Wednesday, October 16, 2019
05:02 AM (GMT +5)

Go Back   CSS Forums > Sindh Public Service Commission > SPSC Other Examinations

SPSC Other Examinations Sindh Public Service Commission

Reply Share Thread: Submit Thread to Facebook Facebook     Submit Thread to Twitter Twitter     Submit Thread to Google+ Google+    
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 1 Week Ago
Senior Member
 
Join Date: Aug 2014
Location: karachi
Posts: 268
Thanks: 21
Thanked 98 Times in 63 Posts
Mir Shahnawaz is on a distinguished road
Default CCE-2020 Screening Test Preparation

Who is Who ( federal )

President: Arif Alvi -13th - 9th Sep 2018

P.M: Imran Khan - 22nd -18 aug 2018

C.justice: Asif Saeed Khosa - 26th-18th jan 2019

Attorney G: Anwar Mansoor Khan - 34th- 18 Aug 2018

Auditor G: Javaid JAhangir - 20th - office August 2017

Governor SBP: Dr. Reza Baqir - 20th- office 4th May 2019

DG ISI : Lt.Gen Faiz Hameed -24th - 17th june 2019

DG ISPR: Maj.Gen Asif Ghafoor 15 dec 2016

COAS: Qamar Javed Bajwa - 10th - 28 nov 2016

CNS: Zafar Mahmood Abbasi - 7th oct 2017

CAS: Mujahid Anwar Khan -

Chairman Senate: Sadiq Sanjrani - 8th - 12 March 2018
Reply With Quote
  #2  
Old 1 Week Ago
Senior Member
 
Join Date: Aug 2014
Location: karachi
Posts: 268
Thanks: 21
Thanked 98 Times in 63 Posts
Mir Shahnawaz is on a distinguished road
Default Old & New names of cities of Pakistan

Hyderabad : NeeronKot

Quetta : Shal Kot (other sources claim it Shah Kot )

Jacobabbad : Khan Garh

Sialkot : Salwan Kot

Attock : Campbell pur

Faisalabad : Lyallpur

Sahiwal : Montgomery

Bin Qasim : Pepri

Muslim Bagh : Hindu Bagh

Pak Pattan : Ajodhanpur

Islamabad : Raj Shahi

Karachi : Kalanchi / Kolachi

Lahore : Mahmoodpur

Gujranwala : Khan pur

Zhob : Fort Sandeman

Peshawar : Persha pur

Swat : Rowdanya

Benazirabad : Nawabshah

Larkana : Chandka

Charsadda : Pushkalawati

Umerkot : Amarkot
Reply With Quote
  #3  
Old 1 Week Ago
Senior Member
 
Join Date: Aug 2014
Location: karachi
Posts: 268
Thanks: 21
Thanked 98 Times in 63 Posts
Mir Shahnawaz is on a distinguished road
Default Demographics of Pakistan

Co-ordinates : 30N,70E

Total Area : 796,095 sq.km
Land: 770,875 , Water: 25,220

Borders:
Afghanistan: 2430 KM
Iran: 909 KM
India: 2900 KM ( approx )
China: 510 KM

Coastline: 700 Km

Territorial Sea: 12 Nautical miles

Highest point: K2 (mount godwin austin) 8,611 m

Agriculture land: 35.2 %, Forest: below 4%

Population growth : 2%

Urban population: 39.5%

literacy rate: 62% 2017-18

Unemployment: 5.79% Labor force survery 17-18

Poverty rate: 24% - SBP report

inflation rate: 10.3% Inlfation monitor of june SBP
Reply With Quote
  #4  
Old 1 Week Ago
Member
 
Join Date: Aug 2016
Location: Lahore
Posts: 54
Thanks: 72
Thanked 3 Times in 3 Posts
shah 786 is on a distinguished road
Default help

can you please tell me about screening test is it before the main exam in feb and how and what will be it i can't find its info.
Reply With Quote
  #5  
Old 1 Week Ago
Senior Member
 
Join Date: Aug 2014
Location: karachi
Posts: 268
Thanks: 21
Thanked 98 Times in 63 Posts
Mir Shahnawaz is on a distinguished road
Default Economics of Pakistan

GDP: 38558 Billion 2019

Labor force: 65.50 million 2017-18 ( labor force survey )
labor force #9 Globally

Labor force by occupation: 2017
Agri: 38.5%
Ind: 23.89%
Ser: 37.6%

Poverty Line : 24%

budget: 8,238 Billion 2019-2020

Inflation rate: 10.3%

exports: 24.7 Billion USD ( 2018-19)


Imports: 53.2 Billion USD ( 2018-19 )


Gold Reserves: 64.60 Tonnes

FDI: 3,439 Million USD ( 2017 )

Remittances: 5,017 Million USD ( 2017 )

Reserves: 15.5 Billion USD (August 09, 2019,
Reply With Quote
  #6  
Old 1 Week Ago
Senior Member
 
Join Date: Aug 2014
Location: karachi
Posts: 268
Thanks: 21
Thanked 98 Times in 63 Posts
Mir Shahnawaz is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by shah 786 View Post
can you please tell me about screening test is it before the main exam in feb and how and what will be it i can't find its info.
in order to appear for the written test of a competitive competitive examination of Sindh province, you have to pass a screening test, it is an objective paper, consists of multiple choice questions ( MCQ's ) and yes it will be conducted in this month.
Reply With Quote
  #7  
Old 1 Week Ago
Senior Member
 
Join Date: Aug 2014
Location: karachi
Posts: 268
Thanks: 21
Thanked 98 Times in 63 Posts
Mir Shahnawaz is on a distinguished road
Default Old and New names of cities and countries

  1. Abyssian = Ethopia

  2. Angora = Ankara

  3. Batavia = Jakarta

  4. Burma = Myanmar

  5. Ceylon = Sri Lanka

  6. Christina = Oslo

  7. Zaire = Congo

  8. Constantipole = Istanbul

  9. Dacca = Dhaka

  10. Dutch Gyena = Surinam

  11. Numidia = Algeria

  12. Edo = tokyo

  13. Formosa = Taiwan

  14. Holland = The Netherlands

  15. Mesopotamia = Iraq

  16. Persia = Iran

  17. Oea = Tripoli

  18. Peking = beijing

  19. S.Rhodesia = Zimbabwe

  20. N.Rhodesia = Zambia

  21. Saigon = Ho Chi Minh

  22. Leningrad = St. Petersburg

  23. Siam = Thailand

  24. Zanzibar = Tanzania

  25. Stalingrad = Volgograd

  26. Upper Volta = Burkina Faso

  27. Tripolitania = Libya

  28. Choson = Korea ( north & south )

  29. Turicum = Zurich
Reply With Quote
  #8  
Old 1 Week Ago
Senior Member
 
Join Date: Aug 2014
Location: karachi
Posts: 268
Thanks: 21
Thanked 98 Times in 63 Posts
Mir Shahnawaz is on a distinguished road
Default Constitutions of 56, 62 & 73

1956 Constitution


1. Constitution of 1956 was passed from National Assembly on
A. 29th January, 1956
B. 29 February, 1956
C. 29 April, 1956
Answer= B

2. In formation of 1st Constitution ______ played very important role
A. Skandar Mirza
B. Muhammad Ali Bogra
C. Ch. Muhammad Ali
Answer=C

3. Constitution of 1956 was enforced on
A. 23rd Feb, 1956
B. 14th Aug, 1956
C. 23rd March, 1956
Answer=C

4. The Constitution of 1956 was framed by the Constituent Assembly in the name of
A. Peoples
B. President
C. Prime Minister
Answer=A

5. The Constitution of 1956 was to assented to by the
A. President
B. Governor General
C. Both (a) and (b)
Answer=B

6. Constitution of Pakistan, 1956 declared Pakistan as
A. Islamic Republic of Pakistan
B. Republic of Pakistan
C. None of the above
Answer=A

7. Definition of the State was provided in Article ______, of the Constitution of 1956
A. 2
B. 3
C. 5
Answer=B

8. Part ______ of the Constitution of 1956 was granting fundamental rights
A. One
B. Two
C. Three
Answer=B

9. According to the Constitution of, 1956 there shall be _____ form of government in country
A. Parliamentary
B. Presidential
C. None of the above
Answer=A

10. According to the Constitution of 1956 ______ was the Head of State
A. President
B. Prime Minister
C. Governor General
Answer=A

11. Minimum age to become President was held _____, year in 1956 Constitution
A. 35
B. 40
C. 45
Answer=B

12. According to the Constitution of 1956 there shall be _____ legislature in country
A. Bi cameral
B. Uni Cameral
C. Tri Cameral
Answer=B

13. According to the Constitution of 1956 ______ was the highest Court of country
A. Supreme Court
B. Federal Court
C. High Court
Answer=B

14. According to the Constitution of 1956 _____ were declared as National Languages
A. Urdu and English
B. Urdu and Hindi
C. Urdu and Bengali
Answer=C

15. 1956 Constitution provided ______ form of government for the country
A. Unitary
B. Federal
C. Both (a) and (b)
Answer=B

16. The Constitution of 1956 was consisting ______ Articles, and ______, parts
A. 240 Articles 10 parts
B. 280 Articles 7 parts
C. 234 Articles 13 parts
Answer=C

17. Constitution of 1956 _____ part was dealing with Fundament Rights
A. Part one
B. Part two
C. Part three
Answer=B

18. Constitution of 1956 prevails for _________,
A. 1 year
B. 2 years
C. 3 years
Answer=B

19. The Constitution of 1956 was abrogated on
A. October, 1958
B. June, 1956
C. July, 1956
Answer=A

20. The Constitution of 1956 was enacted by the assembly in the name of
A. In the name of Islam
B. In the name of Pakistan
C. In the name of peoples
Answer=C

21. Strength of Membership of National Assembly According 1956 Constitution was
A. 340
B. 310
C. 240
Answer=B

22. Constitution of 1956 provided _____ form of election
A. Direct
B. Indirect
C. None of the above
Answer=A

23. Constitution of 1956 provided _____ citizenship of the citizens of the country
A. Single
B. Double
C. Both (a) and (b)
Answer=A

24. According 1956 Constitution powers and authorities were
A. In the hand of Center
B. In the hands of Provinces
C. Divided between (a) and (b)
Answer=C



1962 CONSTITUTION


1. Constitution, of 1962 was made on
A. 23rd March, 1962
B. 28 February, 1962
C. 14 August, 1962
Answer=B

2. Constitution of 1962 was consisting
A. 250 Articles, and 10 parts
B. 260 Articles, and 9 parts
C. 234 Articles, and 12 parts
Answer=A

3. Constitution of 1962, provided ______ form of government
A. Parliamentary
B. Presidential
C. None of the above
Answer=B

4. Constitution of 1962, provided ______ election for President
A. Direct
B. Indirect
C. Both (a) and (b)
Answer=B

5. According to Constitution of 1962, age limit to cast vote was________
A. 21 years
B. 20 years
C. 18 years
Answer=A

6. According to Constitution of 1962, President was elected through
A. Parliament
B. Provincial assemblies
C. Electoral College
Answer=C

7. According to Constitution of 1962, minimum age limit for President-ship was
A. 35 years
B. 40 years
C. 45 years
Answer=A

8. Article _______ , of the Constitution of 1962, empowered President with
power of dissolution of National Assembly
A. 13
B. 23
C. 33
Answer=B

9. Under Article 13 of the Constitution of 1962 _____ can be impeached
A. President
B. Prime-Minister
C. Speaker
Answer=A

10. The Constitution of 1962, held ______ religion for Speaker of National Assembly
A. Islam
B. Non believer
C. No restriction upon
Answer=C

11. The Constitution of 1962, provided Federation consisting centre and ______ provinces
A. 2
B. 3
C. 1
Answer=A

12. Total strength of Members of National Assembly according to Constitution of 1962, was
A. 156 members
B. 218 members
C. 318 members
Answer=B

13. According to Constitution of 1962, Provincial Assemblies were consisting ______ members
A. 200
B. 218
C. 220
Answer=B

14. In initial name of the Country in 1962 Constitution was held
A. Republic of Pakistan
B. Islamic Republic of Pakistan
C. Islamic Democratic Pakistan
Answer=A

15. Through an amendment in ______ 1962, name of the State was declared Islamic Republic of Pakistan instead of Republic of Pakistan
A. December
B. October
C. August
Answer=A

16. According to Constitution of 1962 ______ was the Chief Executive of the Country
A. President
B. Prime-Minister
Answer=A

17. Term and Tenure of President Office in Constitution of 1962, was
A. 4 years
B. 5 years
C. 6 years
Answer=B

18. According to Constitution of 1962, ______ was the highest Court of the country
A. Supreme Court
B. Federal Court
C. Federal Shariat Court
Answer=A

19. Constitution of 1962, provided ______ Legislature
A. Uni Cameral
B. Bi Cameral
C. Tri-Cameral
Answer=A

20. As per Constitution of 1962 age limit for Judge of Supreme Court was
A. Sixty years
B. Sixty two years
C. Sixty five years
Answer=C

21. As per Constitution of 1962 retiring age of High Court Judge was
A. Sixty years
B. Sixty two years
C. Sixty five years
Answer=A

22. As per Constitution of 1962, ______ were held National Languages
A. Urdu
B. Bengali
C. Both (a) and (b)
Answer=C

23. According to Constitution of 1962, _____ was given to provinces
A. Provincial autonomy
B. Independence
C. Self control
Answer=A

24. Constitution of 1962 declared _____ as Capital of the country
A. Karachi
B. Lahore
C. Islamabad
Answer=C

25. Article 29 of the Constitution of 1962 empowered President in absence of National Assembly to promulgate an ______ with the same powers and force as an Act of the Legislature
A. Ordinance
B. Instrument
C. Bill
Answer=A

26. By Article 226 of the Constitution of 1962 Field Marshal Ayub Khan was become the First ______ of Pakistan
A. Chief Executive
B. Martial Law Administrator
C. President
Answer=C

27. Constitution of 1962 was replaced by
A. Provisional Constitution Order of 1969
B. Legal Frame Work Order of 1971
C. Constitution of 1973
Answer=A

28. Constitution of 1962, was abrogated on
A. March, 1969
B. June, 1970
C. July 1970 of 1962
Answer=A

29. Constitution of 1962 remained for
A. Six years
B. Seven years
C. Eight years
Answer=B

30. The Constitution of 1962 is also famous as
A. One man show
B. Sign of dictatorship
C. Absolute Constitution
Answer=A

31. Constitution of 1962 was abrogated by
A. General Tikka Khan
B. General Agha Muhammad Yahya Khan
C. General Asghar Khan
Answer=B

1973 CONSTITUTION


1. Constitution of 1973 was authenticated and published in the official Gazette on
A. 23rd March, 1973
B. 12th May, 1973
C. 12th April, 1973
Answer=C

2. The Constitution of 1973 came into force on
A. 23rd March, 1973
B. 12th May, 1973
C. 14th August, 1973
Answer=C

3. Constitution of 1973 consist
A. 250 Articles,
B. 280 Articles
C. 285 Articles
Answer=B

4. Constitution of 1973 consist ______
A. 6 schedules
B. 7 schedules
C. 8 schedules
Answer=B

5. Objectives Resolution was passed on
A. January, 1949
B. February, 1949
C. March, 1949
D. None of above
Answer=C

6. According to Objectives Resolution sovereignty over the entire Universe belongs to
A. Public of Pakistan
B. Almighty Allah
C. Government of Pakistan
D. None of above
Answer=B

7. According to Objectives Resolution authority enjoyed by the peoples of Pakistan within limits prescribed by Almighty Allah as sacred _______
A. Trust
B. Right
C. Duty
D. None of above
Answer=A

8. Objectives Resolution provided that the State shall exercise its powers and authority through _______
A. Dictators
B. Elected representatives of peoples
C. Both (a) and (b)
D. None of above
Answer=B

9. Objectives Resolution stress that the Muslims of Pakistan shall enable to order their lives ________
A. Secular
B. As per teachings of Islam
C. Both (a) and (b)
D. None of above
Answer=B

10. According to Objectives Resolution minorities shall be made
A. Free to serve their lives according to their own religion

B. Bound to serve their lives according teachings of Islam
C. To serve their lives according to government policies
D. None of above
Answer=A

11. According to Objectives Resolution independence of the judiciary shall be
A. Attached
B. Fully secured
C. Developed
D. None of above
Answer=B

12. Objectives Resolution demanded that Pakistan
A. Shall play its positive role for international community
B. Play model role for Muslim Countries
C. Both (a) and (b)
D. None of above
Answer=C

13. Objectives Resolution was set as ______ in 1973 Constitution
A. Preamble
B. Annexure
C. First Schedule
Answer=A

14. The Constitution of 1973 declared Pakistan as
A. Republic of Pakistan
B. Islamic Republic of Pakistan
C. Federation of Pakistan
Answer=B

15. As per Article 1 of the Constitution territories of Pakistan shall comprise
A. The Province of Balochistan, Khyber Pakhtunkhwa, Punjab Sindh, Federal Capital and FATA

B. Balochistan, Khyber Pakhtunkhwa, Punjab, Sindh and FATA
C. Balochistan, Khyber Pakhtunkhwa, Punjab, Sindh and Islamabad Capital Territory
Answer=A

16. Islam to be the State religion of Pakistan as provided in _____ of the Constitution of 1973
A. Article 1
B. Article 2
C. Article 2(A)
Answer=B

17. According to Article 2A Objectives Resolution is _____ Part of the Constitution
A. First
B. Corroborative
C. Substantive
Answer=C

18. The basic duty of every citizen of Pakistan is that
A. He must be faithful person
B. He must play creative role for development of Pakistan
C. He must be loyalth to Pakistan
Answer=C

19. Loyalty to state and obedience to Constitution and law is basic duty of every citizen of Pakistan and it is provided in
A. Article 5 of the Constitution
B. Article 5-A of the Constitution
C. Article 6 of the Constitution
D. None of above
Answer=A

20. Any person who abrogates or subverts or suspends or held in abeyance, or attempts or conspires to abrogate or suspend or held in abeyance, the Constitution by use of force or show of force or by any other unconstitutional means shall be guilty of
A. High treason
B. Felony
C. Sedition
Answer=A

21. As per Article 6(3) ______ is empowered to provide punishment of persons found guilty of high treason
A. Majlis-e-Shoora (Parliament)
B. Supreme Court
C. Law enforcement agencies
D. None of above
Answer=A

22. Definition of the State is provided in Article _____ of the Constitution of 1973
A. 7
B. 8
C. Both (a) and (b)
D. None of above
Answer=A

23. Articles ______ to _______ of The Constitution of 1973 are providing Principles of Policy
A. 18 to 28
B. 29 to 40
C. 28 to 38
D. None of above
Answer=B

24. Article 8 Constitution of 1973 describe any law inconsistent with or in derogation of Fundamental rights
A. To be void
B. To be illegal
C. To be valid
Answer=A

25. No person shall be deprived of life or liberty save in accordance with law as provided in
A. Article 8 of the Constitution of 1973
B. Article 9 of the Constitution of 1973
C. Article 10 of the Constitution of 1973
Answer=B

26. Articles ______ to _______ of the Constitution deals with Fundamental Rights
A. 8 to 28
B. 8 to 30
C. 8 to 32
Answer=A

27. Any right which has been provided by the Constitution of 1973 is called
A. National right
B. Inherent right
C. Fundamental right
Answer=C

28. Safeguards as to arrest and detention is provided in _______ of the Constitution
A. Article 8
B. Article 10
C. Article 12
Answer=B

29. Article 10-A of the Constitution deals with
A. Right to fair trial
B. Right to safeguard against illegal detention
C. None of above
Answer=A

30. Right to fair trial is ______ right of every citizen of Pakistan
A. Fundamental
B. Inherent
C. Natural
Answer=A

31. Slavery, forced labour, etc. are prohibited in Article ______, of the Constitution of 1973
A. 11
B. 11-A
C. None of above
Answer=A

32. Article 12 of the Constitution of 1973 provided protection against
A. Terrorism
B. Illegal detention
C. Retrospective punishment
Answer=C

33. Article 13 of the Constitution protects from
A. Illegal
B. Unfair trial
C. Double punishment
Answer=C

34. No person shall be subjected to torture for the purpose of extracting evidence is provided in Article _____, of the Constitution 1973
A. 14
B. 14(I)
C. 14(2)
Answer=C

35. Article 15, of the Constitution of 1973 provided freedom of
A. Speech
B. Movement
C. Schooling
Answer=B

36. Freedom of assembly is provided in Article _____ of the Constitution of 1973
A. 121
B. 15
C. 16
Answer=C

37. Freedom of ______ is provided in Article 17 of the Constitution of 1973
A. Assembly
B. Association
C. None of above
Answer=B

38. Article 18 of the Constitution, 1973 deals with
A. Freedom of trade
B. Freedom of business or profession
C. Both (a) and (b)
Answer=B

39. Every citizen shall have the right to have access to information in all matters of public importance subject to regulation and reasonable restrictions imposed by law is provided in Article ______, of The Constitution of 1973
A. 18
B. 19
C. 19A
Answer=C

40. Article ______ of the Constitution, 1973 provided safeguard against taxation for the purpose any particular religion
A. 20
B. 21
C. 22
Answer=B
Reply With Quote
  #9  
Old 1 Week Ago
Senior Member
 
Join Date: Aug 2014
Location: karachi
Posts: 268
Thanks: 21
Thanked 98 Times in 63 Posts
Mir Shahnawaz is on a distinguished road
Default Sindh Province

Population: 47.8 Million ( 2017 )
Area: 140,914 sqKm

C.M : Syed Murad Ali Shah - 29th CM - office 18th Aug 2018

Governor: Imran Ismail - 33rd

Speaker: Agha Siraj Durrani - 12th Speaker

Chief Justice: Ahmed Ali Shaikh- 23rd CJ

I.G: Dr. Syed Kaleem Imam

Districts: 29

Seats in National Assembly: 75
Seats in Provincial Assembly: 168
Reply With Quote
  #10  
Old 1 Week Ago
Senior Member
 
Join Date: Aug 2014
Location: karachi
Posts: 268
Thanks: 21
Thanked 98 Times in 63 Posts
Mir Shahnawaz is on a distinguished road
Default Amemndments to Constitution of 1973

1st - Redefined boundaries of Pakistan - may 4th 1974

2nd - Defined Muslims and decalred Ahmadis as non mulsims - Sept 7, 1974

3rd - Extended period of preventive detention - Feb 18, 1975

4th - Addition to seats of minorities and took back power from courts to grant bail to preventive detention - nove 21, 1975

5th - Widened scope of restriction of high court - sept 5 , 1976

6th - Retirement age set of Chief justice of supreme court at 65 and Chief jsutice of high court at 62 - December 22nd 1976

7th - Prime minister to obtain vote of confidence - may 16th 1977

8th - Parliamentary to Semi-presidential form of government, powers added to presidency - november 18th 1985

9th - Shaira law to be supreme law of land ( bill lapsed because assembly dissolved) !986

10th - Interval period between national assemblies set to 130 days - march 29th 1987

11th - Revision of reserved seats of women - 1989

12th - Speedy trial for 3 years - 1991

13th - Stripped power of president to dissolve assembly - 1997

14th - Dismissal of parliamentarians if they deflect - july 3rd, 1997

15th - Bill to impose sharia law as supreme law - 1998 ( did not passs)

16th - Increased term for appointed on quota system from 20 to 40 years -1999

17th - reversal of 13th amendment - 2003

18th - removal of presidential powers - april 8, 2010

19th- Take powers from Chief Justice of Pakistan for the appointment of ad hoc judges and transferred them to the Judicial Council of Pakistan (JCP) - dec 22, 2010

20th- About care taker government and free fair election - 14th feb 2012

21st- Speedy military trial courts - january 7 2015

22nd- Qualification and procedure for the appointment of the chief election commissioner (CEC) and members of the Election Commission of Pakistan (ECP) - 2016

23rd- Extension of 2 years to military courts - 2017

24th- Reallocation of National Assembly seats among federating units and allowing election authorities to update boundaries of constituencies based on provisional results of 2017 Census of Pakistan - 2017

25th - Merges Federally Administered Tribal Areas with Khyber Pakhtunkhwa - 2018
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Are We Muslims? awais_666 Discussion 13 Thursday, August 16, 2018 06:39 PM
Career Opportunities (Employees' Old-Age Benefits Institution (EOBI)) moazim ali Jobs Announcements 3757 Saturday, January 13, 2018 10:42 AM
Psychology, By David G. Myers, 6th Edition sarfrazmayo Psychology 24 Sunday, July 20, 2014 03:47 PM
How To Crack CSS SCREENING TEST Naveed_Bhuutto CSS 2015 Exam 7 Thursday, May 08, 2014 07:50 PM
Subject Selection and Preparation Strategy Last Island Subject Selection 0 Sunday, September 30, 2007 03:15 PM


CSS Forum on Facebook Follow CSS Forum on Twitter

Disclaimer: All messages made available as part of this discussion group (including any bulletin boards and chat rooms) and any opinions, advice, statements or other information contained in any messages posted or transmitted by any third party are the responsibility of the author of that message and not of CSSForum.com.pk (unless CSSForum.com.pk is specifically identified as the author of the message). The fact that a particular message is posted on or transmitted using this web site does not mean that CSSForum has endorsed that message in any way or verified the accuracy, completeness or usefulness of any message. We encourage visitors to the forum to report any objectionable message in site feedback. This forum is not monitored 24/7.

Sponsors: ArgusVision   vBulletin, Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.