CSS Forums Thursday, October 30, 2014
11:09 PM (GMT +5)
 
 
Home   Beginner's Guide   Rules   Syllabus   Past Papers   CSP Members  

Go Back   CSS Forums > CSS Compulsory Subjects > Islamiat

Islamiat A paper designed to examine a candidates' knowledge of the fundamental beliefs and practices of Islam

Reply Share Thread: Submit Thread to Facebook Facebook     Submit Thread to Twitter Twitter     Submit Thread to Google+ Google+    
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old Wednesday, March 09, 2011
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 27
Thanks: 12
Thanked 3 Times in 2 Posts
junni is on a distinguished road
Default MCQs Islamiyat-2011 Paper

Friends I need the answer key of MCQs portin of Isalmiyat-2011 paper. If anyone of you have any knowledge about the answers please please share.
Reply With Quote
  #2  
Old Wednesday, March 09, 2011
SADIA SHAFIQ's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Heaven
Posts: 1,602
Thanks: 1,517
Thanked 1,401 Times in 753 Posts
SADIA SHAFIQ has a brilliant futureSADIA SHAFIQ has a brilliant futureSADIA SHAFIQ has a brilliant futureSADIA SHAFIQ has a brilliant futureSADIA SHAFIQ has a brilliant futureSADIA SHAFIQ has a brilliant futureSADIA SHAFIQ has a brilliant futureSADIA SHAFIQ has a brilliant futureSADIA SHAFIQ has a brilliant futureSADIA SHAFIQ has a brilliant futureSADIA SHAFIQ has a brilliant future
Default

than u have to extensive knowledge....

for imamz i will refer u "SAFEERAN E HARAM"

book will yield u
__________________
"Wa tu izzu man-ta shaa, wa tu zillu man-ta shaa"
Reply With Quote
  #3  
Old Wednesday, March 09, 2011
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 27
Thanks: 12
Thanked 3 Times in 2 Posts
junni is on a distinguished road
Default

Thank you for your suggestion but Dear I have gone through a number of books but I could only find the answers of 5 MCQs out of 20. Therefore, I do not want to go in further deepness as other subjects are also to be covered.
Reply With Quote
  #4  
Old Wednesday, March 09, 2011
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 27
Thanks: 12
Thanked 3 Times in 2 Posts
junni is on a distinguished road
Default

Guys I have successfully got the key of some objectives. let me share it with you specially with Miss Sadia Shakih.

1. Religious books of buddhism
Ans: All of the above

2. Religion of majority of Arabs before Islam
Ans: Idolatrous

3. ------- was name of son of Hazrat Yaqoob (A.s) whose offspring are known as jews
Ans: Yahooda

4. Old testament is
Ans: Bible

5. Name Ahmad suggested by
Ans: None of the above

6. Hazrat umar embraced islam in
Ans 616 AD

7. Zou-shadatain is title of
Ans: Hazrat Khuzaima bun sabit(r.a)

8. Which country is called Land of prophets
Palestine

9. Tahleel is recitation of
Ans:First kalima

10. Eighth month of islamic calender is
Ans: Shabaan

11. 9th zil-hajja also called
Ans:Yaum-arafat

12. First regular order to collect and write ahadis was issued by
Ans: Hazrat Umer bin abdul aziz(r.a)

13. Third period of compilation of hadis is
Ans: 171-220 A.H

14. Surah hajj consist of 10 rukus and
Ans: 78 ayats

15. Surah Saba is
Ans:Makki

16. Khalid bin waleed belongs to tribe:
Ans: Bano makhzoom
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to junni For This Useful Post:
asim sial (Wednesday, March 09, 2011), Maroof Hussain Chishty (Wednesday, March 09, 2011)
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Let us prepare MCQs of Current Affairs Paper 2011 Xeric Current Affairs 57 Saturday, February 19, 2011 06:07 PM
How to write research paper jadoon khan General Knowledge, Quizzes, IQ Tests 0 Thursday, December 17, 2009 05:20 PM
How things work? dr.janxeb Everyday Science Notes 24 Wednesday, September 09, 2009 11:07 PM
All about Islamiyat(DMG Officer)-Recommended Argus Islamiat 0 Monday, March 07, 2005 10:43 AM


CSS Forum on Facebook Follow CSS Forum on Twitter

Disclaimer: This is not the official website of Federal Public Service Commission Pakistan. This is a non-commercial website helping individuals who intend to join civil service of Pakistan. The material on this website is provided for informational purposes only. We do not claim that the site is an exhaustive compilation of information about Civil Service of Pakistan neither represent or endorse the accuracy or reliability of any information, content contained on, or linked, downloaded or accessed from any page of this website. These materials are intended, but not promised or guaranteed to be current, complete or up to date. However, honest efforts have been made to provide comprehensive information for the benefit of users. The documents and material displayed or mentioned on this site are not official copies. Please contact FPSC for updated rules and regulations governing CSS examination.

Sponsors: ArgusVision   vBulletin, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.