
o Biology
o Chemistry
o Computer Science
o English
o History (World History)
o History of United States
o Mathematics
o Physics
Current Affairs MCQs
Current Affairs Multiple Choice Questions (MCQs) Page-28. The following latest current affairs MCQs are from general topics like: Current International Issues, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the questions.
Pages: 1 ... 11 ... 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30
271. Recently, which among the following countries has conducted "Maritime Cooperation-2014" multilateral military exercise to celebrate 65th anniversary of its navy
A. Russia
B. Singapore
C. India
D. China

272. Recently, a product called "Palcohol" gained widespread attention worldwide. What does Palcohol refers to
A. New kind of drug
B. Powdered alcohol product
C. Food capsules for astronauts
D. Genetically modified food products

273. "Peace Angel 2014" is a joint military exercise concluded recently between which two countries
A. China and Pakistan
B. India and Bangladesh
C. China and Bangladesh
D. India and Pakistan

274. The "Yonaguni" island which is in news recently, is a inhabited island belongs to which country
A. China
B. Vietnam
C. Japan
D. Finland

275. The Pulitzer Prize for Fiction-2014 has been awarded to Donna Tartt, for her novel
A. The Son
B. The Woman Who Lost Her Soul
C. The Goldfinch
D. The Secret History

276. Which among the following has been named 2014 world car of the year
A. Mazda 3
B. BMW 4
C. Audi A3
D. Duster

277. Gabriel Garcia Marquez, who passed away recently, was a famous novelist from
A. Sri Lanka
B. Colombia
C. South Africa
D. Singapore

278. Due to lack of funds, which among the following countries has withdrawn as the host of the 2019 Asian Games
A. Vietnam
B. Sri Lanka
C. Cambodia
D. Thailand

279. Recently, Justice G Rohini has became the first ever woman Chief Justice of
A. Bombay High Court
B. Karnataka High Court
C. Madras High Court
D. Delhi High Court

280. Recently, which of the following member countries of commonwealth organisation announced suspending of funding to the Commonwealth over rotating chair Sri Lanka's alleged rights abuses
A. Canada
B. India
C. Singapore
D. Pakistan
ANSWERS: CURRENT AFFAIRS MCQS

271. D
272. B
273. A
274. C
275. C
276. C
277. B
278. A
279. D
280. A
•
o
General Knowledge
o Current Affairs
o Everyday Science
o Biology
o Chemistry
o Computer Science
o English
o History (World History)
o History of United States
o Mathematics
o Physics
Current Affairs MCQs
Current Affairs Multiple Choice Questions (MCQs) Page-29. The following latest current affairs MCQs are from general topics like: Current International Issues, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the questions.
Pages: 1 ... 11 ... 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30
281. Recently, India and which of the following countries have reached an agreement to include a new cross-boundary landscape in the Hindu Kush Himalayan Region
A. Nepal and China
B. Nepal and Bhutan
C. Bhutan and Bangladesh
D. Bangladesh and Nepal

282. The theme of "World Green Economy Summit-2014" which concluded at Dubai is
A. Global Partnership, Sustainable Future
B. Partnership for Better Future
C. Global Partnership, Better Future
D. Partnership for Sustainable Development

283. Manuel Valls has been recently appointed as Prime Minister of
A. Italy
B. Austria
C. France
D. Belgium

284. Recently, United Kingdom 2014 Asian award for outstanding achievement in sports was won by
A. Virat Kohli
B. R Ashwin
C. Suresh Raina
D. M S Dhoni

285. Recently, which of the following countries has overtaken South Africa to become Africa's largest economy
A. Nigeria
B. Ethiopia
C. Kenya
D. Egypt

286. Which of the following countries / regions was recently making news for "Sunflower Student Movement"
A. Hong Kong
B. Taiwan
C. Tibet
D. Australia

287. "Marie-Louise Coleiro Preca" has recently become the youngest-ever president of
A. Namibia
B. Maldives
C. Malta
D. Nigeria

288. Who among the following has become the first Indian piston shooter to be rank no.1 in the world ranking, recently
A. Heena Sidhu
B. Anjali Bhagwat
C. Rani Sarnobat
D. Annu Raj Singh

289. "Heartbleed" which is being reporting in newspapers recently, is a
A. A new heart related disease
B. Software bug
C. Chemical weapon
D. New variety of cherry

290. Recently, which one of the following countries was ordered to halt its whaling programme by the International Court of Justice
A. Japan
B. South Korea
C. USA
D. Australia
ANSWERS: CURRENT AFFAIRS MCQS

281. B
282. A
283. C
284. D
285. A
286. B
287. C
288. A
289. B
290. A



• CURRENT AFFAIRS
o General Knowledge
o Current Affairs
o Everyday Science
o Biology
o Chemistry
o Computer Science
o English
o History (World History)
o History of United States
o Mathematics
o Physics
Current Affairs MCQs
Current Affairs Multiple Choice Questions (MCQs) Page-30. The following latest current affairs MCQs are from general topics like: Current International Issues, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the questions.
Pages: 1 ... 11 ... 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30
291. In which among the following countries, the Multilateral Humanitarian Assistance / disaster relief (HA/DR) Exercise, KOMODO was conducted recently
A. South Korea
B. Indonesia
C. Brunei
D. New Zealand

292. Recently, two large industrial firms viz. Lafarge and Holcim announced plans for a merger. These two firms are specialized in production of
A. Building Materials
B. Engineering Goods
C. Petrochemicals
D. Home Appliances

293. Which among the following countries has won the coveted ICC Laureus Spirit of Sports award 2014
A. India
B. Pakistan
C. Afghanistan
D. Australia

294. In context to astronomy, "Charkilo" which is in news recently is
A. Meteorite
B. Miniature Planet
C. Asteroid
D. Comet

295. Recently, which bank became the first state-run lender to allow withdrawal of funds to individuals from ATM's without an account in the bank
A. United Bank Of India
B. State Bank Of India
C. Corporation Bank
D. Bank Of India

296. Recently, WHO-India has launched IVR 2020 programme to protect and increase the number of
A. One-horn Rhinos
B. Tigers
C. Indian Bustard
D. Asiatic Lions

297. Recently, it was reported in newspaper that CERT-In has detected a new smartphone virus which can compromise the data stored on the user's phone. The virus is named as
A. Killer
B. Ebola
C. Dendroid
D. SmartX

298. Which among the following countries clinched the South Asian Handball Championship 2014
A. Bangladesh
B. Afghanistan
C. Pakistan
D. India

299. The name of world's first gun for woman launched recently is
A. Nirbheek
B. Shravya
C. Jhansi
D. Kalpana

300. Which among the following national parks has been nominated to UNESCO's world heritage site status for 2014
A. Great Himalayan National Park
B. Jim Corbett National Park
C. Anshi National Park
D. Bannerughatta National Park
ANSWERS: CURRENT AFFAIRS MCQS

291. B
292. A
293. C
294. B
295. D
296. A
297. C
298. D
299. A
300. A


• CURRENT AFFAIRS
o General Knowledge
o Current Affairs
o Everyday Science
o Biology
o Chemistry
o Computer Science
o English
o History (World History)
o History of United States
o Mathematics
o Physics
Current Affairs MCQs
Current Affairs Multiple Choice Questions (MCQs) Page-30. The following latest current affairs MCQs are from general topics like: Current International Issues, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the questions.
Pages: 1 ... 11 ... 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30
291. In which among the following countries, the Multilateral Humanitarian Assistance / disaster relief (HA/DR) Exercise, KOMODO was conducted recently
A. South Korea
B. Indonesia
C. Brunei
D. New Zealand

292. Recently, two large industrial firms viz. Lafarge and Holcim announced plans for a merger. These two firms are specialized in production of
A. Building Materials
B. Engineering Goods
C. Petrochemicals
D. Home Appliances

293. Which among the following countries has won the coveted ICC Laureus Spirit of Sports award 2014
A. India
B. Pakistan
C. Afghanistan
D. Australia

294. In context to astronomy, "Charkilo" which is in news recently is
A. Meteorite
B. Miniature Planet
C. Asteroid
D. Comet

295. Recently, which bank became the first state-run lender to allow withdrawal of funds to individuals from ATM's without an account in the bank
A. United Bank Of India
B. State Bank Of India
C. Corporation Bank
D. Bank Of India

296. Recently, WHO-India has launched IVR 2020 programme to protect and increase the number of
A. One-horn Rhinos
B. Tigers
C. Indian Bustard
D. Asiatic Lions

297. Recently, it was reported in newspaper that CERT-In has detected a new smartphone virus which can compromise the data stored on the user's phone. The virus is named as
A. Killer
B. Ebola
C. Dendroid
D. SmartX

298. Which among the following countries clinched the South Asian Handball Championship 2014
A. Bangladesh
B. Afghanistan
C. Pakistan
D. India

299. The name of world's first gun for woman launched recently is
A. Nirbheek
B. Shravya
C. Jhansi
D. Kalpana

300. Which among the following national parks has been nominated to UNESCO's world heritage site status for 2014
A. Great Himalayan National Park
B. Jim Corbett National Park
C. Anshi National Park
D. Bannerughatta National Park
ANSWERS: CURRENT AFFAIRS MCQS

291. B
292. A
293. C
294. B
295. D
296. A
297. C
298. D
299. A
300. A


• CURRENT AFFAIRS
o General Knowledge
o Current Affairs
o Everyday Science
o Biology
o Chemistry
o Computer Science
o English
o History (World History)
o History of United States
o Mathematics
o Physics
Current Affairs MCQs
Current Affairs Multiple Choice Questions (MCQs) Page-30. The following latest current affairs MCQs are from general topics like: Current International Issues, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the questions.
Pages: 1 ... 11 ... 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30
291. In which among the following countries, the Multilateral Humanitarian Assistance / disaster relief (HA/DR) Exercise, KOMODO was conducted recently
A. South Korea
B. Indonesia
C. Brunei
D. New Zealand

292. Recently, two large industrial firms viz. Lafarge and Holcim announced plans for a merger. These two firms are specialized in production of
A. Building Materials
B. Engineering Goods
C. Petrochemicals
D. Home Appliances

293. Which among the following countries has won the coveted ICC Laureus Spirit of Sports award 2014
A. India
B. Pakistan
C. Afghanistan
D. Australia

294. In context to astronomy, "Charkilo" which is in news recently is
A. Meteorite
B. Miniature Planet
C. Asteroid
D. Comet

295. Recently, which bank became the first state-run lender to allow withdrawal of funds to individuals from ATM's without an account in the bank
A. United Bank Of India
B. State Bank Of India
C. Corporation Bank
D. Bank Of India

296. Recently, WHO-India has launched IVR 2020 programme to protect and increase the number of
A. One-horn Rhinos
B. Tigers
C. Indian Bustard
D. Asiatic Lions

297. Recently, it was reported in newspaper that CERT-In has detected a new smartphone virus which can compromise the data stored on the user's phone. The virus is named as
A. Killer
B. Ebola
C. Dendroid
D. SmartX

298. Which among the following countries clinched the South Asian Handball Championship 2014
A. Bangladesh
B. Afghanistan
C. Pakistan
D. India

299. The name of world's first gun for woman launched recently is
A. Nirbheek
B. Shravya
C. Jhansi
D. Kalpana

300. Which among the following national parks has been nominated to UNESCO's world heritage site status for 2014
A. Great Himalayan National Park
B. Jim Corbett National Park
C. Anshi National Park
D. Bannerughatta National Park
ANSWERS: CURRENT AFFAIRS MCQS

291. B
292. A
293. C
294. B
295. D
296. A
297. C
298. D
299. A
300. A
•
o
General Knowledge
o Current Affairs
o Everyday Science
o Biology
o Chemistry
o Computer Science
o Economics
o English
o History (World History)
o History of United States
o Mathematics
o Physics

DO YOU KNOW??
Which is incompressible? Solids, Liquids, Gasses or all are compressible?

How salty water can be made pure?

>> Everyday Science Quiz.
General Knowledge MCQs
General Knowledge Multiple Choice Questions (MCQs) Page-1. The following MCQs are from general topics like: History, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the page.
Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 ... 20 | 21 ... 30
1. The United Nations was founded on _________.
A. March 24, 1945
B. October 24, 1945
C. March 24, 1949
D. October 24, 1950

2. Which country from the following is NOT the member of UNO?
A. Vatican City
B. Afghanistan
C. North Korea
D. Vaitnam

3. The International Court of Justice is located in _________.
A. New York
B. Washigton
C. Geneva
D. The Hague

4. There are __________ members of SAARC.
A. 5
B. 6
C. 7
D. 8

5. Organization of Islamic Cooperation (OIC) has __________ official languages.
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

6. There are _________ non-permanent members of the security council.
A. 5
B. 7
C. 10
D. 15

7. The currency of Indonesia is _________.
A. rupiah
B. dinar
C. rangit
D. riyal

8. The D-8 is an organization of eight ________ countries.
A. developed
B. developing
C. Asian
D. African

9. The European Union's working capital is in _________.
A. London
B. Lisbon
C. Austria
D. Brussels

10. The headquarter of NATO is located in _________.
A. New York
B. Paris
C. Geneva
D. Brussels
ANSWERS: GENERAL KNOWLEDGE MCQs

1. B
2. A
3. D
4. D
5. C
6. C
7. A
8. B
9. D
10. D
General Knowledge Quiz
General Knowledge Multiple Choice Questions (MCQs) Page-2. The following MCQs are from general topics like: History, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the page.
Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 ... 20 | 21 ... 30
11. The motto of UNO is _________.
A. It's your world!
B. Life for All!
C. Peace!
D. Love and Peace!

12. The world's highest mountain is in __________.
A. China
B. Pakistan
C. Nepal
D. India

13. The headquarter of Red Cross is in _________.
A. New York
B. Washigton
C. Geneva
D. The Hague

14. World Trade Organization was established in __________.
A. 1980
B. 1985
C. 1990
D. 1995

15. The North Atlantic treaty (NATO) was signed in __________.
A. 1945
B. 1947
C. 1949
D. 1951

16. Which country, on the map of world, appears as "Long Shoe"?
A. Portugal
B. Italy
C. Greece
D. Hungary

17. Which from the following countries is NOT a member of D-8?
A. India
B. Pakistan
C. Nigeria
D. Turkey

18. The largest ocean of the world is __________.
A. Atlantic
B. Pacific
C. Indian
D. None of these

19. Which from the following countries does NOT yeild veto-power?
A. United States
B. United Kingdom
C. Canada
D. France

20. OIC changed its name from Organisation of the Islamic Conference to Organisation of Islamic Cooperation in _________.
A. 1991
B. 1999
C. 2001
D. 2011
ANSWERS: GENERAL KNOWLEDGE QUIZ

11. A
12. C
13. C
14. D
15. C
16. B
17. A
18. B
19. C
20. D
<< General Knowledge Quiz (01-10)
>> General Knowledge Quiz (21-30)
•
o
General Knowledge
o Current Affairs
o Everyday Science
o Biology
o Chemistry
o Computer Science
o Economics
o English
o History (World History)
o History of United States
o Mathematics
o Physics
GK MCQs
General Knowledge Multiple Choice Questions (MCQs) Page-3. The following MCQs are from general topics like: History, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the page.
Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 ... 20 | 21 ... 30
21. The most powerful organ of United Nations is _________.
A. General Assembly
B. Security Council
C. Secretariat
D. International Court of Justice

22. The headquarter of Green Peace International is located in _________.
A. Amserdam
B. Geneva
C. Lisbon
D. Austria

23. 3 May is observed Internationally as _________.
A. Labour Day
B. Environment Day
C. Earth Day
D. Press Freedom Day

24. The Capital of Canada is __________.
A. Tirane
B. Ottawa
C. Athens
D. Luxembourg

25. Suez Canal is between __________.
A. Arabian Sea and Red Sea
B. Red Sea and North Sea
C. Mediterranean Sea and North Sea
D. Mediterranean Sea and Red Sea

26. The permanent Secretariat of SAARC is located in __________.
A. Islamabad, Pakistan
B. New Delhi, India
C. Kathmandu, Nepal
D. Colombo, Sri Lanka

27. Which from the following countries is NOT a member of European Union?
A. Norway
B. Ireland
C. Malta
D. Estonia

28. The currency of Israel is _________.
A. Euro
B. Shekel
C. Forint
D. Krone

29. The largest democratic country in the world is _________.
A. United States
B. United Kingdom
C. China
D. India

30. The permanent Secretariat of OIC is located in _________.
A. Makkah
B. Madina
C. Jeddah
D. Riyadh
ANSWERS: GENERAL KNOWLEDGE QUIZ

21. B
22. A
23. D
24. B
25. D
26. C
27. A
28. B
29. D
30. C
<< General Knowledge Quiz (11-20)
>> General Knowledge Quiz (31-40)

• GENERAL KNOWLEDGE
o General Knowledge
o Current Affairs
o Everyday Science
o Biology
o Chemistry
o Computer Science
o Economics
o English
o History (World History)
o History of United States
o Mathematics
o Physics
GK Quiz
General Knowledge Multiple Choice Questions (MCQs) Page-4. The following MCQs are from general topics like: History, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the page.
Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 ... 20 | 21 ... 30
31. The highest part of the Earth is __________ .
A. Mount Everest
B. K2
C. Norway
D. North Pole

32. The lowest part of the Earth is __________ .
A. Dead Sea
B. Mariana Trench
C. South Africa
D. South Pole

33. The deepest part of the Earth is __________ .
A. Dead Sea
B. Mariana Trench
C. South Africa
D. South Pole

34. The headquarter of Amnesty International is in _________.
A. Amserdam
B. Geneva
C. London
D. Berlin

35. The headquarter of Transparency International is in _________.
A. Amserdam
B. Geneva
C. London
D. Berlin

36. The biggest Island of the World is _________.
A. Iceland
B. Greenland
C. England
D. Sri Lanka

37. 22 April is observed Internationally as _________.
A. Labour Day
B. Environment Day
C. Earth Day
D. Press Freedom Day

38. Yellow Sea lies between __________.
A. America and Canada
B. England and France
C. China and Korea
D. Norway and Sweden

39. The smallest Sea of the World is __________.
A. Dead Sea
B. Red Sea
C. Baltic Sea
D. Arabian Sea

40. World's famous bridge "Golden Gate" is in __________.
A. San Francisco
B. New Delhi
C. France
D. Sydney

ANSWERS: GK QUIZ

31. A
32. A
33. B
34. C
35. D
36. B
37. C
38. C
39. C
40. A
<< General Knowledge Quiz (21-30)
>> General Knowledge Quiz (41-50)
•
o
General Knowledge
o Current Affairs
o Everyday Science
o Biology
o Chemistry
o Computer Science
o Economics
o English
o History (World History)
o History of United States
o Mathematics
o Physics
General Knowledge MCQs
General Knowledge Multiple Choice Questions (MCQs) Page-5. The following MCQs are from general topics like: History, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the page.
Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 ... 20 | 21 ... 30
41. Which country is called "Land of thousand islands"?
A. Malaysia
B. Indonesia
C. Ireland
D. Finland

42. Indonesia is an archipelago comprising approximately __________ islands.
A. 10,000
B. 12,500
C. 15,000
D. 17,500

43. Which country is called the "Land of Golden Fibre"?
A. United States
B. South Korea
C. Bangladesh
D. India

44. Which country is called the "Land of thousand Lakes"?
A. Indonesia
B. Finland
C. Iceland
D. Scotland

45. Vienna is the capital of _________.
A. Austria
B. Switzerland
C. Cyprus
D. Denmark

46. The capital of Czech Republic is?
A. Nicosia
B. Dublin
C. Bern
D. Prague

47. AFP is the news agency of _________.
A. Germany
B. France
C. Syria
D. Yemen

48. ANTARA is the news agency of _________.
A. Indonesia
B. Syria
C. Yemen
D. Jordan

49. Emirates is an airline of __________.
A. Saudi Arabia
B. Qatar
C. UAE
D. Malaysia

50. Qantas is an airline of __________.
A. Saudi Arabia
B. Australia
C. UAE
D. Malaysia

ANSWERS: GENERAL KNOWLEDGE MCQS

41. B
42. D
43. C
44. B
45. A
46. D
47. B
48. A
49. C
50. B
<< General Knowledge MCQs (31-40)
>> General Knowledge MCQs (51-60)
•
o
General Knowledge
o Current Affairs
o Everyday Science
o Biology
o Chemistry
o Computer Science
o Economics
o English
o History (World History)
o History of United States
o Mathematics
o Physics
General Knowledge Quiz
General Knowledge Multiple Choice Questions (MCQs) Page-6. The following MCQs are from general topics like: History, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the page.
Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 ... 20 | 21 ... 30
51. The world's longest bridge, Danyang–Kunshan Grand Bridge, is in __________ .
A. United States
B. Russia
C. China
D. Canada

52. The world's longest bridge over water, Lake Pontchartrain Causeway, is in __________.
A. United States
B. Russia
C. China
D. Canada

53. What was the nationality of Alfred Nobel?
A. American
B. British
C. German
D. Swedish

54. The first Nobel Prize was awarded in __________ .
A. 1895
B. 1901
C. 1907
D. 1913

55. The Nobel Prize has been awarded in __________ fields.
A. 5
B. 6
C. 7
D. 8

56. The Nobel Peace Prize 2012 in the field of "Peace" was awarded to?
A. European Union (EU)
B. North Atlantic Treaty Organisation (NATO)
C. Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW)
D. United Nations Security Council

57. SANA is the news agency of _________.
A. Saudi Arabia
B. UAE
C. Syria
D. Yemen

58. Saba is the news agency of _________.
A. Indonesia
B. Syria
C. Yemen
D. Jordan

59. KLM is an airline of __________.
A. Australia
B. Germany
C. Netherlands
D. Austria

60. Etihad Airways is an airline of __________.
A. United Arab Emirates
B. Qatar
C. Russia
D. Canada

ANSWERS: GENERAL KNOWLEDGE QUIZ

51. C
52. A
53. D
54. B
55. B
56. A
57. C
58. C
59. C
60. A
<< General Knowledge Quiz (41-50)
>> General Knowledge Quiz (61-70)



•
o
Chemistry
o Computer Science
o Economics
o English
o History (World History)
o History of United States
o Mathematics
o Physics
General Knowledge Quizzes
General Knowledge Multiple Choice Questions (MCQs) Page-7. The following MCQs are from general topics like: History, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the page.
Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 ... 20 | 21 ... 30
61. The Earth surface is divided in __________ Continents.
A. 5
B. 6
C. 7
D. 8

62. The Largest Continent (by Area) of the World is __________.
A. Asia
B. Europe
C. Africa
D. North America

63. The second Largest Continent (by Area) of the World is __________.
A. Asia
B. Europe
C. Africa
D. North America

64. The Smallest Continent (by Area) of the World is __________.
A. Antarctica
B. Australia
C. Africa
D. Europe

65. The Earth's Oceanic water is divided in __________ oceans.
A. 5
B. 6
C. 7
D. 8

66. The Earth's Largest ocean is __________ .
A. Atlantic
B. Arctic
C. Indian
D. Pacific

67. The Earth's second Largest ocean is __________ .
A. Atlantic
B. Arctic
C. Indian
D. Pacific

68. The Earth's Smallest ocean is __________ .
A. Atlantic
B. Arctic
C. Indian
D. Pacific

69. The world's Largest Lake is?
A. Caspian Sea
B. Lake Superior
C. Lake Victoria
D. Great Bear Lake

70. The hottest desert of the world is?
A. Sahara Desert
B. Arabian Desert
C. Cholistan Desert
D. Arctic Desert

ANSWERS: GENERAL KNOWLEDGE QUIZZES

61. C
62. A
63. C
64. B
65. A
66. D
67. A
68. B
69. A
70. A
<< General Knowledge Quizzes (51-60)
>> General Knowledge Quizzes (71-80)
•
o
General Knowledge
o Current Affairs
o Everyday Science
o Biology
o Chemistry
o Computer Science
o Economics
o English
o History (World History)
o History of United States
o Mathematics
o Physics
General Knowledge Questions
General Knowledge Multiple Choice Questions (MCQs) Page-8. The following MCQs are from general topics like: History, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the page.
Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 ... 20 | 21 ... 30
71. The first Secretary General of United Nations was?
A. Dag Hammarskjold
B. Kurt Walheion
C. U Thant
D. Trygue Lie

72. World War I was began in?
A. 1912
B. 1914
C. 1916
D. 1918

73. World War I was end in?
A. 1912
B. 1914
C. 1916
D. 1918

74. World War II was began in?
A. 1935
B. 1937
C. 1939
D. 1941

75. World War II was end in?
A. 1939
B. 1941
C. 1943
D. 1945

76. The world's deadliest conflict was?
A. World War I
B. World War II
C. Mongol Conquests
D. Taiping Rebellion

77. The Atomic Bomb was dropped on the city of Hiroshima on?
A. 3 August 1945
B. 6 August 1945
C. 9 August 1945
D. 12 August 1945

78. What was the name of Atomic Bomb that dropped on the city of Hiroshima?
A. Little Boy
B. Fat Boy
C. Little Man
D. Fat Man

79. The Atomic Bomb was dropped on the city of Nagasaki on?
A. 3 August 1945
B. 6 August 1945
C. 9 August 1945
D. 12 August 1945

80. What was the name of Atomic Bomb that dropped on the city of Nagasaki?
A. Little Boy
B. Fat Boy
C. Little Man
D. Fat Man

ANSWERS: GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS

71. D
72. B
73. D
74. C
75. D
76. B
77. B
78. A
79. C
80. D
<< General Knowledge Questions (61-70)
>> General Knowledge Questions (81-90)
•
o
Computer Science
o Economics
o English
o History (World History)
o History of United States
o Mathematics
o Physics
General Knowledge MCQs
General Knowledge Multiple Choice Questions (MCQs) Page-9. The following MCQs are from general topics like: History, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the page.
Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 ... 20 | 21 ... 30
81. NATO is a/an __________ alliance.
A. military
B. economic
C. regional
D. cultural

82. The oldest news agency in the world is?
A. AFP
B. WAFA
C. BBC
D. CNN

83. The Suez Canal is in __________ .
A. Nigeria
B. Libya
C. Egypt
D. Palestine

84. The Delaware river is in __________ .
A. United States
B. Canada
C. China
D. United Kingdom

85. The main structural work of the Eiffel Tower was completed in?
A. 1883
B. 1885
C. 1887
D. 1889

86. The height of Eiffel Tower is __________ feet.
A. 1063
B. 1067
C. 1073
D. 1077

87. Reuters is the news agency of __________ .
A. United States
B. United Kingdom
C. France
D. Germany

88. WAFA is the news agency of __________ .
A. Palestine
B. Iraq
C. Qatar
D. Egypt

89. The capital of Saudi Arabia is?
A. Makkah
B. Madina
C. Taif
D. Riyadh

90. The currency of Qatar is?
A. Dollar
B. Dinar
C. Dirham
D. Riyal

ANSWERS: GENERAL KNOWLEDGE MCQS

81. A
82. A
83. C
84. A
85. D
86. A
87. B
88. A
89. D
90. D
<< General Knowledge MCQs (71-80)
>> General Knowledge MCQs (91-100)
•
o
Chemistry
o Computer Science
o Economics
o English
o History (World History)
o History of United States
o Mathematics
o Physics
General Knowledge MCQs
General Knowledge Multiple Choice Questions (MCQs) Page-10. The following MCQs are from general topics like: History, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the page.
Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 ... 20 | 21 ... 30
91. Organisation of Islamic Cooperation (OIC) was founded on __________ .
A. September 25, 1966
B. September 25, 1967
C. September 25, 19698
D. September 25, 1969

92. The OIC was founded in __________ .
A. Saudi Arabia
B. Iraq
C. Qatar
D. Morocco

93. The 6th organ, "Trusteeship Council" of the United Nations suspended operation on November 01, 1994, with the independence of _________.
A. Chad
B. Sudan
C. Palau
D. Tunisia

94. The United Nations has __________ principal organs.
A. 4
B. 5
C. 6
D. 7

95. The International Monetary Fund (IMF) was founded on __________ .
A. 27 December 1944
B. 27 December 1945
C. 27 December 1946
D. 27 December 1947

96. The social network site "Twitter" was launched on __________ .
A. July 15, 2003
B. July 15, 2004
C. July 15, 2005
D. July 15, 2006

97. The National Aeronautics and Space Administration (NASA) was formed in?
A. 1958
B. 1960
C. 1962
D. 1964

98. 8 March is observed internationally as?
A. Women's Day
B. World Water Day
C. World Health Day
D. Human Rights Day

99. 22 March is observed internationally as?
A. Women's Day
B. World Water Day
C. World Health Day
D. Human Rights Day

100. 7 April is observed internationally as?
A. Women's Day
B. World Water Day
C. World Health Day
D. Human Rights Day

ANSWERS: GENERAL KNOWLEDGE MCQS

91. D
92. D
93. C
94. B
95. B
96. D
97. A
98. A
99. B
100. C
<< General Knowledge MCQs (01-10)
•
o
General Knowledge
o Current Affairs
o Everyday Science
o Biology
o Chemistry
o Computer Science
o Economics
o English
o History (World History)
o History of United States
o Mathematics
o Physics
MCQs General Knowledge
General Knowledge Multiple Choice Questions (MCQs) Page-11. The following MCQs are from general topics like: History, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the page.
Pages: 1 | 2 ... 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 ... 20 | 30
101. The soviet media theory had its roots in
A. Italian Fascist philosophy
B. Free enterprize approach of west
C. German ideology
D. Japanese imperialist edicts

102. The monetary unit of Bangladesh is
A. Lek
B. Taka
C. Shilling
D. Kyat

103. JEEVIKA, is the Rural Livelihoods project of which of the following State Governments
A. West Bengal
B. Punjab
C. Bihar
D. Uttar Pradesh

104. What is the capital of Vietnam
A. Dhaka
B. Ajmaan
C. Hanoi
D. none of these

105. Hitler party which came into power in 1933 is known as
A. Labour Party
B. Nazi Party
C. Ku-Klux-Klan
D. Democratic Party

106. For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded
A. Physics and Chemistry
B. Physiology or Medicine
C. Literature, Peace and Economics
D. all of these

107. Garampani sanctuary is located at
A. Diphu, Assam
B. Junagarh, Gujarat
C. Kohima, Nagaland
D. Gangtok, Sikkim

108. Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of
A. Asia
B. Africa
C. Europe
D. Australia

109. The height of all 4 Minars of Badshai Mosque are
A. 170 feet
B. 172 feet
C. 175 feet
D. 177 feet

110. Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world's
A. largest railway station
B. highest railway station
C. longest railway station
D. none of these
ANSWERS: MCQS GENERAL KNOWLEDGE

101. C
102. B
103. B
104. C
105. B
106. D
107. A
108. B
109. D
110. A
•
o
General Knowledge
o Current Affairs
o Everyday Science
o Biology
o Chemistry
o Computer Science
o Economics
o English
o History (World History)
o History of United States
o Mathematics
o Physics
MCQs of General Knowledge
General Knowledge Multiple Choice Questions (MCQs) Page-12. The following MCQs are from general topics like: History, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the page.
Pages: 1 | 2 ... 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 ... 20 | 30
111. Who made the design of Pakistan's first Stamp Ticket
A. Rehmat Ali
B. Abdur-rehaman Chugtai
C. Waqar-ul-Hassan
D. none of these

112. Which bay of the Atlantic, between northern Spain and western France, is noted for its rough seas and high tides
A. Bay of Biscay
B. Bay of Arizona
C. Bay of northern hemisphere
D. none of these

113. Thomas Cup is associated with which Game
A. bedminton
B. football
C. hockey
D. none of these

114. Largest Arms Importer of the World is
A. Africa
B. China
C. India
D. Bangladesh

115. Ariana is airlines of which country
A. China
B. Indonesia
C. Pakistan
D. Afghanistan

116. FFC stands for
A. Foreign Finance Corporation
B. Film Finance Corporation
C. Federation of Football Council
D. none of these

117. What name is given to members of the Roman Catholic Society of Jesus
A. Jesus
B. Jesuits
C. both a and b
D. none of these

118. Epsom (England) is the place associated with
A. horse racing
B. polo
C. shooting
D. snooker

119. Who was the first person to address the United Nations in Hindi
A. A.P.J. Abdul Kalam
B. Narendra Modi
C. Atal Behari Vajpayee
D. Manmohan Singh

120. The availability of cash and other cash-like marketable instruments that are useful in purchases and investments are commonly known as
A. marketability
B. cash crunch
C. credit
D. liquidity
ANSWERS: MCQS OF GENERAL KNOWLEDGE

111. B
112. B
113. A
114. C
115. D
116. B
117. B
118. A
119. C
120. D
Choice Questions (MCQs) at the bottom of the page.
Pages: 1 | 2 ... 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 ... 20 | 30
121. When did Fatima Jinnah joined All India Muslim league
A. 1939
B. 1927
C. 1947
D. 1949

122. First human heart transplant operation conducted by Dr. Christian Bernard on Louis Washkansky, was conducted in
A. 1968
B. 1967
C. 1958
D. none of these

123. Which sign of the zodiac is also called The Waterbearer
A. Scorpio
B. Leo
C. Gemini
D. Aquarius

124. Habeas Corpus Act 1679
A. states that no one was to be imprisoned without a writ or warrant stating the charge against him
B. provided facilities to a prisoner to obtain either speedy trial or release in bail
C. safeguarded the personal liberties of the people against arbitrary imprisonment by the king's orders
D. all of these

125. Which of the following is NOT a missile developed by the Defence Research and Development. Organisation (DRDO)
A. Shaurya
B. Agni
C. Pinaka
D. Brahmos

126. The 3rd SAARC Ministerial Level Meet on Poverty held in which among the following countries
A. Bangladesh
B. India
C. Nepal
D. Buhtan

127. Which common childhood illness related to shingles is also called varicella
A. measles
B. mumps
C. polio
D. chickenpox

128. Of which Caribbean country is Montego Bay the main tourist centre
A. Toronto
B. New York
C. Jamaica
D. Paris

129. The name of which Roman god means 'shining father' in Latin
A. mercury
B. jupiter
C. venus
D. pluto

130. The largest peninsula in the world is
A. Arabia
B. Asia
C. Africa
D. Europe
ANSWERS: QUIZ GENERAL KNOWLEDGE

121. A
122. B
123. D
124. D
125. A
126. C
127. D
128. C
129. B
130. A
hoice Questions (MCQs) at the bottom of the page.
Pages: 1 | 2 ... 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 ... 20 | 30
131. The 16th NAM (Non-Aligned Movement) Summit 2012 was held in
A. Tehran
B. Delhi
C. Singapore
D. London

132. Which one of the following countries made an exit from Kyoto Protocol
A. France
B. India
C. Canada
D. China

133. Quid-e-Azam's mother tongue was
A. Gujrati
B. Urdu
C. Hindi
D. none of these

134. Which SAARC Member Country has Largest Literacy Rate
A. Bangladesh
B. Sri Lanka
C. China
D. Indonesia

135. Pakistan's National Flag was prepared by
A. Abdur-rehaman Chugtai
B. Liaqat Ali
C. Chaudhary Rehmat Ali
D. Ameer-ud-din Qadwai

136. How many counters has each player in a game of backgammon
A. 15
B. 12
C. 10
D. 16

137. Which Country is the Second largest Arms Exporter of the World
A. India
B. Russia
C. China
D. America

138. Which is the largest Oil Producing Member Country of OPEC
A. Kuwait
B. Bahrain
C. Qatar
D. Saudi Arabia

139. Which food item takes its name from the French for twice cooked
A. burger
B. pizza
C. biscuit
D. none of these

140. Which Country has the oldest monarchy
A. Turkey
B. Japan
C. Rome
D. Ireland
ANSWERS: QUIZZES GENERAL KNOWLEDGE

131. A
132. C
133. A
134. B
135. D
136. A
137. B
138. D
139. C
140. B
hoice Questions (MCQs) at the bottom of the page.
Pages: 1 | 2 ... 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 ... 20 | 30
131. The 16th NAM (Non-Aligned Movement) Summit 2012 was held in
A. Tehran
B. Delhi
C. Singapore
D. London

132. Which one of the following countries made an exit from Kyoto Protocol
A. France
B. India
C. Canada
D. China

133. Quid-e-Azam's mother tongue was
A. Gujrati
B. Urdu
C. Hindi
D. none of these

134. Which SAARC Member Country has Largest Literacy Rate
A. Bangladesh
B. Sri Lanka
C. China
D. Indonesia

135. Pakistan's National Flag was prepared by
A. Abdur-rehaman Chugtai
B. Liaqat Ali
C. Chaudhary Rehmat Ali
D. Ameer-ud-din Qadwai

136. How many counters has each player in a game of backgammon
A. 15
B. 12
C. 10
D. 16

137. Which Country is the Second largest Arms Exporter of the World
A. India
B. Russia
C. China
D. America

138. Which is the largest Oil Producing Member Country of OPEC
A. Kuwait
B. Bahrain
C. Qatar
D. Saudi Arabia

139. Which food item takes its name from the French for twice cooked
A. burger
B. pizza
C. biscuit
D. none of these

140. Which Country has the oldest monarchy
A. Turkey
B. Japan
C. Rome
D. Ireland
ANSWERS: QUIZZES GENERAL KNOWLEDGE

131. A
132. C
133. A
134. B
135. D
136. A
137. B
138. D
139. C
140. B
•
o
Everyday Science
o Biology
o Chemistry
o Computer Science
o Economics
o English
o History (World History)
o History of United States
o Mathematics
o Physics
Quiz GK
General Knowledge Multiple Choice Questions (MCQs) Page-15. The following MCQs are from general topics like: History, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the page.
Pages: 1 | 2 ... 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 ... 20 | 30
141. ITAR-TASS is the news agency of which country
A. Russia
B. China
C. India
D. Afghanistan

142. Pakistan's standard time was suggested by
A. Liaqat Ali
B. Maulana Mazhar-ud-din
C. Chaudhary Rehmat Ali
D. Proffessor Muhammad Anwar

143. Golf player Vijay Singh belongs to which country
A. USA
B. Fiji
C. India
D. UK

144. Guarantee to an exporter that the importer of his goods will pay immediately for the goods ordered by him, is known as
A. Letter of Credit (L/C)
B. laissezfaire
C. inflation
D. none of these

145. First Afghan War took place in
A. 1838
B. 1837
C. 1839
D. 1840

146. Gulf cooperation council was originally formed by
A. Bahrain, Kuwait, Oman, Qatar, Saudi Arabia and United Arab Emirates
B. Second World Nations
C. Third World Nations
D. Fourth World Nations

147. First China War was fought between
A. China and Britain
B. China and France
C. China and Egypt
D. China and Greek

148. Pakistan's first coin was issued on
A. 3rd june 1948
B. 6th june 1949
C. 3rd January 1948
D. none of these

149. Attock fort was constructed by
A. Jahangeer
B. Aurangzeb
C. Akbar
D. none of these

150. Mancher lake situated in
A. Sawat
B. Dadu
C. Muree
D. Gilgit
ANSWERS: QUIZ GK

141. A
142. D
143. B
144. A
145. C
146. A
147. A
148. C
149. C
150. B
•
o
Biology
o Chemistry
o Computer Science
o Economics
o English
o History (World History)
o History of United States
o Mathematics
o Physics
Quizzes GK
General Knowledge Multiple Choice Questions (MCQs) Page-16. The following MCQs are from general topics like: History, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the page.
Pages: 1 | 2 ... 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 ... 20 | 30
151. What are the flat, treeless plains of Argentina called
A. Pampas
B. Moss
C. Lichen
D. none of these

152. What name is given to the programs run by a computer, as opposed to the hardware
A. program
B. software
C. input
D. output

153. Who wrote David Copperfield
A. Charles Dickens
B. William Wordsworth
C. Shakespeare
D. none of these

154. The name of which animal is an Aboriginal term meaning 'no water'
A. Rat
B. Snake
C. Koala
D. Lizard

155. Which animal has the biggest eyes of any living creature
A. Elephant
B. Kangaroo
C. Owl
D. Horse

156. The Wrigley Building is located in which US city
A. New York
B. Chicago
C. Hawai
D. none of these

157. Which is known as City of Skyscrapers
A. New York
B. Paris
C. Belgium
D. Chicago

158. The capital of Canada is
A. Toronto
B. Brussels
C. Ottawa
D. Bogota

159. Driest place in the world is
A. Death Valley(California)
B. Sahara(Africa)
C. Barmer(Rajasthan)
D. none of these

160. Largest Museum in the world is in
A. USA
B. China
C. Africa
D. Europe
ANSWERS: QUIZZES GK

151. A
152. B
153. A
154. C
155. D
156. B
157. A
158. C
159. A
160. A
•
o
Biology
o Chemistry
o Computer Science
o Economics
o English
o History (World History)
o History of United States
o Mathematics
o Physics
General MCQs
General Knowledge Multiple Choice Questions (MCQs) Page-17. The following MCQs are from general topics like: History, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the page.
Pages: 1 | 2 ... 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 ... 20 | 30
161. World environment day is on
A. 5th June
B. 5th May
C. 2 June
D. 2 May

162. The world oldest known city is
A. Tokyo
B. Damascus
C. Paris
D. Beijing

163. Hindenburg Line is in between
A. India and China
B. Germany and Poland
C. France and Germany
D. India and Pakistan

164. Highest Dam in world is
A. Hirakud Dam on the river Mahanadi-Orissa
B. Bhakra Nangal on river Sutlej
C. The Grande(Switzerland)
D. none of these

165. The first prime minister of Bangladesh was
A. Liaqat Ali
B. Mujibur Rehman
C. Yahya Khan
D. Zia-ul-Haq

166. Headquarter of Ghandhara civilization is in
A. Khatmandu
B. Larkana
C. Quetta
D. Taxilla

167. Which country is largest in area
A. China
B. Canada
C. Russia
D. India

168. The largest planet is
A. Jupiter
B. Mercury
C. Venus
D. Earth

169. In which country did the rottweiler originate
A. America
B. Africa
C. China
D. Germany

170. Which colour is produced by adding together yellow and cyan
A. Green
B. Red
C. Blue
D. Pink
ANSWERS: GENERAL MCQS

161. A
162. B
163. B
164. C
165. B
166. D
167. C
168. A
169. D
170. A
•
o
General Knowledge
o Current Affairs
o Everyday Science
o Biology
o Chemistry
o Computer Science
o Economics
o English
o History (World History)
o History of United States
o Mathematics
o Physics
General Quiz
General Knowledge Multiple Choice Questions (MCQs) Page-18. The following MCQs are from general topics like: History, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the page.
Pages: 1 | 2 ... 10 | 11 ... 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 ... 29 | 30
171. Where the biggest Salt Mine located in Pakistan
A. Mangora
B. Jhelum
C. Sawat
D. none of these

172. The most beautiful stone-Marble is extracted from which province of Pakistan
A. Punjab
B. Sindh
C. NWFP
D. Baluchistan

173. On which area of the moon did Armstrong, Aldrin and Collins make their landing on 20 July 1969
A. Sea of Tranquility
B. unkonown place of moon
C. centre of moon
D. none of these

174. What name is more commonly given to a tree of the genus Taxus
A. Oak
B. Yew
C. Plum
D. Gum

175. The longest river in Pakistan is
A. River Ravi
B. River Sindh
C. River Cheenab
D. River Jehlum

176. In which cartoon series do the characters Chef and Cartman appear
A. Tom and Jerry
B. The Snow white
C. Cindrella
D. South Park

177. In which country is the port of Dieppe
A. Turkey
B. Germany
C. France
D. Italy

178. In which country are the headquarters of the multinational company Nestle
A. Switzerland
B. Venice
C. Japan
D. Norway

179. Which two primary colours are mixed to make purple
A. red and green
B. red and blue
C. red and yellow
D. red and white

180. What type of creature is a fulmar
A. A reptile
B. An insect
C. A dog
D. A bird
ANSWERS: GENERAL QUIZ

171. A
172. C
173. A
174. B
175. B
176. D
177. C
178. A
179. B
180. D
•
o
General Knowledge
o Current Affairs
o Everyday Science
o Biology
o Chemistry
o Computer Science
o Economics
o English
o History (World History)
o History of United States
o Mathematics
o Physics
General Quiz
General Knowledge Multiple Choice Questions (MCQs) Page-19. The following MCQs are from general topics like: History, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the page.
Pages: 1 | 2 ... 10 | 11 ... 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 ... 29 | 30
181. Who was the first president of the United States of America
A. George Washington
B. George Harrison
C. Robert Zemeckis
D. none of these

182. Which is the national flower of Pakistan
A. Lilly
B. Rose
C. Jasmine
D. Tulip

183. Where is the tomb of Mughal Emperor Jahangir
A. Sialkot
B. Multan
C. Lahore
D. Karachi

184. Which city in Switzerland was the headquarters of the League of Nations
A. Brussels
B. Geneva
C. Canberra
D. none of these

185. At which sport have Keiji, Okada and Yuko Hasama been world champions
A. Bedminton
B. Polo
C. Table tennis
D. Karate

186. In which US state is the port of Tarpon Springs
A. Florida
B. Hawaii
C. Virginia
D. none of these

187. Ice cream was first produced in which country in the 17th century
A. England
B. Italy
C. France
D. Germany

188. The total Area of the Capital of Pakistan 'Islamabad' is
A. 800 sq Km
B. 850 sq Km
C. 900 sq Km
D. 907 sq Km

189. What is the official language of Mexico
A. Spanish
B. French
C. Italian
D. English

190. What is the standard monetary unit of Turkey
A. Lira
B. Penny
C. Euro
D. Dollar
ANSWERS: GENERAL QUIZZES

181. A
182. C
183. C
184. B
185. D
186. A
187. B
188. D
189. A
190. A
•
o
General Knowledge
o Current Affairs
o Everyday Science
o Biology
o Chemistry
o Computer Science
o Economics
o English
o History (World History)
o History of United States
o Mathematics
o Physics
General Knowledge MCQs
General Knowledge Multiple Choice Questions (MCQs) Page-20. The following MCQs are from general topics like: History, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the page.
Pages: 1 | 2 ... 10 | 11 ... 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 ... 29 | 30
191. What is the capital of Queensland, Australia
A. Brisbane
B. Brussels
C. Beijing
D. Doha

192. In which century did the Crimean War take place
A. 18th
B. 19th
C. 17th
D. 16th

193. In which US state is the city of Tallahassee
A. Virginia
B. Hawai
C. Florida
D. none of these

194. Who starred as Superman in the 1970s and 1980s film series
A. Christopher Reeve
B. John Belushi
C. Cilla Black
D. none of these

195. Which is the national bird of Pakistan
A. Markhor
B. Parrot
C. Pigeon
D. Chakor

196. Who was the second wife of King Henry VIII of England
A. Anne Boleyn
B. Queen Elizabeth
C. Lady Diana
D. none of these

197. The Painted Desert lies in which US state
A. Florida
B. Arizona
C. Hawaii
D. Virginia

198. In which year did the Titanic sink on its maiden voyage
A. 1913
B. 1914
C. 1912
D. 1915

199. Which country is the world's largest producer of coffee
A. Taiwan
B. UK
C. Brazil
D. Switzerland

200. What is the capital of Libya
A. Kabul
B. Ajmaan
C. Doha
D. Tripoli
ANSWERS: GENERAL KNOWLEDGE MCQS

191. A
192. B
193. C
194. A
195. D
196. A
197. B
198. C
199. C
200. D
•
o
General Knowledge
o Current Affairs
o Everyday Science
o Biology
o Chemistry
o Computer Science
o Economics
o English
o History (World History)
o History of United States
o Mathematics
o Physics
General Knowledge MCQs
General Knowledge Multiple Choice Questions (MCQs) Page-21. The following MCQs are from general topics like: History, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the page.
Pages: 1 | 2 ... 10 | 11 ... 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 ... 29 | 30
201. What are the three main languages of Switzerland
A. German, French and Italian
B. German, French and English
C. German, French and Spanish
D. English, French and Italian

202. The Second largest city of Pakistan is
A. Rawalpindi
B. Lahore
C. Multan
D. Quetta

203. The large moon Miranda is a satellite of which planet of the solar system
A. Neptune
B. Pluto
C. Uranus
D. Jupiter

204. Of which country is Margrethe II the reigning queen
A. Turkey
B. Switzerland
C. Denmark
D. Italy

205. Mount Cook is the highest mountain of which nation in the South Pacific
A. Canada
B. Brazil
C. Australia
D. New Zealand

206. What sort of creature is a margay
A. Dog
B. Cat
C. Bird
D. Insect

207. In which European city are the Pushkin Museum of Fine Arts and the Kremlin
A. Moscow
B. Paris
C. Brussels
D. Manchester

208. How many white stars are on the national flag of the USA
A. 20
B. 30
C. 40
D. 50

209. A howdah is a seat used for riding on the back of which animal
A. Horse
B. Bull
C. Elephant
D. Donkey

210. In which US state is the city of San Diego
A. California
B. Arizona
C. Florida
D. Virginia
ANSWERS: GENERAL KNOWLEDGE MCQS

201. A
202. B
203. C
204. C
205. D
206. B
207. A
208. D
209. C
210. A
•
o
Everyday Science
o Biology
o Chemistry
o Computer Science
o Economics
o English
o History (World History)
o History of United States
o Mathematics
o Physics
General Knowledge MCQs
General Knowledge Multiple Choice Questions (MCQs) Page-22. The following MCQs are from general topics like: History, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the page.
Pages: 1 | 2 ... 10 | 11 ... 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 ... 29 | 30
211. Who was the Greek goddess of war and wisdom
A. Athena
B. Lakshmi
C. Ganga
D. None of these

212. What is the world's largest living mammal
A. Elephant
B. Blue Whale
C. Shark
D. Giraffe

213. In 1976, Israeli troops stormed a hijacked plane at which Ugandan airport
A. Entebbe
B. Turin
C. Venice
D. None of these

214. What is the name of the large salty lake which lies between Israel and Jordan
A. Salt Lake
B. Dead Sea
C. Death Lake
D. None of these

215. In which sport is the term 'hookcheck' often used
A. Polo
B. Ice hockey
C. Football
D. Bedminton

216. Which river flows through the Sea of Galilee
A. River Nile
B. River Beijing
C. River Jordan
D. None of these

217. Gatun Lake is part of which canal
A. Indus canal
B. Pacific canal
C. both a and b
D. Panama Canal

218. In US politics, who carries the nickname 'the Veep'
A. President
B. General Secretory
C. Vice-President
D. Clerk

219. Which is Australia's largest city by population
A. Sydney
B. Melbourne
C. Perth
D. None of these

220. How many squares has a chessboard
A. 24
B. 52
C. 45
D. 64
ANSWERS: GENERAL KNOWLEDGE MCQS

211. A
212. B
213. A
214. B
215. B
216. C
217. D
218. C
219. A
220. D
•
o
General Knowledge
o Current Affairs
o Everyday Science
o Biology
o Chemistry
o Computer Science
o Economics
o English
o History (World History)
o History of United States
o Mathematics
o Physics
General Knowledge MCQs
General Knowledge Multiple Choice Questions (MCQs) Page-23. The following MCQs are from general topics like: History, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the page.
Pages: 1 ... 11 ... 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30
221. What colour is the ball worth three points in snooker
A. Red
B. Green
C. Black
D. Yellow

222. Which country is the most popular destination for foreign tourists
A. France
B. Germany
C. Switzerland
D. Australia

223. The Flathead Lake Monster is said to exist in which US state
A. Florida
B. Arizona
C. Virginia
D. Montana

224. Who wrote Arms and the Man and Man and Superman
A. William Wordsworth
B. Shakespeare
C. George Bernard Shaw
D. None of these

225. Which US president was assassinated by John Wilkes Booth
A. Richard Branson
B. Abraham Lincoln
C. Nicholas Monsarrat
D. George Bush

226. What sort of creature is a hairstreak
A. Bird
B. Butterfly
C. Cat
D. Dog

227. What number is between five and one on a dartboard
A. 20
B. 10
C. 3
D. 15

228. Which continent comprises the land around the South Pole
A. Asia
B. Africa
C. Europe
D. Antarctica

229. Which English romantic poet wrote Endymion
A. William Wordsworth
B. Shakespeare
C. John Keats
D. George Bernard Shaw

230. Which bird with a distinctive call lays its eggs in the nests of other birds
A. Sparrow
B. Parrot
C. Humming bird
D. Cuckoo
ANSWERS: GENERAL KNOWLEDGE MCQS

221. B
222. A
223. D
224. C
225. B
226. B
227. A
228. D
229. C
230. D
•
o
General Knowledge
o Current Affairs
o Everyday Science
o Biology
o Chemistry
o Computer Science
o Economics
o English
o History (World History)
o History of United States
o Mathematics
o Physics
General Knowledge MCQs
General Knowledge Multiple Choice Questions (MCQs) Page-24. The following MCQs are from general topics like: History, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the page.
Pages: 1 ... 11 ... 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30
231. Who was the first Emperor in China
A. Sun Yat Sen
B. Kublai Khan
C. Qin Shi Huagdi
D. None of these

232. Which body of water separates the North Island and South Island of New Zealand
A. Bass Strait
B. Megellan Strait
C. Strait of Bonifacio
D. Cook Strait

233. To which country did the Dc-10 belong which exploded in air over Niger on September 19,1989
A. UK
B. Israel
C. Suriname
D. France

234. On Which sea is the island of Corfu situated
A. Black sea
B. Mediterranean sea
C. Adriatic Sea
D. Baltic Sea

235. What was the United States largest single land acquisition
A. Louisiana Purchase
B. Garsden Purchase
C. Alaska
D. Maxican Cessation

236. What is the second largest desert in the world after the Sahara desert
A. Gobi Desert
B. Arabian Desert
C. Kalahari Desert
D. Libyan Desert

237. What country was Band Aid's 1984 record produced to raise money for
A. Bangladesh
B. Ethiopia
C. Kenya
D. Morocco

238. For the Olympics and World Tournaments, the dimensions of basketball court are
A. 26 m x 14 m
B. 28 m x 15 m
C. 27 m x 16 m
D. 28 m x 16 m

239. Each year World Red Cross and Red Crescent Day is celebrated on
A. May 8
B. May 18
C. June 8
D. June 18

240. Who was the first U.S President who was not from Massachusetts or Virginia
A. James Madison
B. James Polk
C. Andrew Jackson
D. None of these
ANSWERS: GENERAL KNOWLEDGE MCQS

231. C
232. D
233. D
234. C
235. A
236. B
237. B
238. B
239. A
240. C
•
o
General Knowledge
o Current Affairs
o Everyday Science
o Biology
o Chemistry
o Computer Science
o Economics
o English
o History (World History)
o History of United States
o Mathematics
o Physics
General Knowledge MCQs
General Knowledge Multiple Choice Questions (MCQs) Page-24. The following MCQs are from general topics like: History, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the page.
Pages: 1 ... 11 ... 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30
231. Who was the first Emperor in China
A. Sun Yat Sen
B. Kublai Khan
C. Qin Shi Huagdi
D. None of these

232. Which body of water separates the North Island and South Island of New Zealand
A. Bass Strait
B. Megellan Strait
C. Strait of Bonifacio
D. Cook Strait

233. To which country did the Dc-10 belong which exploded in air over Niger on September 19,1989
A. UK
B. Israel
C. Suriname
D. France

234. On Which sea is the island of Corfu situated
A. Black sea
B. Mediterranean sea
C. Adriatic Sea
D. Baltic Sea

235. What was the United States largest single land acquisition
A. Louisiana Purchase
B. Garsden Purchase
C. Alaska
D. Maxican Cessation

236. What is the second largest desert in the world after the Sahara desert
A. Gobi Desert
B. Arabian Desert
C. Kalahari Desert
D. Libyan Desert

237. What country was Band Aid's 1984 record produced to raise money for
A. Bangladesh
B. Ethiopia
C. Kenya
D. Morocco

238. For the Olympics and World Tournaments, the dimensions of basketball court are
A. 26 m x 14 m
B. 28 m x 15 m
C. 27 m x 16 m
D. 28 m x 16 m

239. Each year World Red Cross and Red Crescent Day is celebrated on
A. May 8
B. May 18
C. June 8
D. June 18

240. Who was the first U.S President who was not from Massachusetts or Virginia
A. James Madison
B. James Polk
C. Andrew Jackson
D. None of these
ANSWERS: GENERAL KNOWLEDGE MCQS

231. C
232. D
233. D
234. C
235. A
236. B
237. B
238. B
239. A
240. C
•
o
General Knowledge
o Current Affairs
o Everyday Science
o Biology
o Chemistry
o Computer Science
o Economics
o English
o History (World History)
o History of United States
o Mathematics
o Physics
General Knowledge MCQs
General Knowledge Multiple Choice Questions (MCQs) Page-25. The following MCQs are from general topics like: History, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the page.
Pages: 1 ... 11 ... 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30
241. Federation Cup, World Cup, Allywyn International Trophy and Challenge Cup are awarded to winners of
A. Tennis
B. Volleyball
C. Basketball
D. Cricket

242. Famous sculptures depicting art of love built some time in 950 AD - 1050 AD are
A. Khajuraho temples
B. Jama Masjid
C. Sun temple
D. Mahabalipuram temples

243. In what state is the geographic center of the United States located
A. Montana
B. North Dakota
C. South Dakota
D. Wyoming

244. Fire temple is the place of worship of which of the following religion
A. Taoism
B. Judaism
C. Zoroastrianism (Parsi Religion)
D. Shintoism

245. Who was the first cartoonist to win a Pulitzer Prize for a comic strip
A. All Capp
B. Berke Breathed
C. Charles Schulz
D. Garry Trudeau

246. Georgia, Uzbekistan and Turkmenistan became the members of UNO in
A. 1992
B. 1991
C. 1993
D. 1994

247. Germany signed the Armistice Treaty on ____ and World War I ended
A. January 19, 1918
B. May 30, 1918
C. November 11, 1918
D. February 15, 1918

248. During World War II, when did Germany attack France
A. 1941
B. 1940
C. 1942
D. 1945

249. In what city did james Mclamore and David Edger ton open the first Burger King in 1954
A. Colorado Springs, Colorado
B. Indianapolis, Indiana
C. Sacramento, California
D. Miami, Florida

250. Euclid was
A. Greek mathematician
B. Contributor to the use of deductive principles of logic as the basis of geometry
C. Propounded the geometrical theorems
D. All of these
ANSWERS: GENERAL KNOWLEDGE MCQS

241. B
242. A
243. C
244. C
245. D
246. A
247. C
248. B
249. D
250. D
•
o
General Knowledge
o Current Affairs
o Everyday Science
o Biology
o Chemistry
o Computer Science
o Economics
o English
o History (World History)
o History of United States
o Mathematics
o Physics
General Knowledge MCQs
General Knowledge Multiple Choice Questions (MCQs) Page-26. The following MCQs are from general topics like: History, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the page.
Pages: 1 ... 11 ... 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30
251. DRDL stands for
A. Defence Research and Development Laboratary
B. Department of Research and Development Laboratory
C. Differential Research and Documentation Laboratary
D. None of these

252. In which future U.S state did Custer make his famous Last Stand
A. Montana
B. North Dakota
C. Oklahoma
D. Texas

253. What author confessed' "My stories written when sober are stupid"
A. Arthur conan Doyle
B. Earnest Hemingway
C. F. Scott Fitzgerald
D. Leo Tolstoy

254. What Kansas city's name means 'potato' in the Kansa language
A. Abeline
B. Topeka
C. Omaha
D. Wichita

255. Who was the first Indian Chief of Army Staff of the Indian Army
A. Gen. K.M. Cariappa
B. Vice-Admiral R.D. Katari
C. Gen. Maharaja Rajendra Singhji
D. None of these

256. How tall is the pitcher's mound in major League Baseball
A. 6 inches
B. 14 inches
C. 18 inches
D. 10 inches

257. FRS stands for
A. Fellow Research System
B. Federation of Regulation Society
C. Fellow of Royal Society
D. None of these

258. What device's invention was the main reason for demise of the Pony Express
A. Radio
B. Telegraph
C. Telephone
D. Train

259. During World War I Germany was defeated in the Battle of Verdun on the western front and Romania declared war on the eastern front in the year
A. 1914 AD
B. 1915 AD
C. 1912 AD
D. 1916 AD

260. What is the highest peak in the 48 contiguous U.S states
A. Mount Elbert
B. Mount Rainier
C. Mount Whitney
D. Pikes Peak
ANSWERS: GENERAL KNOWLEDGE MCQS

251. A
252. A
253. C
254. B
255. A
256. D
257. C
258. B
259. D
260. C
•
o
General Knowledge
o Current Affairs
o Everyday Science
o Biology
o Chemistry
o Computer Science
o Economics
o English
o History (World History)
o History of United States
o Mathematics
o Physics
General Knowledge MCQs
General Knowledge Multiple Choice Questions (MCQs) Page-27. The following MCQs are from general topics like: History, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the page.
Pages: 1 ... 11 ... 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30
261. Hamid Karzai was chosen president of Afghanistan in
A. 2000
B. 2002
C. 2001
D. 2003

262. Durand Cup is associated with the game of
A. Hockey
B. Bedminton
C. Football
D. Volleyball

263. What playwright's The Glass Menagerie appeared on Broadway and was made into three movies
A. Arthur Miller
B. David Mamet
C. Noel Coward
D. Tennessee Williams

264. What was the first U.S city to host the winter Olympics
A. Denver
B. Lake Placid
C. Salt Lake city
D. Squaw Valley

265. Headquarters of UNO are situated at
A. New York, USA
B. Haque (Netherlands)
C. Geneva
D. Switzerland

266. Who was the first person to sail to the southern tip of Africa, in 1488
A. Ferdinand Magellan
B. James Cook
C. Bartholomew Dias
D. None of these

267. First International Peace Congress was held in London in
A. 1564 AD
B. 1843 AD
C. 1845 AD
D. 1545 AD

268. What was the only Grand Slam event that eluded Monica seles in both 1991 and 1992
A. Australian open
B. French open
C. U.S open
D. Wimbledon

269. Dr. Zakir Hussain was
A. the first Muslim president of India
B. first vice president of India
C. first president of Indian National Congress
D. first speaker of Lok Sabha

270. In Robinson Crusoe, what does the title character name the native he befriends
A. Wednesday
B. Thursday
C. Friday
D. Saturday
ANSWERS: GENERAL KNOWLEDGE MCQS

261. B
262. C
263. D
264. B
265. A
266. C
267. B
268. D
269. A
270. C
•
o
General Knowledge
o Current Affairs
o Everyday Science
o Biology
o Chemistry
o Computer Science
o Economics
o English
o History (World History)
o History of United States
o Mathematics
o Physics
General Knowledge MCQs
General Knowledge Multiple Choice Questions (MCQs) Page-28. The following MCQs are from general topics like: History, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the page.
Pages: 1 ... 11 ... 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30
271. Hockey was introduced in the Asian Games in
A. 1958 in Tokyo
B. 1962 in Jakarta
C. 1966 in Bangkok
D. 1970 in Bangkok

272. How many acres are in square mile
A. 1.6
B. 32
C. 640
D. None of these

273. ESCAP stands for
A. Economic and Social Commission for Asia and Pacific
B. European Society Council for Africa and Pacific
C. Economic and Social Commission for Africa and Pacific
D. None of these

274. Which U.S President was born the earliest
A. James Madison
B. George Washington
C. John Adams
D. Thomas Jefferson

275. Firdausi was
A. a poet
B. well known for his epic 'Shahnama'
C. Both option A and B
D. None of these

276. The Partridge Family TV show, what did the singing family travel in
A. RV
B. Van
C. Station wagon
D. Bus

277. Himalayan Mountaineering Institute is at
A. Dehradun
B. Darjeeling
C. Marmago
D. Dispur

278. Which position did Doug Harvey play in the NHL
A. Center
B. Right wing
C. Left wing
D. Defense man

279. During the first crusade, crusaders reached Jerusalem and captured it in
A. 1000 AD
B. 1099 AD
C. 1200 AD
D. 1500 AD

280. What was venetian artist Titian's last name
A. Vecchietta
B. Veneziano
C. Vecellio
D. None of these
ANSWERS: GENERAL KNOWLEDGE MCQS

271. A
272. C
273. A
274. B
275. C
276. D
277. B
278. D
279. B
280. C
General Knowledge MCQs
General Knowledge Multiple Choice Questions (MCQs) Page-29. The following MCQs are from general topics like: History, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the page.
Pages: 1 ... 11 ... 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30
281. Free market is
A. a condition in the international market where nations do not impose customs duty or other taxes on import of goods
B. market where the price of a commodity is determined by free play of the forces of supply and demand
C. ports that are exempted from payment of customs duty on articles of commerce, primarily to encourage tourism
D. none of these

282. Which U.S. state has the second most area that is covered by water
A. Florida
B. Alaska
C. Michigan
D. Minnesota

283. East Timor, which became the 191st member of the UN, is in the continent of
A. Asia
B. Africa
C. Europe
D. South Africa

284. What was English trumpeter John Shore's claim to fame in 1711
A. Creator of the modern trumpet
B. First trumpeter in an orchestra
C. Inventor of the tuning fork
D. Saved from a bullet by his trumpet

285. GNLF stands for
A. Gorkha National Liberation Front
B. Gross National Liberation Form
C. Both option A and B
D. None of these

286. What college's men's basketball team below is not nicknamed the Wildcats
A. Arizona
B. Cincinnati
C. Kansas State
D. Kentucky

287. Fa-Hien was
A. the first Buddhist pilgrim of China to visit India during the reign of Chandragupta Vikramaditya
B. the discoverer of Puerto Rico and Jamaica
C. the first Buddhist pilgrim of India to visit China
D. none of these

288. What is the title character's name in Shakespeare's The Merchant of Venice
Shylock
A.
B. Bassanio
C. Balthasar
D. Antonia

289. Which U.S subway system has the most miles of track
A. Boston
B. New York
C. San Francisco
D. Washington, D.C

290. In 1967, which country below did not fight Isreal in the Six day war
A. Egypt
B. Jordan
C. Lebanon
D. Syria
ANSWERS: GENERAL KNOWLEDGE MCQS

281. B
282. C
283. A
284. C
285. A
286. B
287. A
288. D
289. D
290. C
General Knowledge MCQs
General Knowledge Multiple Choice Questions (MCQs) Page-29. The following MCQs are from general topics like: History, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the page.
Pages: 1 ... 11 ... 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30
281. Free market is
A. a condition in the international market where nations do not impose customs duty or other taxes on import of goods
B. market where the price of a commodity is determined by free play of the forces of supply and demand
C. ports that are exempted from payment of customs duty on articles of commerce, primarily to encourage tourism
D. none of these

282. Which U.S. state has the second most area that is covered by water
A. Florida
B. Alaska
C. Michigan
D. Minnesota

283. East Timor, which became the 191st member of the UN, is in the continent of
A. Asia
B. Africa
C. Europe
D. South Africa

284. What was English trumpeter John Shore's claim to fame in 1711
A. Creator of the modern trumpet
B. First trumpeter in an orchestra
C. Inventor of the tuning fork
D. Saved from a bullet by his trumpet

285. GNLF stands for
A. Gorkha National Liberation Front
B. Gross National Liberation Form
C. Both option A and B
D. None of these

286. What college's men's basketball team below is not nicknamed the Wildcats
A. Arizona
B. Cincinnati
C. Kansas State
D. Kentucky

287. Fa-Hien was
A. the first Buddhist pilgrim of China to visit India during the reign of Chandragupta Vikramaditya
B. the discoverer of Puerto Rico and Jamaica
C. the first Buddhist pilgrim of India to visit China
D. none of these

288. What is the title character's name in Shakespeare's The Merchant of Venice
Shylock
A.
B. Bassanio
C. Balthasar
D. Antonia

289. Which U.S subway system has the most miles of track
A. Boston
B. New York
C. San Francisco
D. Washington, D.C

290. In 1967, which country below did not fight Isreal in the Six day war
A. Egypt
B. Jordan
C. Lebanon
D. Syria
ANSWERS: GENERAL KNOWLEDGE MCQS

281. B
282. C
283. A
284. C
285. A
286. B
287. A
288. D
289. D
290. C
General Knowledge MCQs
General Knowledge Multiple Choice Questions (MCQs) Page-30. The following MCQs are from general topics like: History, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the page.
Pages: 1 ... 11 ... 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30
291. In which major U.S professional sport does the home team not usually wear white
A. Major League Baseball
B. National Basketball Association
C. National Football League
D. National Hockey League

292. Who was the gypsy heroine of The Hunchback of Notre Dame
A. Daniella
B. Esmeralda
C. Gabriela
D. Jasmine

293. How many continents border the Arctic Ocean
A. 2
B. 4
C. 5
D. 3

294. Which U.S President first appeared on the face of the dime on Jan 30, 1946
A. Abraham Lincoln
B. Franklin Roosevelt
C. George Washington
D. Thomas Jefferson

295. Who was the only golfer to win the British open in three different decades in the 20th century
A. Bobby Jones
B. Jack Nicklaus
C. Gary Player
D. None of these

296. What author's first novel was Hike and the Aeroplane
A. Sinclair Lewis
B. E.M. Forster
C. Somerset Maugham
D. Zane Grey

297. What profession was the first to accept what we now call tips
A. Actors
B. Plumbers
C. Doctors
D. Barbers

298. What was the first Peanuts television special
A. A Charlie Brown Christmas
B. A Charlie Brown Thanksgiving
C. It's the Great Pumpkin
D. None of these

299. How many no- hitters did Nolan Ryan throw in his career, the most by any Major League Baseball pitcher
A. 4
B. 7
C. 5
D. 6

300. In which country are the aptly named Snowy Mountain located
A. Australia
B. Canada
C. Russia
D. Turkey
ANSWERS: GENERAL KNOWLEDGE MCQS

291. C
292. B
293. D
294. B
295. C
296. A
297. D
298. A
299. B
300. A
Reply With Quote
The Following 13 Users Say Thank You to sono punam For This Useful Post:
Altafogahi (Friday, December 05, 2014), Amjad Somro (Sunday, August 24, 2014), Asad Ali Jogi (Wednesday, January 28, 2015), Basit Bandesha (Sunday, August 24, 2014), ehtsham younis (Sunday, November 29, 2015), Fatima Saleem (Thursday, March 19, 2015), ghulam rasool shah (Monday, December 01, 2014), Imrantm (Thursday, November 06, 2014), leon22 (Saturday, November 01, 2014), Man Jaanbazam (Sunday, August 24, 2014), NASSEEM (Thursday, August 28, 2014), R channa (Saturday, November 01, 2014), Sikander Zehri (Monday, December 01, 2014)
  #2  
Old Sunday, August 24, 2014
Gotam's Avatar
E M P O W E R
 
Join Date: Feb 2011
Location: Imaginary Sphere
Posts: 812
Thanks: 232
Thanked 617 Times in 349 Posts
Gotam is a jewel in the roughGotam is a jewel in the roughGotam is a jewel in the rough
Default

More.
__________________
The power that signals success is the power of your mind.
Reply With Quote
The Following 3 Users Say Thank You to Gotam For This Useful Post:
Altafogahi (Friday, December 05, 2014), Farhan Kaif (Friday, May 27, 2016), R channa (Saturday, November 01, 2014)
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
G.K objectives for all terminator Topics and Notes 17 Friday, July 15, 2016 10:07 PM
Psychology, By David G. Myers, 6th Edition sarfrazmayo Psychology 24 Sunday, July 20, 2014 03:47 PM
Fall Of Dhaka kakasepahee Pakistan Affairs 10 Friday, August 21, 2009 07:17 PM
Knowledge: An Islamic Perspective Emaan Philosophy 1 Friday, July 29, 2005 12:06 AM


CSS Forum on Facebook Follow CSS Forum on Twitter

Disclaimer: All messages made available as part of this discussion group (including any bulletin boards and chat rooms) and any opinions, advice, statements or other information contained in any messages posted or transmitted by any third party are the responsibility of the author of that message and not of CSSForum.com.pk (unless CSSForum.com.pk is specifically identified as the author of the message). The fact that a particular message is posted on or transmitted using this web site does not mean that CSSForum has endorsed that message in any way or verified the accuracy, completeness or usefulness of any message. We encourage visitors to the forum to report any objectionable message in site feedback. This forum is not monitored 24/7.

Sponsors: ArgusVision   vBulletin, Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.