Tuesday, December 07, 2021
02:36 PM (GMT +5)

Go Back   CSS Forums > CSS Optional subjects > Group V > English Literature

English Literature Notes and Topics on Eng.Literature here

Reply Share Thread: Submit Thread to Facebook Facebook     Submit Thread to Twitter Twitter     Submit Thread to Google+ Google+    
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #21  
Old Sunday, September 11, 2011
Tooba Malik's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: in dreams
Posts: 534
Thanks: 455
Thanked 292 Times in 201 Posts
Tooba Malik has a spectacular aura aboutTooba Malik has a spectacular aura aboutTooba Malik has a spectacular aura about
Default

dear these mcq,s are tough i m confused do all member except LI you know exact answers?
Reply With Quote
  #22  
Old Sunday, September 11, 2011
Jugni's Avatar
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Larkana
Posts: 53
Thanks: 28
Thanked 41 Times in 31 Posts
Jugni is on a distinguished road
Default

Dear i just confirmed these MCQ's and according to my knowledge answers are correct.
__________________
Asma Morio
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Jugni For This Useful Post:
faaizaa (Sunday, August 25, 2013)
  #23  
Old Sunday, September 11, 2011
Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 34
Thanks: 5
Thanked 25 Times in 10 Posts
black shadow is on a distinguished road
Default

edward the third, henry the forth n richard the second were served by chaucer in one way or the other if am mistaken do correct me please because thats what i have read.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to black shadow For This Useful Post:
faaizaa (Sunday, August 25, 2013)
  #24  
Old Sunday, September 11, 2011
Last Island's Avatar
Royal Queen of Literature
Medal of Appreciation: Awarded to appreciate member's contribution on forum. (Academic and professional achievements do not make you eligible for this medal) - Issue reason: AppreciationBest Moderator Award: Awarded for censoring all swearing and keeping posts in order. - Issue reason: Best ModGold Medal: Awarded to those members with  maximum number of  reputation points. - Issue reason: For the year 2007, 2008, 2009, 2010, 2011Member of the Year: Awarded to those community members who have made invaluable contributions to the Community in the particular year - Issue reason: 2008Diligent Service Medal: Awarded upon completion of 5 years of dedicated services and contribution to the community. - Issue reason: More than 5 years of dedicated servicesModerator: Ribbon awarded to moderators of the forum - Issue reason:
 
Join Date: May 2005
Location: Forest of Fallen Stars
Posts: 7,585
Thanks: 2,425
Thanked 15,842 Times in 5,005 Posts
Last Island is headed toward stardomLast Island is headed toward stardomLast Island is headed toward stardomLast Island is headed toward stardomLast Island is headed toward stardomLast Island is headed toward stardomLast Island is headed toward stardomLast Island is headed toward stardomLast Island is headed toward stardomLast Island is headed toward stardomLast Island is headed toward stardom
Default

@ Black Shadow

You are right. Even I was going to opt for Henry II but it is an error on my part that I eliminated the right choice.
__________________
The Me you have always known, the Me that's a stranger still.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Last Island For This Useful Post:
faaizaa (Sunday, August 25, 2013)
  #25  
Old Sunday, September 11, 2011
Alwan morio's Avatar
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: My own world
Posts: 32
Thanks: 7
Thanked 32 Times in 23 Posts
Alwan morio is on a distinguished road
Default

William Shakespeare





41) William Shakespeare born in:
a)26 April 1567
b)26 April 1566
c)26 April 1565
d)26 April 1564

42) William Shakespeare was....... child of John and Mary:
a)second
b)fourth
c)third
d)fifth

43) He married to the Anne Hathaway at the age of_______ in______.
a)18, 1582
b)17, 1581
c)16, 1580
d)15, 1579

44) Which of the following statement is correct:
a)Shakespeare's first child Susanna was born in 1583.
b)In 1585 twins were born and named Hamnet and Judith.
c) both a and b.
d) None of above.


45)Ann Hathaway was _________ years older than Shakespeare:
a)7
b)8
c)9
d)10

46)After __________ years of his marriage he left his native town and try his fortune in the great city of London.
a)two
b)three
c)four
d)five


47)Shakespeare's only son Hamnet died in------------?
a) 1595
b) 1596
c)1597
d)1598



48)Shakespeare is buried inside the:
a)Westminster Abbey
b)Trinity Church
c)Protestant Cemetery
d)None of above



49)By -------- Shakespeare had established himself in London as an actor and dramatist:
a)1590
b)1591
c)1592
d)1593


50)Who declared him as Britain's greatest dramatist in 1598?
a)Queen Elizabeth
b)Francis Meres, a lawyer
c)Burbage, an actor
d)King James

51) Shakespeare made Stratford his regular home in:
a)About 1611
b) About 1610
c)About 1609
d) About 1608







41)d
42)b
43)a
44)c
45)b
46)c
47)b
48)b
49)c
50)b
51)b
__________________
Sheeba Hussain
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Alwan morio For This Useful Post:
acbarasghar (Sunday, September 25, 2011)
  #26  
Old Sunday, September 11, 2011
Tooba Malik's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: in dreams
Posts: 534
Thanks: 455
Thanked 292 Times in 201 Posts
Tooba Malik has a spectacular aura aboutTooba Malik has a spectacular aura aboutTooba Malik has a spectacular aura about
Default

dear Alwan.excellent good job.from which book you have taken these mcq,s? i know answers of some question but not of all do you know exact answers without seeing keys.
Reply With Quote
  #27  
Old Monday, September 12, 2011
Alwan morio's Avatar
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: My own world
Posts: 32
Thanks: 7
Thanked 32 Times in 23 Posts
Alwan morio is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Tooba Malik View Post
dear Alwan.excellent good job.from which book you have taken these mcq,s? i know answers of some question but not of all do you know exact answers without seeing keys.


Thank you so much for appreciation. MCQ's are my own, I have consulted many books. I know answers of 65 to 70 percent question.
__________________
Sheeba Hussain
Reply With Quote
  #28  
Old Monday, September 12, 2011
Shooting Star's Avatar
Senior Member
Medal of Appreciation: Awarded to appreciate member's contribution on forum. (Academic and professional achievements do not make you eligible for this medal) - Issue reason: Best Moderator Award: Awarded for censoring all swearing and keeping posts in order. - Issue reason:
 
Join Date: Dec 2009
Location: City of Cockroaches & Bureaucrats
Posts: 1,580
Thanks: 2,868
Thanked 2,347 Times in 1,010 Posts
Shooting Star has much to be proud ofShooting Star has much to be proud ofShooting Star has much to be proud ofShooting Star has much to be proud ofShooting Star has much to be proud ofShooting Star has much to be proud ofShooting Star has much to be proud ofShooting Star has much to be proud ofShooting Star has much to be proud ofShooting Star has much to be proud of
Default

@Mods,Please merge it in the post #18..Thank you.
Christopher Marlowe

1)What is Christopher Marlowe's Nationality?
a)British
b)German
c)Dutch
d)American


2)What was the occupation of Christopher Marlowe's father?

a)Carpenter
b)Civil servant
c)Cobbler
d)Farmer


3)From where Christopher Marlowe received his early Education?
Corpus Christi College
a)Cambridge
b)oxford
c)witternburg
d)Harvard


4)Marlow died of?

a)Illness
b)stabbing
c)poisoned
d)Hanged


5)Which was Marlowe's first play?

a)Dr.Faustus
b)Tamburlaine
c)The Tragedy of Dido
d)The Jew of Malta,



1)a
2)c
3)a(Corpus Christi College-Cambridge)
4)b
5)b
__________________
Work until your idols become your rivals.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Shooting Star For This Useful Post:
acbarasghar (Sunday, September 25, 2011)
  #29  
Old Monday, September 12, 2011
Shooting Star's Avatar
Senior Member
Medal of Appreciation: Awarded to appreciate member's contribution on forum. (Academic and professional achievements do not make you eligible for this medal) - Issue reason: Best Moderator Award: Awarded for censoring all swearing and keeping posts in order. - Issue reason:
 
Join Date: Dec 2009
Location: City of Cockroaches & Bureaucrats
Posts: 1,580
Thanks: 2,868
Thanked 2,347 Times in 1,010 Posts
Shooting Star has much to be proud ofShooting Star has much to be proud ofShooting Star has much to be proud ofShooting Star has much to be proud ofShooting Star has much to be proud ofShooting Star has much to be proud ofShooting Star has much to be proud ofShooting Star has much to be proud ofShooting Star has much to be proud ofShooting Star has much to be proud of
Default

William Shakespeare(1564 - 1616)
(Elizabethan Period)

1)In which town was Shakespeare born?

a)London
b)Cambridge
c)Stratford
d)Oxford

2)How many children did Shakespeare have?
1)3
2)5
3)8
4)12

3)How many plays did William Shakespeare write?
a)36
b)37
c)38
d)39

4)What was Shakespeare's first play?
a)King Lear
b)Henry VI
c)The Tempest
d)Romeo and Juliet

5)How many sonnets did William Shakespeare write?

a)110
b)154
c)175
d)187


6)How many photographs exist of William Shakespeare?

a)2
b)4
c)1
d)0

7)Shakespeare died on?

a)23rd April 1616
b)25th April 1616,
c)28th April 1616
d)30th April 1616

8)Shakespeare died at the age of

a)48
b)52
c)60
d)63

9)How many times suicide occurs in Shakespeare's plays?

a)7
b)9
c)11
d)13


10)The line "To be or not to be" comes from which play?

a)Macbeth
b)Twelfth Night
c)A Midsummer Night's dream
d)Hamlet


11) Was the Globe…

a) A Roman Amphitheater.
b) An Elizabethan Theater.
c) An Elizabethan sports stadium.
d) A famous map of the world.

12)Is there is a monument of Shakespeare in Stratford today?

a)True
b)False

13)Which of these was not one of Shakespeare's plays?

a)Titus Andronicus
b)The Tempest
c)Cymbeline
d)Shakespeare in love

14)Which famous Shakespeare play does the quote,"My salad days, when I was green in judgment." come from?

a)Antony and Cleopatra
b)Hamlet, Prince of Denmark
c)The Winters Tale
d)The Merry Wives of Windsor

15)Which famous Shakespeare play does the quote,"Neither a borrower nor a lender be" come from?

a)Cymbeline
b)Hamlet
c)Titus Andronicus
d)Pericles, Prince of Tyre

16)Which famous Shakespeare play does the quote "How sharper than a serpent's tooth it is to have a thankless child!" come from?

a)King Lear
b)As You Like It
c)The Famous History of the Life of King Henry VIII
d)The Life and Death of King John

17)In what year was the First Folio published?

a)1626
b)1621
c)1623
d)1629

18)What nationality was Shakespeare?

a)Italian
b)English
c)Scottish
d)Greek

19)In which century was Shakespeare born?

a)16th
b)14th
c)15th
d)17th


20)which famous Shakespeare play does the quote "The first thing we do, let's kill all the lawyers" come from?

a)The Merry Wives of Windsor
b)Othello, the Moor of Venice
c)Pericles, Prince of Tyre
d)King Henry the Sixth, Part II

21)Which river is associated with Shakespeare's birth place?

a)The Thames
b)The Avon
c)The Tyburn
d)The Seven

22)Which famous play does the quote,"When shall we three meet again In thunder, lightning, or in rain?" come from?

a) The Taming of the Shrew
b) King Lear
c) The Tempest
d) Macbeth

23)How many of Shakespeare's plays are classified as histories?

a) 7
b) 10
c) 14
d) 18


24)The group of four plays known as the "major tetralogy" is:

a) Richard III, King John, Henry VIII, 1 Henry VI
b) 1 Henry VI, 2 Henry VI, 3 Henry VI, Richard III
c) King John, Henry V, Richard II, Richard III
d) Richard II, 1 Henry IV, 2 Henry IV, Henry V


25)In 1613 the Globe Theater burned down during a production of which play?

a) King John
b) Richard II
c) Henry VIII
d) Henry V

1)c
2)a
3)b
4)b
5)b
6)a
7)a
8)b
9)d
10)d
11)b
12)a
13)d
14)a
15)b
16)a
17)c
18)b
19)a
20)d
21)b
22)d
23)b
24)d
25)c

__________________
Work until your idols become your rivals.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Shooting Star For This Useful Post:
acbarasghar (Sunday, September 25, 2011)
  #30  
Old Monday, September 12, 2011
Shooting Star's Avatar
Senior Member
Medal of Appreciation: Awarded to appreciate member's contribution on forum. (Academic and professional achievements do not make you eligible for this medal) - Issue reason: Best Moderator Award: Awarded for censoring all swearing and keeping posts in order. - Issue reason:
 
Join Date: Dec 2009
Location: City of Cockroaches & Bureaucrats
Posts: 1,580
Thanks: 2,868
Thanked 2,347 Times in 1,010 Posts
Shooting Star has much to be proud ofShooting Star has much to be proud ofShooting Star has much to be proud ofShooting Star has much to be proud ofShooting Star has much to be proud ofShooting Star has much to be proud ofShooting Star has much to be proud ofShooting Star has much to be proud ofShooting Star has much to be proud ofShooting Star has much to be proud of
Default

Hamlet

1)Complete the following famous line from Hamlet: Something is rotten in the state of...

a) England
b) Venice
c) Denmark
d) Maine


2)Which of the following characters does not appear in Hamlet?

a) Polonius
b) Gertrude
c) Claudius
d) Miranda

3)Where was Hamlet studying before he returned to Denmark?

a) Wittenberg
b) Oslo
c) London
d) Dublin

4)How are Polonius and Laertes related?

a) Father/son
b) Uncle/nephew
c) Cousin/cousin
d) Brother/brother

5)What is the name of the playlet Hamlet stages for Claudius?

a) Slings and Arrows
b) Vice of Kings
c) The Murder of Gonzago
d) The Slaying of Lucianus

6)Who says, "Good night, sweet prince,/And flights of angels sing thee to thy rest."?

a) Fortinbras
b) Marcellus
c) Chorus
d) Horatio

7)How does Queen Gertrude die?

a) Accidentally stabbed by Laertes.
b) Drowns in the river outside the castle.
c) Suffers a fatal heart attack while watching Hamlet fight Laertes.
d) Poisoned by drinking from Hamlet's cup.

8)Who does Polonius send to spy on Laertes in Paris?

a) Francisco
b) Gorgonzola
c) Reynaldo
d) Samson

9)Who is Voltimand?

a) Ambassador to the King of Norway from the King of Denmark
b) Hamlet's cousin
c) Ambassador to the King of Denmark from the King of Norway
d) Assassin in the service of Fortinbras

10)What poison does Claudius pour into the ear of Hamlet's father, causing his death?

a) Burdock
b) Hebenon
c) Baneberry
d) Hemlock

11)How many soliloquies does Hamlet deliver?

a)2
b)4
c)7
d)9


1)c(This line spoken by Marcellus (and not Hamlet as is commonly believed)
2)d
3)a
4)a
5)c
6)d
7)d
8)c
9)a
10)b
11)c(Hamlet has seven major soliloquies)




Macbeth


1)In which country is Macbeth set?


a) Spain
b) Denmark
c) Scotland
d) Canada


2)Who is traveling with Macbeth when he first encounters the Three Witches?

a) Macduff
b) Mercutio
c) Lady Macbeth
d) Banquo

3)At the beginning of the play, the Scots are at war with which country?

a) Norway
b) Prussia
c) Iceland
d) Poland

4)Macbeth hires assassins to murder Banquo's son, named...

a) Angus
b) Ross
c) Fleance
d) Lennox

5)How does Lady Macbeth explain her husband's wild behavior at the banquet?

a) She tells the guests that Banquo's ghost is haunting Macbeth.
b) She tells the guests that Macbeth has had too much to drink.
c) She informs the guests that Macbeth is ill.
d) She reveals that Macbeth is overcome with grief over the death of Duncan.

6)Which of the following is not an apparition shown to Macbeth by the Witches:

a) An armed head.
b) A bloody dagger floating in mid-air.
c) A bloody child.
d) A child crowned, with a tree in his hand


7)Who tells Macbeth, "The queen, my lord, is dead."?

a) Seyton
b) Siward
c) The Doctor
d) Caithness


1)c

2)d
3)a
4)c
5)c
6)b
7)a






__________________
Work until your idols become your rivals.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Shooting Star For This Useful Post:
acbarasghar (Sunday, September 25, 2011)
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
History of English literature Naseer Ahmed Chandio English Literature 18 Saturday, October 20, 2012 04:03 PM
Literature ali8555 English Literature 0 Thursday, April 01, 2010 10:23 PM
English Literature Sureshlasi English Literature 2 Monday, July 30, 2007 04:33 AM
American Literature Ahmad Bilal English Literature 0 Friday, April 14, 2006 06:58 PM


CSS Forum on Facebook Follow CSS Forum on Twitter

Disclaimer: All messages made available as part of this discussion group (including any bulletin boards and chat rooms) and any opinions, advice, statements or other information contained in any messages posted or transmitted by any third party are the responsibility of the author of that message and not of CSSForum.com.pk (unless CSSForum.com.pk is specifically identified as the author of the message). The fact that a particular message is posted on or transmitted using this web site does not mean that CSSForum has endorsed that message in any way or verified the accuracy, completeness or usefulness of any message. We encourage visitors to the forum to report any objectionable message in site feedback. This forum is not monitored 24/7.

Sponsors: ArgusVision   vBulletin, Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.