Friday, November 16, 2018
08:51 AM (GMT +5)

Go Back   CSS Forums > CSS Optional subjects > Group VII > Journalism & Mass Communication

Journalism & Mass Communication Notes and Topics on Journalism

Reply Share Thread: Submit Thread to Facebook Facebook     Submit Thread to Twitter Twitter     Submit Thread to Google+ Google+    
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #21  
Old Friday, January 31, 2014
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 6
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
terracotta is on a distinguished road
Default

(10) The famous communication Model SMCRE was devised by:

(a) Roger
(b) Lasswell
(c) Osgood
(d) Schramm
(e) None of these

I think the correct answer is "none of these" SMCR" model was developed by david berlo
Reply With Quote
  #22  
Old Sunday, February 02, 2014
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: City of Iqbal
Posts: 41
Thanks: 38
Thanked 12 Times in 11 Posts
Anis Ayub is on a distinguished road
Default

The famous communication Model SMCRE was devised by:

(a) Roger
(b) Lasswell
(c) Osgood
(d) Schramm
(e) None of these

14. Muckrakin investigates:
(a)Scandals
(b)Murders
(c)Slander
(d)None of these

http://www.newworldencyclopedia.org/entry/Muckraker
__________________
Luck favors those who didn't believe in Luck.
Reply With Quote
  #23  
Old Wednesday, February 05, 2014
Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: lahore
Posts: 68
Thanks: 20
Thanked 13 Times in 6 Posts
faiza shafi is on a distinguished road
Default

Are they correct? Can I rely on these solved mcqs for my exams 2014?
Reply With Quote
  #24  
Old Wednesday, February 05, 2014
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: In Dreams' world
Posts: 84
Thanks: 51
Thanked 29 Times in 27 Posts
lucky11 is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by faiza shafi View Post
Are they correct? Can I rely on these solved mcqs for my exams 2014?
Dear as per my knowledge some answers are incorrect but mostly correct. so we should rely it will be helpfull for us...
Reply With Quote
  #25  
Old Friday, February 07, 2014
Junior Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: lahore
Posts: 19
Thanks: 27
Thanked 10 Times in 8 Posts
fizza anwer is on a distinguished road
Default

01. The phrase "the medium is the message" was coined by:
a)[[/B]
(b)MnNelly
(c)Herbert Marcuse
(d)None of these

02. An advertorail is
(a)A news
(b)An article
(c)An editorial
(d)None of these

03. There is immediate feedback in:
(a) Mass communication
(b)Interpersonal communication
(c)Top-down communicatio
(d)None of these

04. Film is a:
(a)Hot medium
(b)Cool medium
(c)Medium with low definition data
(d)None of these

05. APNS is a:
(a)Newspaper workers
(b)Owners
(c)Newspaper hawkers
(d)None of these

06. A communication message is decoded by:
(a)Sender
(b)Channel
(c)Receiver
(d)None of these

07. Dawn newspaper was founded by:
(a)Faiz Ahmed Faiz
(b)Quaid-i-Azam
(c)Allama Iqbal
(d)None of these

08. Communitarian journalism is:
(a)Civic journalism
(b)Public journalism
(c)Yellow journalism
(d)Both (a) and (b)

09. The originator of phrase "fourth state" describing a press was a:
(a)Journalist
(b)Parliamentarian
(c)Bureaucrat
(d)None of these (Edmund Burke)

10. AP is a news agency of:
(a)France
(b)UK
(c)US
(d)None of these

11. Scoop is:
(a)Exclusive story
(b)Sensational story
(c)Scandal story
(d)None of thse

12. Yellow journalism got its name from a:
(a)Cartoon character
(b)Yellow kid
(c)Both (a) and (b)
(d)None of these

13. Libel is:
(a)Spoken accusation
(b)Written accusation
(c)Spoken defamation
(d)None of these

14. Muckrakin investigates:
(a)Scandals
(b)Murders
(c)Slander
(d)None of these

15. Classified ads are:
(a)Classified information
(b)Brief advertisements
(c)Both (a) and (b)
(d)None of these

16. A banner headline of a newspaper is printed:
(a)In a box
(b)In the middle of a page
(c)Across a whole page
(d)None of these

17. PID is a:
(a)Federal government department
(b)Provincial department
(c)Military department
(d)None of these

18. A newspaper article depicts the opinion of:
(a)Editor
(b)Writer
(c)Government
(d)None of these

19. A brief description of a picture in words is called:
(a)Byline
(b)Obituary
(c)Caption
(d)None of these

20. Tahzibul Akhlaq was launched by:
(a)Maulana Zafar Ali Khan
(b)Maulana Hasrat Mohani
(c)Maulana Abul Kalam Azad
(d)None of these

1- a
2-d
3-b
4-a
5-b
6-c
7-b
8-d
9-d
10-d
11-a
12-d
13-b
14-a
15-c
16-d
17-d
18-b
19-c
20-d
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to fizza anwer For This Useful Post:
Zain Ahmed Zaman (Friday, February 07, 2014)
  #26  
Old Thursday, February 13, 2014
Junior Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: lahore
Posts: 19
Thanks: 27
Thanked 10 Times in 8 Posts
fizza anwer is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Emoemar View Post
1. Banner Advertisement is a type of advertising related to:

a. Outdoor Advertising
b. Interactive Advertising
c. Corporate Advertising
d. None of these


I would go for Interactive .. i guess someone needs to substantiate it further.
banners are used outdoors
so it will b outdoor advertising
Reply With Quote
  #27  
Old Saturday, December 27, 2014
SMBilalShah's Avatar
Junior Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: Lahore
Posts: 17
Thanks: 7
Thanked 4 Times in 4 Posts
SMBilalShah is on a distinguished road
Default

The famous communication Model SMCRE was devised by:

(a) Roger
(b) Lasswell
(c) Osgood
(d) Schramm
(e) None of these

Rogers & Shoemaker(1971) added the Effects aspect to David Berlo's SMCR model of communication, making it the SMCRE model.
__________________
"Be kind for everyone you meet is fighting a hard battle"
Reply With Quote
  #28  
Old Wednesday, February 18, 2015
Sulehrix's Avatar
45th CTP (PSP)
CSP Medal: Awarded to those Members of the forum who are serving CSP Officers - Issue reason: CE 2016 - Merit 53
 
Join Date: Feb 2015
Location: Lahore
Posts: 98
Thanks: 8
Thanked 52 Times in 33 Posts
Sulehrix is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Xeric View Post
Journalism Paper - 2010
Solved MCQs


11.Tabloid newspaper is of small size with:

a.3 columns
b.4 columns
c.5 columns
d.None


A tabloid has 5 columns

Source: WikiPedia
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Solved MCQs of British History Past Papers (2000-2011) Tassawur British History 18 Saturday, June 06, 2015 09:03 AM
CC13 Screenig test Preparations--Stuff & discussion exclusively SPSC 33 Wednesday, November 13, 2013 11:09 PM
Solved MCQs of Past Papers. Kamran Ahmed Sindhi 1 Friday, June 01, 2012 10:21 AM


CSS Forum on Facebook Follow CSS Forum on Twitter

Disclaimer: All messages made available as part of this discussion group (including any bulletin boards and chat rooms) and any opinions, advice, statements or other information contained in any messages posted or transmitted by any third party are the responsibility of the author of that message and not of CSSForum.com.pk (unless CSSForum.com.pk is specifically identified as the author of the message). The fact that a particular message is posted on or transmitted using this web site does not mean that CSSForum has endorsed that message in any way or verified the accuracy, completeness or usefulness of any message. We encourage visitors to the forum to report any objectionable message in site feedback. This forum is not monitored 24/7.

Sponsors: ArgusVision   vBulletin, Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.