Saturday, October 16, 2021
01:35 AM (GMT +5)

Go Back   CSS Forums > CSS Optional subjects > Group V > English Literature

English Literature Notes and Topics on Eng.Literature here

Reply Share Thread: Submit Thread to Facebook Facebook     Submit Thread to Twitter Twitter     Submit Thread to Google+ Google+    
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #11  
Old Saturday, September 10, 2011
Last Island's Avatar
Royal Queen of Literature
Medal of Appreciation: Awarded to appreciate member's contribution on forum. (Academic and professional achievements do not make you eligible for this medal) - Issue reason: AppreciationBest Moderator Award: Awarded for censoring all swearing and keeping posts in order. - Issue reason: Best ModGold Medal: Awarded to those members with  maximum number of  reputation points. - Issue reason: For the year 2007, 2008, 2009, 2010, 2011Member of the Year: Awarded to those community members who have made invaluable contributions to the Community in the particular year - Issue reason: 2008Diligent Service Medal: Awarded upon completion of 5 years of dedicated services and contribution to the community. - Issue reason: More than 5 years of dedicated servicesModerator: Ribbon awarded to moderators of the forum - Issue reason:
 
Join Date: May 2005
Location: Forest of Fallen Stars
Posts: 7,585
Thanks: 2,425
Thanked 15,842 Times in 5,005 Posts
Last Island is headed toward stardomLast Island is headed toward stardomLast Island is headed toward stardomLast Island is headed toward stardomLast Island is headed toward stardomLast Island is headed toward stardomLast Island is headed toward stardomLast Island is headed toward stardomLast Island is headed toward stardomLast Island is headed toward stardomLast Island is headed toward stardom
Default

1.which of these is magnum opus of chaucer?
c. The canterbury tales

2. Where were the pilgrims going in the canterbury tales?
b. To the shrine of saint thomas becket at canterbury cathedral

3.in which language the stories of canterbury tale are written?
c. Middle english

4.chaucer's franklin was guilty of which sin?
d. Gluttony

6. How many languages did chaucer know?
b.4

7.from which language the name ''chaucer'' has been driven?
A.french

8. Where did chaucer bury?
A.westminster abbey

9.chaucer was imprisoned during----------------------?
A. hundred years' war

10.how many children chaucer had?
A.4 (English, French, Latin, Italian)
__________________
The Me you have always known, the Me that's a stranger still.
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to Last Island For This Useful Post:
acbarasghar (Sunday, September 25, 2011), faaizaa (Sunday, August 25, 2013)
  #12  
Old Saturday, September 10, 2011
Last Island's Avatar
Royal Queen of Literature
Medal of Appreciation: Awarded to appreciate member's contribution on forum. (Academic and professional achievements do not make you eligible for this medal) - Issue reason: AppreciationBest Moderator Award: Awarded for censoring all swearing and keeping posts in order. - Issue reason: Best ModGold Medal: Awarded to those members with  maximum number of  reputation points. - Issue reason: For the year 2007, 2008, 2009, 2010, 2011Member of the Year: Awarded to those community members who have made invaluable contributions to the Community in the particular year - Issue reason: 2008Diligent Service Medal: Awarded upon completion of 5 years of dedicated services and contribution to the community. - Issue reason: More than 5 years of dedicated servicesModerator: Ribbon awarded to moderators of the forum - Issue reason:
 
Join Date: May 2005
Location: Forest of Fallen Stars
Posts: 7,585
Thanks: 2,425
Thanked 15,842 Times in 5,005 Posts
Last Island is headed toward stardomLast Island is headed toward stardomLast Island is headed toward stardomLast Island is headed toward stardomLast Island is headed toward stardomLast Island is headed toward stardomLast Island is headed toward stardomLast Island is headed toward stardomLast Island is headed toward stardomLast Island is headed toward stardomLast Island is headed toward stardom
Default

MIDDLE AGES

1. Which people began their invasion and conquest of southwestern Britain around 450?

a) the Normans
b) the Geats
c) the Celts
d) the Anglo-Saxons
e) the Danes

2. Words from which language began to enter English vocabulary around the time of the Norman Conquest in 1066?

a) French
b) Norwegian
c) Spanish
d) Hungarian
e) Danish

3. Which hero made his earliest appearance in Celtic literature before becoming a staple subject in French, English, and German literatures?

a) Beowulf
b) Arthur
c) Caedmon
d) Augustine of Canterbury
e) Alfred

4. Toward the close of which century did English replace French as the language of conducting business in Parliament and in court of law?

a) tenth
b) eleventh
c) twelfth
d) thirteenth
e) fourteenth

5. Which king began a war to enforce his claims to the throne of France in 1336?

a) Henry II
b) Henry III
c) Henry V
d) Louis XIV
e) Edward III

6. Who would be called the English Homer and father of English poetry?

a) Bede
b) Sir Thomas Malory
c) Geoffrey Chaucer
d) Caedmon
e) John Gower

7. What was vellum?

a) parchment made of animal skin
b) the service owed to a lord by his peasants ("villeins")
c) unrhymed iambic pentameter
d) an unbreakable oath of fealty
e) a prized ink used in the illumination of prestigious manuscripts

8. Only a small proportion of medieval books survive, large numbers having been destroyed in:

a) the Anglo-Saxon Conquest beginning in the 1450s.
b) the Norman Conquest of 1066.
c) the Peasant Uprising of 1381.
d) the Dissolution of the Monasteries in the 1530s.
e) the wave of contempt for manuscripts that followed the beginning of printing in 1476.

9. What is the first extended written specimen of Old English?

a) Boethius's Consolidation of Philosophy
b) Saint Jerome's translation of the Bible
c) Malory's Morte Darthur
d) Bede's Ecclesiastical History of the English People
e) a code of laws promulgated by King Ethelbert

10. Who was the first English Christian king?

a) Alfred
b) Richard III
c) Richard II
d) Henry II
e) Ethelbert

11. In Anglo-Saxon heroic poetry, what is the fate of those who fail to observe the sacred duty of blood vengeance?

a) banishment to Asia
b) everlasting shame
c) conversion to Christianity
d) mild melancholia
e) being buried alive

12. Christian writers like the Beowulf poet looked back on their pagan ancestors with:

a) nostalgia and ill-concealed envy.
b) bewilderment and visceral loathing.
c) admiration and elegiac sympathy.
d) bigotry and shallow triumphalism.
e) the deepest reluctance.

13. The use of "whale-road"for sea and "life-house"for body are examples of what literary technique, popular in Old English poetry?

a) symbolism
b) simile
c) metonymy
d) kenning
e) appositive expression

14. Which of the following statements is not an accurate description of Old English poetry?

a) Romantic love is a guiding principle of moral conduct.
b) Its formal and dignified use of speech was distant from everyday use of language.
c) Irony is a mode of perception, as much as it was a figure of speech.
d) Christian and pagan ideals are sometimes mixed.
e) Its idiom remained remarkably uniform for nearly three centuries.

15. Which of the following best describes litote, a favorite rhetorical device in Old English poetry?

a) embellishment at the service of Christian doctrine
b) repetition of parallel syntactic structures
c) ironic understatement
d) stress on every third diphthong
e) a compound of two words in place of a single word

16. How did Henry II, the first of England's Plantagenet kings, acquire vast provinces in southern France?

a) the Battle of Hastings
b) Saint Patrick's mission
c) the Fourth Lateran Council
d) the execution of William Sawtre
e) his marriage to Eleanor of Aquitaine

17. Which of the following languages did not coexist in Anglo-Norman England?

a) Latin
b) Dutch
c) French
d) Celtic
e) English

18. Which twelfth-century poet or poets were indebted to Breton storytellers for their narratives?

a) Geoffrey Chaucer
b) Marie de France
c) Chrétien de Troyes
d) a and c only
e) b and c only

19. To what did the word the roman, from which the genre of "romance"emerged, initially apply?

a) a work derived from a Latin text of the Roman Empire
b) a story about love and adventure
c) a Roman official
d) a work written in the French vernacular
e) a series of short stories

20. Popular English adaptations of romances appealed primarily to

a) the royal family and upper orders of the nobility
b) the lower orders of the nobility
c) agricultural laborers
d) the clergy
e) the Welsh

21. What is the climax of Geoffrey of Monmouth's The History of the Kings of Britain?

a) the reign of King Arthur
b) the coronation of Henry II
c) King John's seal of the Magna Carta
d) the marriage of Henry II to Eleanor of Aquitaine
e) the defeat of the French by Henry V

22. Ancrene Riwle is a manual of instruction for

a) courtiers entering the service of Richard II
b) translators of French romances
c) women who have chosen to live as religious recluses
d) knights preparing for their first tournament
e) witch-hunters and exorcists

23. The styles of The Owl and the Nightingale and Ancrene Riwle show what about the poetry and prose written around the year 1200?

a) They were written for sophisticated and well-educated readers.
b) Writing continued to benefit only readers fluent in Latin and French.
c) Their readers' primary language was English.
d) a and c only
e) a and b only

24. In addition to Geoffrey Chaucer and William Langland, the "flowering"of Middle English literature is evident in the works of which of the following writers?

a) Geoffrey of Monmouth
b) the Gawain poet
c) the Beowulf poet
d) Chrétien de Troyes
e) Marie de France


25. Why did the rebels of 1381 target the church, beheading the archbishop of Canterbury?

a) Their leaders were Lollards, advocating radical religious reform.
b) The common people were still essentially pagan.
c) They believed that writing, a skill largely confined to the clergy, was a form of black magic.
d) The church was among the greatest of oppressive landowners.
e) a and c only

26. Which influential medieval text purported to reveal the secrets of the afterlife?

a) Dante's Divine Comedy
b) Boccaccio's Decameron
c) The Dream of the Rood
d) Chaucer's Legend of Good Women
e) Gower's Confessio Amantis

27. Who is the author of Piers Plowman?

a) Sir Thomas Malory
b) Margery Kempe
c) Geoffrey Chaucer
d) William Langland
e) Geoffrey of Monmouth

28. What event resulted from the premature death of Henry V?

a) the Battle of Agincourt
b) the Battle of Hastings
c) the Norman Conquest
d) the Black Death
e) the War of the Roses

29. Which literary form, developed in the fifteenth century, personified vices and virtues?

a) the short story
b) the heroic epic
c) the morality play
d) the romance
e) the limerick

30. Which of the following statements about Julian of Norwich is true?

a) She sought unsuccessfully to restore classical paganism.
b) She was a virgin martyr.
c) She is the first known woman writer in the English vernacular.
d) She made pilgrimages to Jerusalem, Rome, and Santiago.
e) She probably never met Margery Kempe.

31. Which of the following authors is considered a devotee to chivalry, as it is personified in Sir Lancelot?

a) Julian of Norwich
b) Margery Kempe
c) William Langland
d) Sir Thomas Malory
e) Geoffrey Chaucer


  1. d) the Anglo-Saxons
  2. a) French
  3. b) Arthur
  4. e) fourteenth
  5. e) Edward III
  6. c) Geoffrey Chaucer
  7. a) parchment made of animal skin
  8. d) the Dissolution of the Monasteries in the 1530s.
  9. e) a code of laws promulgated by King Ethelbert
  10. e) Ethelbert
  11. b) everlasting shame
  12. c) admiration and elegiac sympathy.
  13. d) kenning
  14. a) Romantic love is a guiding principle of moral conduct.
  15. c) ironic understatement
  16. e) his marriage to Eleanor of Aquitaine
  17. b) Dutch
  18. e) b and c only
  19. d) a work written in the French vernacular
  20. d) the clergy
  21. a) the reign of King Arthur
  22. c) women who have chosen to live as religious recluses
  23. d) a and c only
  24. b) the Gawain poet
  25. d) The church was among the greatest of oppressive landowners.
  26. a) Dante's Divine Comedy
  27. d) William Langland
  28. e) the War of the Roses
  29. c) the morality play
  30. c) She is the first known woman writer in the English vernacular.
  31. d) Sir Thomas Malory
__________________
The Me you have always known, the Me that's a stranger still.
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to Last Island For This Useful Post:
acbarasghar (Sunday, September 25, 2011), faaizaa (Sunday, August 25, 2013)
  #13  
Old Saturday, September 10, 2011
Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 34
Thanks: 5
Thanked 25 Times in 10 Posts
black shadow is on a distinguished road
Default

1.what was the occupation of Chaucer's father?
a. leather merchant
b.civil servant
c. a vintner

2. Chaucer became a page to which king's daught-in-law?
a. Edward III
b. Richard II
c. Henry IV

3. which of these is not certain about Chaucer?
a. his birth date
b. his death year
c. his father's name

4. which of these kings was not served by Chaucer?
a. Edward III
b. Henry II
c. Richard II

5.what was the duration of hundred year's war?
a.1300 to 1350
b.1337 to 1453
c. 1302 to 1343

6.what did Chaucer's wife use to do?
a. lady-in-waiting to Queen Philip pa of Hainaut
b. nurse of royal court
c. governess to Henry IV

7.one of Chaucer's daughter was............?
a. a musician
b. an astronomer
c. a nun

8. in which year chaucer was imprisoned by the French?
a. 1360
b. 1357
c. 1378

9.chaucer was fined in 1367 or 1366 for..............?
a. beating a friar in a London street
b. for writing poetry against the church
c. for crossing the border of Great Britain

10. Chaucer was made in-charge of many palaces,which of these was not in his charge?
a. Westminster Palace
b. Tower of London
c. St. George's chapel at Windsor
d. Buckingham Palace

11. Chaucer acted as a controller of custom during.............?
a. 1374 to 1385
b. 1350 to 1360
c. 1360 to 1400

12. Chaucer was released from legal action by ........................ in a deed of May 1, 1380 from rape and abduction?
a. Miss Cecily Chaumpaigne
b. Philippa de Roet of Flanders
c. Agnes de Copton

13. Chaucer became a member of Parliament in...........?
a. 1386
b. 1300
c. 1343

14. Chaucer buried in a corner of Westminster, which came to know as.........?
a. Chaucer's corner
b. poet's corner
c. legend's corner

15. what was chaucer's profession?
a. a poet
b. a merchant
c. a civil servant
Reply With Quote
The Following 3 Users Say Thank You to black shadow For This Useful Post:
acbarasghar (Sunday, September 25, 2011), faaizaa (Sunday, August 25, 2013), saniam (Saturday, May 02, 2015)
  #14  
Old Saturday, September 10, 2011
Last Island's Avatar
Royal Queen of Literature
Medal of Appreciation: Awarded to appreciate member's contribution on forum. (Academic and professional achievements do not make you eligible for this medal) - Issue reason: AppreciationBest Moderator Award: Awarded for censoring all swearing and keeping posts in order. - Issue reason: Best ModGold Medal: Awarded to those members with  maximum number of  reputation points. - Issue reason: For the year 2007, 2008, 2009, 2010, 2011Member of the Year: Awarded to those community members who have made invaluable contributions to the Community in the particular year - Issue reason: 2008Diligent Service Medal: Awarded upon completion of 5 years of dedicated services and contribution to the community. - Issue reason: More than 5 years of dedicated servicesModerator: Ribbon awarded to moderators of the forum - Issue reason:
 
Join Date: May 2005
Location: Forest of Fallen Stars
Posts: 7,585
Thanks: 2,425
Thanked 15,842 Times in 5,005 Posts
Last Island is headed toward stardomLast Island is headed toward stardomLast Island is headed toward stardomLast Island is headed toward stardomLast Island is headed toward stardomLast Island is headed toward stardomLast Island is headed toward stardomLast Island is headed toward stardomLast Island is headed toward stardomLast Island is headed toward stardomLast Island is headed toward stardom
Default

Quote:
1.what was the occupation of Chaucer's father?
c. a vintner

Quote:
2. Chaucer became a page to which king's daughter-in-law?
a. Edward III

Quote:
3. which of these is not certain about Chaucer?
a. his birth date

Quote:
4. which of these kings was not served by Chaucer?
b. Henry II

Quote:
5.what was the duration of hundred year's war?
b.1337 to 1453

Quote:
6.what did Chaucer's wife use to do?
a. lady-in-waiting to Queen Philippa of Hainaut

Quote:
7. one of Chaucer's daughter was............?
c. a nun
Quote:
8. in which year chaucer was imprisoned by the French?
a. 1360

Quote:
9. chaucer was fined in 1367 or 1366 for..............?
a. beating a friar in a London street

Quote:
10. Chaucer was made in-charge of many palaces,which of these was not in his charge?
d. Buckingham Palace

Quote:
11. Chaucer acted as a controller of custom during.............?
a. 1374 to 1385

Quote:
12. Chaucer was released from legal action by ........................ in a deed of May 1, 1380 from rape and abduction?
a. Miss Cecily Chaumpaigne

Quote:
13. Chaucer became a member of Parliament in...........?
a. 1386

Quote:
14. Chaucer buried in a corner of Westminster, which came to know as.........?
b. poet's corner

Quote:
15. what was chaucer's profession?
c. a civil servant
__________________
The Me you have always known, the Me that's a stranger still.
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to Last Island For This Useful Post:
acbarasghar (Sunday, September 25, 2011), faaizaa (Sunday, August 25, 2013)
  #15  
Old Sunday, September 11, 2011
Shooting Star's Avatar
Senior Member
Medal of Appreciation: Awarded to appreciate member's contribution on forum. (Academic and professional achievements do not make you eligible for this medal) - Issue reason: Best Moderator Award: Awarded for censoring all swearing and keeping posts in order. - Issue reason:
 
Join Date: Dec 2009
Location: City of Cockroaches & Bureaucrats
Posts: 1,580
Thanks: 2,868
Thanked 2,347 Times in 1,010 Posts
Shooting Star has much to be proud ofShooting Star has much to be proud ofShooting Star has much to be proud ofShooting Star has much to be proud ofShooting Star has much to be proud ofShooting Star has much to be proud ofShooting Star has much to be proud ofShooting Star has much to be proud ofShooting Star has much to be proud ofShooting Star has much to be proud of
Default

The Life and Works of Christopher Marlowe
( Elizabethan era)

1)One of Marlowe's earliest published works was his translation of the epic poem 'Pharsalia', written by which Roman poet?

a)Ovid
b)Lucan
c)Virgil
d)Horace

2) Marlowe's poem 'The Passionate Shepherd to His Love' begins with the line "Come live with me and be my love"; which other English author wrote a famous poem beginning with this line?

a)William Shakespeare
b)Thomas Kyd
c)John Dryden
d)John Donne


3)In Marlowe's play, what was the name of the Jew of Malta?

a)Lazarus
b)Solomon
c)Barabas
d)Shylock

4)How many years of happiness was Dr Faustus promised by the Devil?

a)16
b)20
c)24
d)28

5) Which of these Kings was the subject of a play by Marlowe?

a)Henry V
b)Richard III
c)Edward II
d)John

6)One of Marlowe's most famous poems was an account of which lovers?

a)Anthony and Cleopatra
b)Hero and Leander
c)Troilus and Cressida
d)Apollo and Hyacinth

7) Marlowe's play 'Tamburlaine the Great' was based loosely on the life of which Asian ruler?

a)Zhu Yuanzhang
b)Genghis Khan
c)Timur
d)Kublai Khan

8)What was the title of the play by Marlowe that portrayed the events surrounding the Saint Bartholomew's Day Massacre in 1572?

a)The Massacre at Berlin
b)The Massacre at Rome
c)The Massacre at Copenhagen
d)The Massacre at Paris

9)In the title of Marlowe's play, of where was Dido the Queen?

a)Troy
b)Carthage
c)Sparta
d)Persia

10)Christopher Marlowe was England's first official Poet Laureate.

a)True
b)False




1)b
2)d
3)c
4)c
5)c
6)b
7)c
8)d
9)b
10)b(It was John Dryden-appointed in 1670)
__________________
Work until your idols become your rivals.
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to Shooting Star For This Useful Post:
acbarasghar (Sunday, September 25, 2011), faaizaa (Sunday, August 25, 2013)
  #16  
Old Sunday, September 11, 2011
Shooting Star's Avatar
Senior Member
Medal of Appreciation: Awarded to appreciate member's contribution on forum. (Academic and professional achievements do not make you eligible for this medal) - Issue reason: Best Moderator Award: Awarded for censoring all swearing and keeping posts in order. - Issue reason:
 
Join Date: Dec 2009
Location: City of Cockroaches & Bureaucrats
Posts: 1,580
Thanks: 2,868
Thanked 2,347 Times in 1,010 Posts
Shooting Star has much to be proud ofShooting Star has much to be proud ofShooting Star has much to be proud ofShooting Star has much to be proud ofShooting Star has much to be proud ofShooting Star has much to be proud ofShooting Star has much to be proud ofShooting Star has much to be proud ofShooting Star has much to be proud ofShooting Star has much to be proud of
Default

Dr.Faustus By Christopher Marlowe

1)In what country is 'Dr Faustus' based?


a)England
b)Italy
c)France
d)Germany

2)When, is it estimated, was 'Dr Faustus' first performed?

a)1594
b)1604
c)1590
d)1593

3)At what famous university is Faustus a scholar?

a)Wittenburg
b)Sorbonne
c)Heidelberg
d)Cambridge

4)Faustus' servant shares his name with a famous German composer. Who?

a)Bach
b)Schumann
c)Beethoven
d)Wagner

5)Faustus asks two magicians to aid him in summoning the devil. What are their names?

a)Valdes and Cornelius
b)Rosencrantz and Guildenstern
c)Troilus and Cressida
d)Pyramus and Thisbe


6)Through his magic, Faustus is visited first by which of the devil's angels?

a)Mephastophilis
b)beelzebub
c)Aamon

7)What does Faustus promise to the devil in exchange for great knowledge, riches and power for a period of 24 years?

a)his body
b)his house
c)his soul
d)his horse

8)Which of the following qualities would most accurately describe Faustus' character at the beginning of the play?

a)kind
b)stupid
c)sensitive
d)arrogant

9)Which powerful figure does Faustus ridicule with his new-found powers?

a)The Pope
b)The Holy Roman Emperor
c)The King of England
d)The King of France

10)At the end of the play, Faustus is dragged down to hell, begging to repent.

a)True
b)False



1)d
2)a
3)a
4)d
5)a
6)a
7)c
8)d
9)a
10)a

__________________
Work until your idols become your rivals.
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to Shooting Star For This Useful Post:
acbarasghar (Sunday, September 25, 2011), faaizaa (Sunday, August 25, 2013)
  #17  
Old Sunday, September 11, 2011
Alwan morio's Avatar
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: My own world
Posts: 32
Thanks: 7
Thanked 32 Times in 23 Posts
Alwan morio is on a distinguished road
Default

"Renaissance Moment"
1) "Renaissance" is a:

a) French word.
b) Italian word
c) Greek word
d) Spanish word

2) What is the meaning of "Renaissance":

a) Rebirth, revival and re-awaking
b)Reveal,revel and reverie
c) Raillery, renunciation and recoup

3) Renaissance first come to the:
a) France
b) Italy
c) England
d)Rome

4) Which of the following are University Wits:
a) John Gower and Robert Peele
b) John Skelton and Robert Greene
c)John Lyly and Thomas Lodge
d)John Donne and Thomas Nashe

5) Which century is known as Dawn of
__________________
Sheeba Hussain
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to Alwan morio For This Useful Post:
acbarasghar (Sunday, September 25, 2011), faaizaa (Sunday, August 25, 2013)
  #18  
Old Sunday, September 11, 2011
Alwan morio's Avatar
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: My own world
Posts: 32
Thanks: 7
Thanked 32 Times in 23 Posts
Alwan morio is on a distinguished road
Default

Renaissance Moment


1) "Renaissance" is a:

a)French word
b)Italian word
c)Greek word
d)Spanish word

2) What is the meaning of "Renaissance":

a)Rebirth, revival and re-awaking
b)Reveal, revel and reverie
c)Raillery, renunciation and recoup

3) Renaissance first came to the:

a)France
b)Italy
c)England
d)Rome

4) Which of the following are University wits:

a)John Gower and Robert Peele
b)John Skelton and Thomas lodge
c)John Lyly and Robert Greene
d)John Donne and Thomas Nashe

5) University Wits were those who:

a)Had training at two universities
b)gave curriculum of two universities
c)Erected two universities

6) Which century is known as Dawn of Renaissance:
a)14 th
b)15 th
c)16 th
d)14 th and 16 th

7) Who born in 1422:
a)William Caxton
b)Robert Henry
c)John Lyly
d)Thomas more

8) Utopia was first printed in:
a)1615
b)1516
c)1517
d)1518

9) Who translated Utopia in English language:
a)Thomas More
b)Thomas lodge
c)Ralph Robinson
d)William Tyndale

10) The first complete version of Bible in English language was made by:
a)Wyclif
b)Thomas more
c)John Lyly
d)Robert Greene


1)a
2)a
3)b
4)c
5)a
6)b
7)a
8)b
9)c
10)a
__________________
Sheeba Hussain
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to Alwan morio For This Useful Post:
acbarasghar (Sunday, September 25, 2011), faaizaa (Sunday, August 25, 2013)
  #19  
Old Sunday, September 11, 2011
Alwan morio's Avatar
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: My own world
Posts: 32
Thanks: 7
Thanked 32 Times in 23 Posts
Alwan morio is on a distinguished road
Default

11) Who took Degree at fifteen from Cambridge in 1518?
a)Thomas Nash
b)Thomas More
c)Thomas lodge
d)Thomas Wyatt


12) Who wrote "Mirror for Magistrates"?
a)Thomas Sacville
b)Thomas Wyatt
c)Thomas lodge
d)Thomas Kyde

13) Philip Sidney was born on 30th November:
a)1553
b)1554
c)1555
d)1550

14) "Astrophel and Stella" is a:
a) Allegory
b) Epic
c)Sonnet
d)Ballad

15) Greville was biographer of:
a)Edmund Spencer
b)John Donne
c)Sir Philip Sidney
d)John Milton

16) "The Prince Of Poets in his time", on whom grave the inscription is given?
a)Sir Philip Sidney
b)John Milton
c)Edmund Spencer
d)John Donne

17) What is Faerie Queene:
a)An allegory
b)An epic
c)A ballad
d)A sonnet

18) In whose reign Morality plays began?
a)Henry five
b) Elizabeth one
c)Henry six
d)Henry eight

19) Which book Edmund Spenser dedicated to the Philip Sidney:
a)The Faerie Queene
b)The shepheaedes Calendar
c)Complaints
d)Colin Clouts come home again

20) Which poet was first who used metaphysical poetry among his contemporaries:
a)Edmund Spenser
b)John Milton
c)John Donne
d)Sir Philip Sidney



11)d
12)a
13)b
14)c
15)c
16)c
17)a
18)c
19)b
20)c
__________________
Sheeba Hussain
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to Alwan morio For This Useful Post:
acbarasghar (Sunday, September 25, 2011), faaizaa (Sunday, August 25, 2013)
  #20  
Old Sunday, September 11, 2011
Alwan morio's Avatar
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: My own world
Posts: 32
Thanks: 7
Thanked 32 Times in 23 Posts
Alwan morio is on a distinguished road
Default

21) The first regular English comedy, based on the model of the Latin comedy, is attributed to ?
a)Nicholas Udall
b)Thomas Colwell
c)Lord Burghley


22)Thomas kyd (1558-95) achieved great popularity with which of his first work?
a)The Rare Triumphs of love and fortune
b)The Spanish Tragedy
c)Jeronimo
d)Cornelia

23)Marlowe born in________
a)1562
b)1563
c)1564
d)1565

24)In "the tragic history of Doctor Faustus". Faustus was a :
a) German scholar
b)French scholar
c)Spanish scholar
d)Greek scholar


25)Who wrote "The Massacre at Paris"?
a)Shakespeare
b)Christopher Marlowe
c)Edmund Spenser
d)john Milton

26)After the death of Christopher Marlowe who completed his unfinished poem "Hero and Leander"?
a)Shakespeare
b)Thomas Nash
c)George Chapman
d)Thomas More


27) Who succeeded Lyly?
a)Robert Greene
b)John Milton
c)Philip Sidney
d)Christopher Marlowe


28) Which of the Marlowe's plays were written in collaboration with Thomas Nash?
a)Queen of Carthage and The passionate Shepherd.
b)The tragedy of Dido and Queen of Carthage.
c)The passionate Shepherd and The tragedy of Dido.
d)Queen of Carthage and The Massacre of Paris.

29) Who was the son of a rich London merchant and born in 1557?
a)Thomas Nah
b)Thomas lodge
c)Thomas Kyd
d)Thomas Hardy

30) The collection of the papers and correspondence of a well-to-do Norfolk family is known as:
a)Letters to the Margret Paston
b)Margret Paston to John Paston
c)The Paston letters
d)To John Paston

31) Who wrote "Holy Sonnets"?
a)Edmund Spenser
b)John Donne
c)Shakespeare
d)John Milton

32) Who wrote following lines:
"........ I am involved in mankind: and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee."
a)John Donne
b)John Milton
c)Earnest Hemingway
d)D.H. Lawrence

33) "On his blindness", a collection of sonnets is written by:
a)Edmund Spenser
b)John Milton
c)Shakespeare
d)Sir Philip Sidney

34) "Paradise lost" was lost by:
a)Eve
b)Adam
c)Both a and b
d)Satan

35) In "Paradise regained" who regained the paradise?
a)Satan
b)Jesus
c)Adam and Eve
d)Only Adam

36) Which of the following published in 1579 and although it placed Spencer immediately in the highest rank of living writers?
a)Colin clouts come home again
b)Faerie queen, first three books
c)The Shepherd's calendar
d)Faerie queen, second three books

37)Spencer married in June 11, 1594 to --------------------------------------?
a) Elizabeth Wilton D/O Lord Grey De Wilton
b)Elizabeth Raleigh D/O Walter Raleigh
c)Elizabeth Boyle D/O James Boyle
d)Elizabeth Boyle D/O Richard Boyle


38)John Donne's "The Anniversaries" is a:
a)An elegy in two parts
b)An epic in three parts
c)A ballad in four parts
d) None of these

39) Who of the following is known as Child Of Renaissance?
a)Marlowe
b)Milton
c)Spencer
d)Johnson


40)During Spencer's visit to his Kinsfolk in Lancashire he felt in love a woman and who figures as__________________ much of his work:
a)Rosalind
b) Belinda
c)Both a and b
d)None of above


21)a
22)b
23)c
24)a
25)b
26)c
27)a
28)b
29)b
30)c
31)b
32)a
33)b
34)c
35)b
36)c
37)c
38)a
39)c
40)a
__________________
Sheeba Hussain
Reply With Quote
The Following 3 Users Say Thank You to Alwan morio For This Useful Post:
acbarasghar (Sunday, September 25, 2011), faaizaa (Sunday, August 25, 2013), victoria (Thursday, November 03, 2011)
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
History of English literature Naseer Ahmed Chandio English Literature 18 Saturday, October 20, 2012 03:03 PM
Literature ali8555 English Literature 0 Thursday, April 01, 2010 09:23 PM
English Literature Sureshlasi English Literature 2 Monday, July 30, 2007 03:33 AM
American Literature Ahmad Bilal English Literature 0 Friday, April 14, 2006 05:58 PM


CSS Forum on Facebook Follow CSS Forum on Twitter

Disclaimer: All messages made available as part of this discussion group (including any bulletin boards and chat rooms) and any opinions, advice, statements or other information contained in any messages posted or transmitted by any third party are the responsibility of the author of that message and not of CSSForum.com.pk (unless CSSForum.com.pk is specifically identified as the author of the message). The fact that a particular message is posted on or transmitted using this web site does not mean that CSSForum has endorsed that message in any way or verified the accuracy, completeness or usefulness of any message. We encourage visitors to the forum to report any objectionable message in site feedback. This forum is not monitored 24/7.

Sponsors: ArgusVision   vBulletin, Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.