-   CSS 2014 Papers (http://www.cssforum.com.pk/css-past-papers/css-papers-1971-2017/css-2014-papers/)
-   -   Sindhi Paper (http://www.cssforum.com.pk/css-past-papers/css-papers-1971-2017/css-2014-papers/90237-sindhi-paper.html)

DDAY Thursday, February 20, 2014 12:45 PM

Sindhi Paper

Q.no2.. Sindhi Boli ain Adab ji taraqi lay Angrezan jo Daour mislali jato thi wanjey. Un daour jey Adbi irtiqa tey jamey roshni wjho..

Q.no3. Tanveer Abassi pahnji tasneef "Shah Latif ji Shari" me Shah sahib jey kalam ji kehran rukhan key roshan kaiyo aahey? misal san wazeh kario.

Q.no4. Assasi shaeri cha khy chaejy tho? D.r Nabi Bakhsh Khan Baloch kehran assasi sheran jey kalam ji saher, sanwar ain asha'at lay koshshon kayon aahin? har hik tey tafseeli roshni wjho.

Q.no5. Sheikh Ayaz ji takhleq ain tehreeran Sindhi adab khy naon fikari mor dino aahey. awahan un raey san ketro mutafiq aahio? misaal dai smjhao..

Q.no 6. Sindhi ziban loke adab jey zakhery san mala mal aahy. Cha un jo adbi karij jadeed adab laey mufeed sabit thi saghy tho?

Q.no.7 Sindhi adbi tarekh ji ibteda ain irtiqa jo tanqeedi jaezo pesh kario..

exclusively Thursday, February 20, 2014 01:51 PM

[URL="http://s782.photobucket.com/user/Zaheer_Qadri/media/aaaa_zpsa8b22f00.jpg.html"][IMG]http://i782.photobucket.com/albums/yy102/Zaheer_Qadri/aaaa_zpsa8b22f00.jpg[/IMG][/URL]

rabia zaman Thursday, February 20, 2014 02:45 PM

sindhi mcqs

1.tazkarae lateefi is written by?
2. shah je reisale jo mutalio is published by?
3.alama daod poto is burries at?
4. "galyon goth waran joon" is written by?
5. "pegam" is work of?
6. sheikh ayaz chair is stablished at ------ university?
7. sindhi adabi conference was chaired by?
6. name of dr nabi bukh's risalo on shah abdul latif?
7. dok bangle is the work of?
8. 'lot' is the work ?
9. andar mulh amulh is wrtitten by?
10. 'chapar mein cheryon' is writeen by?
11 ---- karomrya is on how many juld?
12 caste of mustafa qasmi?
13'; 'panj' is ......
14. in which year did the first conference----- hold?
15book on faqir khatian?
16. first line of gazal is called by?
17. 'bonhar bari akas is work' of

exclusively Thursday, February 20, 2014 06:12 PM

Muhju paper Mash Allah dadho sutho thio aghe kha b except mcqs jay, hari handh kayomas! I used three variation in my paper with three color pens as shown in my question paper. I wrote more or less 13 plus shers and gave diagrams...harey jay compulsory jo ko subject na kire na ta css khe chaibo [B]milya ta milanda seen treen attempt me [COLOR="Blue"]mendhra [/COLOR]na ta ghoryan jaan jatanan ta[/B]:D......... Mcqs gave me tough time, they were really french to me.. Paper is a piece of cake, if you have gone through Mukhtiar Mallah along with Akbar Laghari, then you must would have attempted it to the point. This kind of paper needs a deep studies.. Inshallah It will fetch good marks to whose who have been studying in depth....:)

Adeel Ahmed Thursday, February 20, 2014 07:23 PM

[QUOTE=rabia zaman;697387]1.tazkarae lateefi is written by?
3.alama daod poto is burries at?
4. "galyon goth waran joon" is written by?
5. "pegam" is work of?
6. sheikh ayaz chair is stablished at ------ university?
7. dok bangle is the work of?
8. 'lot' is the work ?
12 caste of mustafa qasmi?
13'; 'panj' is ......
15book on faqir khatian?
16. first line of gazal is called by?
17. 'bonhar bari akas is work' of[/QUOTE]

please share correct answers

DDAY Friday, February 21, 2014 03:18 AM

[QUOTE=rabia zaman;697387]1.tazkarae lateefi is written by?[B][I][COLOR="Blue"] Lutufullah Badvi[/COLOR][/I][/B]
3.alama daod poto is burries at?[B][B][I][COLOR="Blue"] Bhit Shah[/COLOR][/I][/B][/B]
4. "galyon goth waran joon" is written by?[B][I] Pir Hissamudin Rshidi[/I][/B]
5. "pegam" is work of?
6. sheikh ayaz chair is stablished at [B][I]-Sindh[/I][/B]----- university?
7. dok bangle is the work of? [B][I]Shekh Abul Razak[/I][/B]
8. 'lot' is the work ? [B][I]Shamsher ul Hyderi[/I][/B]
12 caste of mustafa qasmi? [B][I]Chandio[/I][/B]
13'; 'panj' is ......
15book on faqir khatian?
16. first line of gazal is called by? [B][I]Matla[/I][/B]
17. 'bonhar bari akas is work' of[/QUOTE] [B][I]Sheikh Ayaz[/I][/B]

source Sindh Adab tey hik nazar Mukhtiar Mallah(Mcqs)

08:54 AM (GMT +5)