View Single Post
  #2  
Old Tuesday, May 09, 2006
Mr Ghayas's Avatar
Mr Ghayas Mr Ghayas is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Karachi
Posts: 183
Thanks: 0
Thanked 17 Times in 8 Posts
Mr Ghayas is on a distinguished road
Default

1. Question: Why does your voice sound different to you on a recording?
Answer: When you hear yourself speak regularly, the sound waves emanate through the tissue, bone, and other material, which changes its sound.

2. Question: Do you move faster when swimming under the water or half-submerged?
Answer: You move faster under the water

3. Question: You are sitting in a baseball game in bleachers far from the field. You see the batter hit the ball and then you hear the crack of the bat. Why the delay?
Answer: Light travels almost one million times faster than sound.

4. Question: What are mirages?
Answer: Optical phenomenon due to temperature differences of the surface and air directly above the surface

5. Question: Why does one sometimes have red-eyes in photographs?
Answer: The pupil doesn't have enough time to constrict and the picture records the reflection of the red retina in the back of the eye.

6. Question: It is estimated that there are about 100 occurrences of lightning throughout the world each second. How many of these strike ground?
Answer: 25

7. Question: Why is the moon small when it is high overhead in the sky, and large when it is near the horizon?
Answer: Near the horizon, the brain scales the size of the moon to trees and buildings.

8. Question: Which of the following has been known to curdle milk?
Answer: Thunderstorms

9. Question: Can pearls be found within mussels?
Answer: Yes

10. Question: What would happen if you soaked a raw egg in vinegar for 24 hours?
Answer: The shell would turn rubbery
__________________
If your actions inspire others to dream more, learn more,
do more and become more, you are a leader
MCS Final Year (Karachi University)
Reply With Quote
The Following 7 Users Say Thank You to Mr Ghayas For This Useful Post:
anum balouch (Thursday, December 26, 2013), blue sky (Thursday, June 08, 2017), faheemrasheed (Friday, August 13, 2010), fiza mehar (Tuesday, March 29, 2011), Hira Jamal (Saturday, October 01, 2011), Nabila Abid (Thursday, November 07, 2013), sumaira85 (Thursday, February 10, 2011)