Wednesday, December 07, 2022
09:44 PM (GMT +5)

Go Back   CSS Forums > KPK Public Service Commission > KPKPMS

Reply Share Thread: Submit Thread to Facebook Facebook     Submit Thread to Twitter Twitter     Submit Thread to Google+ Google+    
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old Friday, September 17, 2010
nafees khattak's Avatar
Senior Member
 
Join Date: May 2010
Location: pakistan
Posts: 193
Thanks: 79
Thanked 118 Times in 74 Posts
nafees khattak is on a distinguished road
Default Let us solve past papers of PMS 2008 of KPK...

AOA,
Hope all PMS 2010 aspirants well and in preparation for comming PMS exam.I started this thread to help each other in solving past papers.Here you can ask any question regarding any subject and fellows are requested to answer as quick as possible.It will a sort of practice for you and help for other fellow.Full cooperation expected.
Regards.
__________________
" If you salute your duty,You need not salute anybody,but if you pollute your duty,You have to salute everybody"
(Dr A.Q.Khan)
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to nafees khattak For This Useful Post:
prestigious (Saturday, September 18, 2010)
  #2  
Old Sunday, September 19, 2010
nafees khattak's Avatar
Senior Member
 
Join Date: May 2010
Location: pakistan
Posts: 193
Thanks: 79
Thanked 118 Times in 74 Posts
nafees khattak is on a distinguished road
Default Pms 2008 paper...

Herei am going to solve the compulsory quetions of PMS 2008,cyrrent affair paper,please check and feedback if discrepencies arise.


N.W.F.P.P.S.C
pms 08
CURRENT AFFAIR PAPER

1) The name of US military commander in Afghanistan is:
a) Gen. Robert Menamara b) Gen. Colin Powell
c) Gen. David Patraeus d) Gen. David Powell.
2) Alaska was formerly part of :
a)Canada b)Brazil c)Russia d)Africa.
3)Former Soviet Union had______ republics.
a)10 b)12 c)15 d)08
4)Universal declaration of Human rights was adopted by UNGA in:
a)1947 b)1948 c)1954 d)1958
5)The UN security counsil adopted it first plebiscite resolution on Kashmir on:
a)10 mar 1948 b)20 jan 1948
c)10 jan 1948 d)20 may 1950
6)Current FIFA champion is:
a)Brazil b)England c)Italy d)Argentina
7)FATA consists of ________agencies and _____ frontier region:
a)7 and 6 b)8 and 10 c)5 and 4 d)7 and 3
8)President of Russian federation is:
a)Putin b)Demtri Medvedev c)Anatoly Aexandrov d)Chomsky
9)The line separating India from China is :
a)Ghandi line b)Mc Mohan line c)Durind line d)Iqbal line
10)WTO is headed by:
a)M.Kamal Nath b)Pascal Lamey c)Keith Rochvell d)Dr Salamuddin
11)The election slogan of Obama was:
a)Need for change b)Change we need c)Hope for change d)We must change,yes we can
12)The total no of votes required to be elected as US president is:
a)255 b)370 c)280 d)270
13)Which countries are member of ASEAN:
ANS)Brunei Darussalam,Cambodia,Indonesia,laos,malysia,Myanmar ,Philippines,singapore, Thailand,Vietnam.
14)Identify the capital of Vietnam.
Ans)Hanoi
15)Name members of SCO:
Ans)China,Kazakhstan,Kyrgyzstan,Russia,Tajikstan,U zbakistan.
16)What percentage of Palestine is under occupation of Israel.
Ans)78%
17) Capital of Haiti is;
Ans) Port.ou.puris
18) Where does river Nile originate:
Ans) Egypt
19)In order to built Panama canal,Panama was detached from which country;
Ans)Coulambia
20)Indicate total no of European union members:
Ans)27
__________________
" If you salute your duty,You need not salute anybody,but if you pollute your duty,You have to salute everybody"
(Dr A.Q.Khan)
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to nafees khattak For This Useful Post:
Habib orakzai (Friday, September 24, 2010), prestigious (Monday, November 15, 2010)
  #3  
Old Monday, November 15, 2010
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 7
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
liaqat ali j is on a distinguished road
Default

@nafess
plz yar post the pms 2008 papers here.
we dont hav the papers.
my optional are physics applied maths pushtho sociology.
Reply With Quote
  #4  
Old Monday, November 15, 2010
prestigious's Avatar
MARWAT
Medal of Appreciation: Awarded to appreciate member's contribution on forum. (Academic and professional achievements do not make you eligible for this medal) - Issue reason:
 
Join Date: Mar 2010
Location: Student Valley : )
Posts: 896
Thanks: 1,614
Thanked 1,655 Times in 832 Posts
prestigious has much to be proud ofprestigious has much to be proud ofprestigious has much to be proud ofprestigious has much to be proud ofprestigious has much to be proud ofprestigious has much to be proud ofprestigious has much to be proud ofprestigious has much to be proud ofprestigious has much to be proud of
Default @ liaqat ali j

Dear, I have mentioned the link much more time b4... fr u mentioning again.
visit:
http://www.nwfppsc.gov.pk/pms/pmspapers2008.php
and find papers of ur own taste... All papers of PMS 2008 are available there...
tc
__________________
Waseem Ullah Marwat
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Current Affairs Sureshlasi Current Affairs 60 Tuesday, May 12, 2020 02:45 PM
Heads of State, President, Prime Minister and Cabinet Members Sureshlasi International Relations 29 Saturday, July 28, 2012 12:38 PM
Military and arms build up in Persian Gulf Part II. lmno250 News & Articles 0 Tuesday, November 24, 2009 11:04 AM
FPSC Recruitment Tests safdarmehmood General Knowledge, Quizzes, IQ Tests 2 Sunday, January 25, 2009 05:38 PM


CSS Forum on Facebook Follow CSS Forum on Twitter

Disclaimer: All messages made available as part of this discussion group (including any bulletin boards and chat rooms) and any opinions, advice, statements or other information contained in any messages posted or transmitted by any third party are the responsibility of the author of that message and not of CSSForum.com.pk (unless CSSForum.com.pk is specifically identified as the author of the message). The fact that a particular message is posted on or transmitted using this web site does not mean that CSSForum has endorsed that message in any way or verified the accuracy, completeness or usefulness of any message. We encourage visitors to the forum to report any objectionable message in site feedback. This forum is not monitored 24/7.

Sponsors: ArgusVision   vBulletin, Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.