Friday, December 03, 2021
09:41 PM (GMT +5)

Go Back   CSS Forums > Other Competitive Examinations > Other Examinations

Closed Thread Share Thread: Submit Thread to Facebook Facebook     Submit Thread to Twitter Twitter     Submit Thread to Google+ Google+    
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old Sunday, June 06, 2010
Arthur's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Karachi & Islamabad
Posts: 469
Thanks: 99
Thanked 366 Times in 218 Posts
Arthur will become famous soon enoughArthur will become famous soon enough
Default

Q:1Fast Growth.........computer technology has amazed every one.
A.on B.about C.in D.with

Q:2The party starts.........7: 00 pm.
A.on B.at C.in D.for

Q:3Mr.Ahmed received the notice……..january 5.
A.on B. in C.at D.to

Q:4.The person…….lost a briefcase is sitting in the lobby.
A.Whose B.which C.whom D.who

Q:5There is a party,………Wednesday.
A.by B.on C.in D.at

Q:6This letter was…….by overnight mail.
A.send B.been sent C.sent D.sending

Q:7The conference is scheduled to begin…..noon.
A.on B.to C.in D.at


Q:8.Galileo…………his first telescope in 1609.
A.builds B.built C.building D.were built



KEY:1.c 2.b 3.a 4.d 5.b 6.c 7.d 8.b

Corrections are invited

--------------------

ARITHEMATIC

Q:9.Three-fourths of one-fifth of a number is 60.The number is
A.300 B.400 C.450 D.1200


Q:101+1/(1-1/2)=?
A.1/2 B.3/2 C.2 D.3


Q:11.If(2-x)2 =(x-2)2,then x=?
A.0 B.1 C.2 D.3


Q:12.If y-9=3-y,then y=?
A.12 B.9 C.6 D.3

Q:13.If 5x+11=31,what is the value of x+4?
A.4 B.6 C.8 D.10

Q:14Which of the following is not an element of set of integers?
A.-7 B.0 C.6/3 D.6/4

Q:15.4/3 of a number is 22,what is 8/3 of that number?
A.11/9 B.2 C.3 D.44

Q:16.45 is what percent of 9?
A.200% B.300% C.400% D.500%



KEY:9.d 10.c 11.a 12.c.13.c 14.d 15.c 16.d

Corrections are invited

-----------------------------

GENERAL KNOWLEDGE


Q:17 In which constitution,Pakistan was declared ‘Republic’?
A.1935 B.1956 C.1962 D.1973

Q:18.When the partition of Bengal was demolished?
A.1912 B.1913 C.1910 d.1911

Q:19.Benazir Bhutto Shaheed was assassinated on:
A.18-10-07 B.15-12-07 C.27-12-07 D.23-12-07

Q:20.The length of Karakoram High Way in Pakistan is:
A.713km B.205km C.915km D.1105km

Q:21.The old name of Madina was:
A.Basra B.Mesopotema C.Yasrib D.Kufa

Q:22The Holy Book of jews is:
A.Taurat B.Zaboor C.Injeel D.Kufa

Q:23.The Holy Quran has……..stages.
A.2 B.4 C.7 D.9

Q:24.The first question on the day of judgement will be asked about:
A.Fast B.Zakat C.Hajj D.Namaz

Q:25First Islamic masjid is masjid…………
A.Quba B.Haram C.Nabvi D.Qiblatain

Q:26./Nanga parbat peak’ is situated in:
A.Himalayas B.Karakoram C.Hindukash D.Suliman

Q:27River Kabul joins the Indus River at:
A.Hunza B.Attock C. Peshawar D.Gilgit

Q:28.The dark green colour of Pakistani flag represents:
A.Islam B.Muslims C. Agriculture D.Culture

Q:29.Which part of the tea plant is used for making tea?
A.Root B.Flower C.Leaves D.Stem

Q:30.Life is absent on moon due to lack of:
A.Carbon B.Hydrogen C.Water D.Nitrogen

KEY:17.b 18.b 19.c 20.b 21.c 22.a 23.c 24.d 25.a 26.a 27.c 28.b 29.c 30.c

Corrections are invited

Total questions were 30 and time was 60minutes.
On sunday 6june 2010.Time:11am to 12:10pm

Last edited by Princess Royal; Sunday, June 06, 2010 at 06:20 PM.
The Following 4 Users Say Thank You to Arthur For This Useful Post:
Asad Shawaiz (Monday, June 07, 2010), NASSEEM (Thursday, June 10, 2010)
  #2  
Old Monday, June 07, 2010
hafiz ishtiaq ahmad's Avatar
Senior Member
Medal of Appreciation: Awarded to appreciate member's contribution on forum. (Academic and professional achievements do not make you eligible for this medal) - Issue reason:
 
Join Date: Mar 2009
Location: kot radha kishen,kasur
Posts: 528
Thanks: 922
Thanked 584 Times in 324 Posts
hafiz ishtiaq ahmad is just really nicehafiz ishtiaq ahmad is just really nicehafiz ishtiaq ahmad is just really nicehafiz ishtiaq ahmad is just really nicehafiz ishtiaq ahmad is just really nice
Default

Q:27River Kabul joins the Indus River at:
A.Hunza B.Attock C. Peshawar D.Gilgit



it is option b attock while you write option c

kabul river flows 700 km before joining the Indus River near Attock. It passes through the cities of Kabul, Chaharbagh, Jalalabad, and Nowshera.

Q:18.When the partition of Bengal was demolished?
A.1912 B.1913 C.1910 d.1911

correct answer is option d(1911) your answer is b

Q:11.If(2-x)2 =(x-2)2,then x=?
A.0 B.1 C.2 D.3

c is corect option while your answer is a which is not possible

(2-x)2 =(x-2)2
4-2x=2x-4
-2x=2x-4-4
-2x-2x=-8
-4x=-8
4x=8(after cutting negative sign)

x=8/4
x=2

1+1/(1-1/2)=?

A.1/2 B.3/2 C.2 D.3

1+1/(1-1/2)=?
2/(1/1-1/2)=?
2/(2-1/2)= ?
2/(1/2)=?
2/.5=?
2/5*10=?
20/5=4
correct answer is 4 which is not present in options

Q:9.Three-fourths of one-fifth of a number is 60.The number is
A.300 B.400 C.450 D.1200

your answer is d

but this is b

3/4 of 400 is 300
1/5 of 300 is 60
__________________
The world suffers a lot, not because of the violence of bad people, but because of the silence of good people.

Last edited by Andrew Dufresne; Monday, June 07, 2010 at 12:50 PM.
  #3  
Old Monday, June 07, 2010
Arthur's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Karachi & Islamabad
Posts: 469
Thanks: 99
Thanked 366 Times in 218 Posts
Arthur will become famous soon enoughArthur will become famous soon enough
Default Sir hafiz ishtiaq ahmad

Q:13.If 5x+11=31,what is the value of x+4?
A.4 B.6 C.8 D.10

What is the formula to solve this question?
  #4  
Old Monday, June 07, 2010
Senior Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: Room 101
Posts: 941
Thanks: 864
Thanked 612 Times in 363 Posts
Andrew Dufresne is just really niceAndrew Dufresne is just really niceAndrew Dufresne is just really niceAndrew Dufresne is just really niceAndrew Dufresne is just really nice
Default

Quote:
Originally Posted by creative princes View Post
Q:13.If 5x+11=31,what is the value of x+4?
A.4 B.6 C.8 D.10

What is the formula to solve this question?
5x+11 = 31
5x = 31-11
5x = 20
x = 4

which means
x+4 = 4+4
x+4 = 8

So option C is correct.
  #5  
Old Monday, June 07, 2010
Arthur's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Karachi & Islamabad
Posts: 469
Thanks: 99
Thanked 366 Times in 218 Posts
Arthur will become famous soon enoughArthur will become famous soon enough
Default

Q1. Identify the Input devices:

A. Key board and mouse
B. Scanner and Video Camera
C. Printer and Monitor
D. Both A and B

Q2. Zeeshan asks you about computer’s storage media. What will you tell him?

A. Hard disk
B. USB Flash Drive
C. Floppy Disk
D. All of the above

Q3. What is an operating system?

A. A hardware component.
B. Software to process complicated mathematical equations.
C. Software that boots computer takes care of hardware and software and provides interaction between user and machine.
D. Software to access Internet.

Q4. The best way to get Window’s help is?

A. Press F11 Key
B. Press F2 Key
C. Press F1 Key
D. Press F3 Key


Q5. You want to turn bold head line in a Microsoft Word document. You will:

A. Put the cursor in the beginning of the head line and press Ctrl + B.
B. Highlight the desired head line and press Ctrl + B.
C. Highlight the desired head line and press Ctrl + X.
D. Highlight the desired head line and press Ctrl + C.

Q6. You have selected 200 candidates for interview. You have to send them interview call letters. How will you send the same letter to 200 different candidates with minimum efforts and time? (Each letter must have recipient name and Address)

A. Write letter and save it with 200 different names and Addresses.
B. Use mail merge feature to accomplish this task.
C. Send the letter to every one individually.
D. Just type the name and address of recipient and paste the rest of letter.

Q7. What is a Primary key in a database?

A. Unique identifier of a database
B. Unique Identifier of a record
C. A field that is used only once in the database
D. All the fields in a table

Q8. Internet can be defined as
A. Very Large Network
B. Network of Networks
C. Network of computers in a city
D. All of the above

Q9. The necessary software to browse the internet is:

A. Microsoft Power Point
B. Microsoft Word
C. Microsoft Excel
D. Microsoft Internet Explorer

Q10. To sign up for an e-mail account, you can use which of the following websites?

A. http://www.hotmail.com
B. http://www.yahoo.com
C. http://www.freegames.com
D. Both A and B

+++++++++++++++++++++++

Q1. For which of the following architectures is Red Hat Linux available

Intel 386 and above
Sun SPARC
Alpha
All of the Above

Q2. Giving a "vga=" to Linux before it boots Linux does what?

Sets the mode for the X Window System
Tells Linux you have a VGA card
Sets the text mode for the console
None of Above

Q3. Which machine runlevel is unusued by default?

0
2
4
6

Q4. How you will check the ip address?

ifconfig
ipconfig
netstae
ping


Q5. Which of the following is true about DHCP Server?

Lets clients receive their IP address and routing information from a single server.
Provides hostname, routing, log host, nameserver and WINS information.
The two programs that give you access to DHCP services are dhcpd and dhcpp
Both A and B

Q6. What will happen with the following command?
Chkconfig –-level 35 smb on


SAMBA will start automatically in run level 3 and 5
SAMBA will start when any one tries to access it
SAMBA will start when the root user will logon
None of the above

Q7. You have made the following entry in /root/.bashrc, “/etc/rc.d/init.d/smb start”, what will be the behavior of SAMBA?

SAMBA will start automatically
SAMBA will start whenever root logs in
Only root will be able to start SAMBA
It is the only way to start SAMBA

Q8. You always get GUI to login, what is the run level?

0
1
2
5

Last edited by Andrew Dufresne; Monday, June 07, 2010 at 04:47 PM.
  #6  
Old Monday, June 07, 2010
Senior Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: Room 101
Posts: 941
Thanks: 864
Thanked 612 Times in 363 Posts
Andrew Dufresne is just really niceAndrew Dufresne is just really niceAndrew Dufresne is just really niceAndrew Dufresne is just really niceAndrew Dufresne is just really nice
Default

The answers are highlighted in bold.

Quote:
Originally Posted by creative princes View Post
Q1. For which of the following architectures is Red Hat Linux available

Intel 386 and above
Sun SPARC
Alpha
All of the Above

Q2. Giving a "vga=" to Linux before it boots Linux does what?

Sets the mode for the X Window System
Tells Linux you have a VGA card
Sets the text mode for the console
None of Above

Q3. Which machine runlevel is unusued by default?

0
2
4
6

Q4. How you will check the ip address?

ifconfig
ipconfig
netstae
ping


Q5. Which of the following is true about DHCP Server?

Lets clients receive their IP address and routing information from a single server.
Provides hostname, routing, log host, nameserver and WINS information.
The two programs that give you access to DHCP services are dhcpd and dhcpp
Both A and B

Q6. What will happen with the following command?
Chkconfig –-level 35 smb on


SAMBA will start automatically in run level 3 and 5

SAMBA will start when any one tries to access it
SAMBA will start when the root user will logon
None of the above

Q7. You have made the following entry in /root/.bashrc, “/etc/rc.d/init.d/smb start”, what will be the behavior of SAMBA?

SAMBA will start automatically
SAMBA will start whenever root logs in
Only root will be able to start SAMBA
It is the only way to start SAMBA

Q8. You always get GUI to login, what is the run level?

0
1
2
5
Answers are highlighted in bold.

Quote:
Originally Posted by creative princes View Post
Q1. Identify the Input devices:

A. Key board and mouse
B. Scanner and Video Camera
C. Printer and Monitor
D. Both A and B

Q2. Zeeshan asks you about computer’s storage media. What will you tell him?

A. Hard disk
B. USB Flash Drive
C. Floppy Disk
D. All of the above

Q3. What is an operating system?

A. A hardware component.
B. Software to process complicated mathematical equations.
C. Software that boots computer takes care of hardware and software and provides interaction between user and machine.
D. Software to access Internet.

Q4. The best way to get Window’s help is?

A. Press F11 Key
B. Press F2 Key
C. Press F1 Key
D. Press F3 Key


Q5. You want to turn bold head line in a Microsoft Word document. You will:

A. Put the cursor in the beginning of the head line and press Ctrl + B.
B. Highlight the desired head line and press Ctrl + B.
C. Highlight the desired head line and press Ctrl + X.
D. Highlight the desired head line and press Ctrl + C.

Q6. You have selected 200 candidates for interview. You have to send them interview call letters. How will you send the same letter to 200 different candidates with minimum efforts and time? (Each letter must have recipient name and Address)

A. Write letter and save it with 200 different names and Addresses.
B. Use mail merge feature to accomplish this task.
C. Send the letter to every one individually.
D. Just type the name and address of recipient and paste the rest of letter.

Q7. What is a Primary key in a database?

A. Unique identifier of a database
B. Unique Identifier of a record
C. A field that is used only once in the database
D. All the fields in a table

Q8. Internet can be defined as
A. Very Large Network
B. Network of Networks
C. Network of computers in a city
D. All of the above

Q9. The necessary software to browse the internet is:

A. Microsoft Power Point
B. Microsoft Word
C. Microsoft Excel
D. Microsoft Internet Explorer

Q10. To sign up for an e-mail account, you can use which of the following websites?

A. http://www.hotmail.com
B. http://www.yahoo.com
C. http://www.freegames.com
D. Both A and B

Last edited by Andrew Dufresne; Monday, June 07, 2010 at 04:45 PM.
  #7  
Old Monday, June 07, 2010
shahi's Avatar
Member
 
Join Date: May 2010
Location: Jubail, Saudi Arab
Posts: 22
Thanks: 9
Thanked 20 Times in 15 Posts
shahi is on a distinguished road
Default

Q:9.Three-fourths of one-fifth of a number is 60.The number is
A.300 B.400 C.450 D.1200


Q:10 1+1/(1-1/2)=?
A.1/2 B.3/2 C.2 D.3


Q:11.If(2-x)2 =(x-2)2,then x=?
A.0 B.1 C.2 D.3


Q:12.If y-9=3-y,then y=?
A.12 B.9 C.6 D.3

Q:13.If 5x+11=31,what is the value of x+4?
A.4 B.6 C.8 D.10

Q:14Which of the following is not an element of set of integers?
A.-7 B.0 C.6/3 D.6/4

Q:15.4/3 of a number is 22,what is 8/3 of that number?
A.11/9 B.2 C.3 D.44

Q:16. 45 is what percent of 9?
A.200% B.300% C.400% D.500%
  #8  
Old Monday, June 07, 2010
Arthur's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Karachi & Islamabad
Posts: 469
Thanks: 99
Thanked 366 Times in 218 Posts
Arthur will become famous soon enoughArthur will become famous soon enough
Default New Questions by NTS

Q1. What is true about open source?

The Kernel source code is freely available
Any one can add features
Any one can correct deficiencies
All of above

Q2. Major components of Linux are:

Kernal
File System, Shell
Communication / Network
All of Above

Q3. If you want to copy contents of a directory recursively, what option will you use with cp command?

D
d
R
r

Q4. You are using KDE as user ‘Aslam’. How will you open your home directory with minimum number of clicks?

Open a browser -> open/home/aslam
Just click ‘Aslam’s Home’ icon on desktop
Open terminal -> cd/home/aslam
None of Above

. The main unit of computer is

CPU
Input Unit
Memory Unit
Output Unit

2. The device which provides display to users, is

CPU
TV
Memory Unit
Monitor

3. Which one of the following is not a valid memory unit

MB
KB
Byte
XB

4. The most common type of printer is

Scanner
Drum Printer
Dot-Matrix Printer
Inkjet Printer


5. The extension .exe represents

Examination File
Extra File
Executable File
Extension File

6. There are ________ different ways for creating a table in Microsoft access.

2
4
3
5

7. We can create multi column document in Ms Word

True
False
Situation Dependent

8. WAN stands For

Wide Area Network
Wired Area Network
While Area Network
Whole Area Network

9. There are _____________ method(s) of Linux installation

6
2
1
7

10. MS Excel is a(an)

Application Software
Operating System
Editor
Package

Last edited by Andrew Dufresne; Monday, June 07, 2010 at 09:54 PM.
  #9  
Old Monday, June 07, 2010
Senior Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: Room 101
Posts: 941
Thanks: 864
Thanked 612 Times in 363 Posts
Andrew Dufresne is just really niceAndrew Dufresne is just really niceAndrew Dufresne is just really niceAndrew Dufresne is just really niceAndrew Dufresne is just really nice
Default

Answer is in bold

Quote:
Originally Posted by creative princes View Post
Q1. What is true about open source?

The Kernel source code is freely available
Any one can add features
Any one can correct deficiencies
All of above

Q2. Major components of Linux are:

Kernal
File System, Shell
Communication / Network
All of Above

Q3. If you want to copy contents of a directory recursively, what option will you use with cp command?

D
d
R
r

Q4. You are using KDE as user ‘Aslam’. How will you open your home directory with minimum number of clicks?

Open a browser -> open/home/aslam
Just click ‘Aslam’s Home’ icon on desktop
Open terminal -> cd/home/aslam
None of Above

. The main unit of computer is

CPU
Input Unit
Memory Unit
Output Unit

2. The device which provides display to users, is

CPU
TV
Memory Unit
Monitor

3. Which one of the following is not a valid memory unit

MB
KB
Byte
XB

4. The most common type of printer is

Scanner
Drum Printer
Dot-Matrix Printer
Inkjet Printer


5. The extension .exe represents

Examination File
Extra File
Executable File
Extension File

6. There are ________ different ways for creating a table in Microsoft access.

2
4
3
5

7. We can create multi column document in Ms Word

True
False
Situation Dependent

8. WAN stands For

Wide Area Network
Wired Area Network
While Area Network
Whole Area Network

9. There are _____________ method(s) of Linux installation

6
2
1
7

10. MS Excel is a(an)

Application Software
Operating System
Editor
Package
  #10  
Old Tuesday, June 08, 2010
Arthur's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Karachi & Islamabad
Posts: 469
Thanks: 99
Thanked 366 Times in 218 Posts
Arthur will become famous soon enoughArthur will become famous soon enough
Default

1. Ali, asked you about the components of computer. What will be your answer?

A. Monitor
B. CPU
C. Mouse and key board
D. All of above

2. Input device is used to enter some data to get processed by computer. You want to purchase some input devices. What your shopping list might consist of?

A. Key board and mouse
B. Scanner and Video Camera
C. Printer and a Monitor
D. Modem
E. Both A, and B

3. Ahmad asked you about some of storage media. What you’ll tell him?

A. Hard disk
B. USB Flash Drive
C. Floppy Disk
D. All of the above

4. Kamran wants to store a game on CD-ROM but he can’t. What you will tell him?

A. CD-ROM is a Read only media
B. CD-ROM is a Random Access Memory
C. There is some problem in the media
D. CD-Rom is full. Delete some files to store the game

5. You were talking about operating system. Ali was listening with care. He asked “What is operating system”. What your answer will be?

A. Software that boots computer, takes care of hardware and software and provides interaction between user and machine
B. It is a hardware component
C. It is a software to process complicated mathematical equations
D. It is a software to access Internet

6. You have purchased a new computer for your children. What you will tell them to operate it properly?

A. Always turn off the computer properly
B. Protect the computer with dust cover
C. Always pull of the power lead to turn off computer
D. Never turn off computer
E. Both A and B


7. Ali is using computer and Saima asked him to logoff. What will happen if Ali Logs off?

A. Computer will turn off
B. Computer will restart
C. Ali’s session will end but computer will remain functional (Up and running)
D. Nothing will happen

8. Ali is left handed but you are right handed. You just have logged off and Ali wants to play cards. Ali Complains about mouse. How you will solve Ali’s Problem?

A. Point to Start Menu à Settings à Control Panel. Double Click Mouse Icon and change the mouse functionality as left handed or right handed accordingly.
B. Replace the mouse with a newer one
C. Call a computer expert to solve the problem
D. Every thing is Ok there is no problem

9. You want to take Windows help. What is the best way to get help?

A. Press F11 Key
B. Press F2 Key
C. Press F1 Key
D. Press F3 key

10. You do not like the Windows’ Default Desktop. How to change the Background?

A. Enable the active Desktop
B. Right Click on the Desktop à Properties à Now click on the Desktop Tag and select the desktop Background
C. Microsoft Windows does not permit to change the Desktop
D. Open a Web page and select Set as active

11. Ali left his office for 10 minutes. He was working on a very sensitive file. A colleague came and made undesired changes in his document. What you will suggest him to protect the computer in such conditions?

A. Enable a password protected screen saver
B. Turn Computer off whenever you leave your seat for more than 5 minutes
C. Log off properly
D. Turn the Monitor off

12. Your office colleague asks “How to create a new Folder on Desktop”. What you will tell him? (Choose the best choice keeping in view the user friendly way)

A. Right Click Somewhere on the Desktop à Select New à Folder
B. Go to Command Prompt; create a new folder with mkdir command in C:\
C. Folder can not be created on Desktop
D. It is not a good idea to create folders on Desktop


13. Print preview command is useful to have a look at document before it goes to ………..

A. Monitor
B. Printer
C. Scanner

14. Naeem is using Microsoft Windows 2000 professional. He wants to view size, Type, and modification date of his files in c:\Naeem. What will be your helping tip?

A. Use MS DOS for such details
B. Go to Control Panel and set such attributes
C. Double Click My Computer à Double Click C:\ Naeem à On Menu Bar Select View and Click On Details.
D. This is a critical change and should never be made.

15. Open Office Calc files contain …………..

A. Sheets
B. Pages
C. Wallpapers
D. Slides

16. Mr. Ali asks you “What is the basic purpose of Open Office Calc?” What you will tell him?

A. Making Text documents
B. Making Presentations
C. Solving our Mathematical & Accounting Problems
D. Editing Pictures

17. Mr. Naeem is on phone line. He asks you how to install a printer on Windows 2000 professional? What you will reply?

A. Select Start Menu à Control Panel à Printers and then select Add Printer
B. Select Start Menu à Settings à Printers and Faxes à Add Printer
C. Connect Printer to you computer and Power off the Printer. Windows will Automatically Install the software.

18. You have purchased a computer for your office. What software you will use for report writing, Typing Office orders, and Appointment letters.

A. Open office Writer
B. Open Office Calc
C. Open Office Base
D. Open Office Impress

19. Open Office Calc consists of ……………….

A. Text boxes
B. Rows & Columns
C. Pictures & Drawings
D. Rows & Text

20. How you will open a File in Open Office Writer? (Assume Open Office Writer is Loaded)

A. On the Menu Bar select File à open à select the desired File From desired location
B. Press Ctrl + O
C. Press Ctrl + x
D. Press Ctrl + P
E. Both A and B

21. Mr. Asad is learning Open Office Writer. He asked you the difference between ‘save’ and ‘save as’. What will be your answer?

A. Save is used to save changes in an existing document, while ‘save as’ is used to save the new document as well as to save the same document with different name/location
B. There is no difference between ‘save’ and ‘save as’
C. ‘save’ is used to save images, and ‘save as’ is used to save text
D. In Microsoft Word there is only ‘save’ option available.

22. You have copied a paragraph from a web page. The paragraph has a lot of formatting. You want to keep the text only. How you will paste this paragraph in your document?

A. Ctrl + v
B. Ctrl + s à unformatted text
C. Paste
D. Paste special à unformatted text

23. You want to turn bold head line in your document. What is the complete procedure?

A. Put the cursor in the beginning of the line and press Ctrl + B
B. Highlight the desired line and press Ctrl + B
C. Highlight the desired line and press Ctrl + x
D. Highlight the desired line and press Ctrl + C

24. RDBMS stands for …………………

A. Record Database Management System
B. Relational Database Management System
C. Regional Database Manipulation System
D. None of above

25. You have selected 200 candidates for interview. You want to send them interview letters. How you will send the same letter to 200 different people with minimum efforts and time? (Each letter must have recipient name and Address)

A. Write letter and save it with 200 different names
B. Use mail merge feature to accomplish this task
C. Send the letter to every one individually
D. Just type the name and address of recipient, and paste the rest of letter
26. Mr. Naeem is designing database for your organization. He talks about Primary Key. What he meant by Primary key?

A. Unique identifier of a database
B. Unique Identifier of a record
C. A field that is used only once in the database
D. All the fields in a table

27. You want to retrieve Name, Salary, and Tax of all the people who are managers. What query will you write?(tablename =test)

A. Select * from test
B. Select Name,salary,tax from test
C. Select name,salary,tax from test where designation=’managers’
D. Both A, and B

28. You want to insert your Organization's Name at the bottom of 200 pages report. What is the best way to do this job?

A. Write the Organization's Name at one page. Copy this text and paste on the rest of 199 pages.
B. Use header and footer feature of Open Office Writer
C. Use Auto text Feature of Microsoft Word

29. Mr. Naeem has designed a database for your organization. Now you want to enter data as soon as possible. What you will ask Mr. Naeem to develop so that data entry process can be started?

A. To develop Forms
B. To develop Reports
C. To develop web pages
D. All of above

30. You have computerized your office recently. On next Monday you have annual meeting with your GM. You will brief him about your achievements during last year. How can you present your ideas effectively?

A. By using Open Office Impress
B. By using overhead projector
C. By using pre-recorded movie
D. By your office files

31. What the suite of Open Office Writer, Open Office Calc and Open Office Impress is called collectively?

A. Open Office
B. Open Office Database
C. Back Office
D. Open Source



32. "Open Office Impress Slide Layout" refers to the ……….

A. Back ground image
B. Way things are arranged on a slide
C. Header and Footer of Slide
D. Color scheme of Slide

33. How you will define ‘Internet’ in a simplest way?

A. Very Large Network
B. Network of Networks
C. Network of computers in a city
D. All of above

34. What software is necessary to browse the internet?

A. Open Office Writer
B. Open Office Impress
C. Visual C++
D. Microsoft Internet Explorer or Mozilla or Konkurer or Netscape
E. All of above

35. What is virus?

A. A program that disturbs the normal functionality of computer
B. A germ caused by dust
C. It is germ that spreads due to pollution
D. All of Above

36. One of your colleagues wants to sign up for an e-mail account. What websites will you refer to him?

A. http://www.hotmail.com
B. http://www.yahoo.com
C. http://google.com
D. All of above
E. Only A and B

37. You have computerized your office. What Software you will suggest to Account Department for Calculating monthly salary and other expenditures?

A. Oracle
B. SQL Server
C. Open Office Calc
D. Open Office Dbase


38. You want to connect to internet from your home. What device do you need to connect to internet using telephone line?

A. Phone card
B. Modem
C. Network card

39. What is true about Open Office Calc spreadsheet?

A. It is much like paper ledgers
B. Automatic calculations can be performed
C. User has no control
D. Both A and B

40. What type of data can be accessed through Internet?

A. Sound
B. Video
C. Text
D. All of above

41. Your subordinates are learning Open Office Calc. One of them is much interested in computers. After the first class of Open Office Calc, he came to you and asked “What is workbook?” What is your answer?

A. Open Office Calc File is usually called Workbook
B. In a workbook there can be many worksheets
C. It is a ledger
D. Both A and B

42. What is the default port of http?

A. 8080
B. 23
C. 21
D. 25
E. 80

============
KEY:1.d 2.e 3.d 4.a 5.a 6.e 7.c 8.a 9.c 10.b 11.a 12.a 13.b 14.c 15.a 16.c 17.b 18.a 19.b 20.e 21.a 22.d 23.b 24.b 25.b 26.b 27.c 28.b 29.a 30.a 31.a 32.b 33.b 34.d 35.a 36.e 37.c 38.b 39.d 40.d 41.d 42.e

Last edited by Andrew Dufresne; Tuesday, June 08, 2010 at 07:06 PM. Reason: Merged
The Following User Says Thank You to Arthur For This Useful Post:
Santiago (Thursday, May 08, 2014)
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Are We Muslims? awais_666 Discussion 13 Thursday, August 16, 2018 07:39 PM
Sentence reman_bari1455 English (Precis & Composition) 1 Tuesday, July 29, 2014 03:21 PM
What is Personality Test??? Muhammad Adnan General Knowledge, Quizzes, IQ Tests 4 Wednesday, May 18, 2011 04:08 PM
Us-north Korea Relations atifch News & Articles 6 Wednesday, November 01, 2006 05:28 AM


CSS Forum on Facebook Follow CSS Forum on Twitter

Disclaimer: All messages made available as part of this discussion group (including any bulletin boards and chat rooms) and any opinions, advice, statements or other information contained in any messages posted or transmitted by any third party are the responsibility of the author of that message and not of CSSForum.com.pk (unless CSSForum.com.pk is specifically identified as the author of the message). The fact that a particular message is posted on or transmitted using this web site does not mean that CSSForum has endorsed that message in any way or verified the accuracy, completeness or usefulness of any message. We encourage visitors to the forum to report any objectionable message in site feedback. This forum is not monitored 24/7.

Sponsors: ArgusVision   vBulletin, Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.